2017-10-01 08:00:07
Φωτογραφία για Κάντε τις σουέντ μπότες σας σαν καινούργιες
Οι σουέντ μπότες επιστρέφουν στη μόδα κάθε τέτοια εποχή. Και όχι άδικα, αφού αποτελούν ένα από τα πλέον κομψά και ευκολοφόρετα παπούτσια για το φθινόπωρο/χειμώνα. Για να τις έχουμε σαν να βγήκαν μόλις από το κουτί, βήμα-βήμα, σας δίνουμε τον αλάνθαστο τρόπο για να τις έχετε πάντοτε καθαρές.

Οι celebrities αλλά και όλες οι fashionistas τις λατρεύουν, ενώ σχεδιαστές, οίκοι και καταστήματα φροντίζουν να τις λανσάρουν κάθε χρόνο σε μια πλειάδα χρωμάτων και σχεδίων. 

Το μόνο πρόβλημα; Το σουέντ είναι ένα ευαίσθητο δέρμα και η πρώτη βροχόπτωση ή λίγη λάσπη μπορούν να σας χαλάσουν όλο το look. Επιπλέον, ο καθαρισμός τους είναι αρκετά δύσκολος, δεδομένου, ότι αν κάνετε κάποιο λάθος, μπορείτε να τις καταστρέψετε. Αντίθετα, αν ξέρετε τι κάνετε, θα καταφέρετε να διατηρήσετε τα αγαπημένα σας παπούτσια σε άριστη κατάσταση για καιρό.

Διαβάστε παρακάτω πώς πρέπει να καθαρίζετε το σουέντ τόσο στις μπότες όσο και σε άλλα είδη παπουτσιών (προσωπικά, λέω να δοκιμάσω και σε τσάντα).


• Επενδύστε σε μια ειδική βούρτσα για σουέντ

Φυσικά και μπορείτε να καθαρίσετε το σουέντ χωρίς την ειδική βούρτσα, αλλά αξίζει να επενδύσετε σε μία, γιατί σαφέστατα βοηθάει να γίνει πιο σωστά η δουλειά -άλλωστε το κόστος δεν ξεπερνάει τα 5-10 ευρώ. Προσοχή: όταν τη χρησιμοποιείτε για να καθαρίσετε τα παπούτσια σας, φροντίστε να βουρτσίζετε ΜΟΝΟ προς την κατεύθυνση του πέλους και αποφύγετε να τρίβετε τη βούρτσα μπρος πίσω επάνω στην επιφάνεια.

• Πριν το καθάρισμα, γεμίστε τις με τσαλακωμένο χαρτί

Πριν ακόμη ξεκινήσετε τη διαδικασία καθαρίσματος, γεμίστε τις μπότες σας με μπόλικο τσαλακωμένο χαρτί (προτείνουμε εφημερίδας ή χρησιμοποιημένο χαρτί εκτυπωτή), ώστε να διατηρήσουν το σχήμα τους, ενώ εσείς πασχίζετε να τις κάνετε να φαίνονται σαν καινούργιες.

• Καθαρίστε την επιφάνεια με μια καθαρή πετσέτα

Αφού αφαιρέσετε τις λάσπες και τη βρωμιά με την καινούργια σας βούρτσα για σουέντ, τρίψτε απαλά τα παπούτσια με μια καθαρή πετσέτα μπάνιου. Χωρίς νερό ή οτιδήποτε άλλο, μόνο με μια καθαρή πετσέτα προκειμένου να αφαιρέσετε σκόνη και βρωμιά που δεν φαίνεται με γυμνό μάτι.

• Αφαιρέστε τους λεκέδες με την ειδική γόμα

Αν παρατηρήσετε λεκέδες, καλό θα είναι να χρησιμοποιήσετε την ειδική γόμα για σουέντ (η τιμή και πάλι δεν είναι υπερβολική και θα κρατήσει για πολύ πολύ καιρό). Με αυτήν, θα “σβήσετε” με απαλές κινήσεις οποιονδήποτε λεκέ από νερό, λάδι ή άλλη λιπαρή ουσία.

• Για δύσκολους λεκέδες, χρησιμοποιήστε ξίδι από λευκό κρασί

Αν οι σουέντ μπότες σας έχουν επάνω τους πιο “σκληρούς” λεκέδες, από αυτούς που αντιστέκονται (βλέπε αλάτι, φαγητό ή κρασί), ρίξτε λίγο ξίδι από λευκό κρασί (όχι από κόκκινο) σε ένα καθαρό πανί και περάστε το απαλά επάνω από τις προβληματικές περιοχές.

Από τη Βάνα Αντωνοπούλου

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
trelogaidouri
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ