2017-10-01 09:00:33
Φωτογραφία για Γιατί τα φυσικά έλαια αποκτούν νέα σημασία για το δέρμα
Συνήθως, οι φυσικές εκκρίσεις λιπαρότητας της επιδερμίδας μας φέρνουν στον νου ανεπιθύμητες καταστάσεις. Βάζουμε τέλος σε τέτοιου είδους σκέψεις, καθώς τα φυσικά έλαια είναι το καλύτερο μέσον για τη θρέψη και τη λάμψη του προσώπου.

Τα έλαια αποτελούν βασικά στοιχεία της ανώτερης εξωτερικής στοιβάδας του δέρματος, ώστε η επιδερμίδα μας να έχει τη δυνατότητα να τα απορροφά. 

Το γεγονός αυτό μας δίνει ακόμα μια ευκαιρία! Μέσω των προϊόντων με φυσικά έλαια μπορούμε να μεταφέρουμε στο δέρμα μας θρεπτικά συστατικά ζωτικής σημασίας για την ομαλή λειτουργία του. 

Τι καλύτερο λοιπόν, από κάποια εξειδικευμένα έλαια για τη φροντίδα της ντελικάτης επιδερμίδας του προσώπου μας; 

Οι πιο προηγμένες συνθέσεις είναι εμπλουτισμένες με ισχυρά αντιοξειδωτικά στοιχεία και λιπαρά οξέα, τα οποία θρέφουν το δέρμα, προστατεύουν το φυσικό φράγμα λιπιδίων, ενώ παράλληλα ενισχύουν την φυσική διαδικασία επούλωσης της επιδερμίδας προσδίδοντας λάμψη και δράση ενάντια στην πρόωρη γήρανση. Λειτουργούν ακόμα καλύτερα σε συνδυασμό με τις φροντίδες ομορφιάς που ακολουθούμε ως καθημερινή ρουτίνα, υποστηρίζοντας στο έπακρο κάθε μας προσπάθεια.


Τι να κάνουμε για τέλεια δράση;

Ο τρόπος και η σειρά που ακολουθούμε για τα προϊόντα ομορφιάς παίζει σημαντικό ρόλο. Τα θρεπτικά συστατικά των ελαίων δημιουργούν μια ασπίδα προστασίας ενάντια στην απώλεια της υγρασίας, αλλά δεν έχουν την ιδιότητα να την αιχμαλωτίζουν, όπως για παράδειγμα το υαλουρονικό οξύ. 

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσουμε την καθημερινή φροντίδα της επιδερμίδας μας είναι με έναν ορό πλούσιο σε υαλουρονικό οξύ. Αμέσως μετά και αφού περάσουν γύρω στα 5 λεπτά μπορούμε να απλώσουμε με ανοδικές, απαλές κινήσεις μασάζ το θαυματουργό έλαιο και έπειτα από περίπου 7 λεπτά να εφαρμόσουμε και την ενυδατική μας κρέμα. 

Το έλαιο προσώπου μπορεί να εφαρμοστεί και αυτόνομα, αλλά ο συνδυασμός των προϊόντων εξασφαλίζει ακόμα περισσότερη ενυδάτωση και προστασία.

Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για ένα συνηθισμένο ορό, μια σύνθεση serum με βάση τα έλαια. Χάρη στις φυτικές του ιδιότητες συνδυάζει με μια κίνηση τα θρεπτικά και προστατευτικά συστατικά ενός ελαίου με την φωτεινότητα και τη συσφικτική δράση ενός ορού. 

Το κυριότερο; Να το περάσουμε στο πρόσωπό μας με απαλές κινήσεις μασάζ. Με αυτόν τον τρόπο το δέρμα μας απορροφά τα θρεπτικά συστατικά γρηγορότερα, ενώ την ίδια στιγμή η ροή του αίματος αυξάνεται, ενισχύοντας την οξυγόνωση που προκαλεί φυσική λάμψη!

Ποιο έλαιο είναι κατάλληλο για μένα;

Το μέγεθος έχει σημασία στην αναζήτηση των πιο αποτελεσματικών ελαίων: όσο μεγαλύτερο είναι το μόριο, τόσο πιο δύσκολο είναι να διεισδύσει στο δέρμα. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να προτιμάμε τα έλαια με μικρά μόρια,

όπως η τζοτζόμπα, τα έλαια από κουκούτσια σταφυλιού ή το ρόδι: Το έλαιο τζοτζόμπα μιμείται την υφή του δέρματος, το έλαια από κουκούτσια σταφυλιού είναι καλό για την ακμή γιατί περιέχει αντιφλεγμονώδες λινολεϊκό οξύ και το ρόδι ενισχύει το κολλαγόνο.

Για ευαίσθητες επιδερμίδες και όχι μόνο

Εάν η επιδερμίδα μας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη, θα πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή στην επιλογή των αιθέριων ελαίων που θα χρησιμοποιήσουμε. Μερικά από τα έλαια που είναι κατάλληλα για πολύ ευαίσθητες επιδερμίδες είναι η λεβάντα, το δεντρολίβανο, η μέντα, το λάιμ, το λεμόνι, ο ευκάλυπτος, το γιασεμί, το γεράνι, το πορτοκάλι, το γκρέιπφρουτ, το περγαμόντο και το τριαντάφυλλο. 

Ακόμα, όμως, και εάν το δέρμα μας δεν είναι ευαίσθητο είναι καλό να αποφεύγουμε σε κάθε περίπτωση την παρουσία ορυκτελαίου. Χρησιμοποιείται αρκετά συχνά ως συστατικό πλήρωσης σε πολλά προϊόντα ομορφιάς και ενώ σπάνια ερεθίζει το δέρμα, θεωρείται ακατάλληλο διότι φράζει τους πόρους του δέρματος, με αποτέλεσμα να παγιδεύονται τα βακτήρια και έτσι να παρουσιάζονται στην επιδερμίδα μας φαινόμενα ακμής.

Έξτρα φροντίδες

Τα θαυματουργά έλαια μπορούν να προστεθούν ακόμα και στα προϊόντα καθαρισμού το προσώπου μας. Μια και ο προστατευτικός μανδύας τής επιδερμίδας μας αποτελείται από έλαια, ο καθαρισμός γίνεται παιχνίδι, απομακρύνοντας εύκολα και γρήγορα μακιγιάζ και ακαθαρσίες με τον πιο απαλό τρόπο. Τα προϊόντα καθαρισμού σε δύο φάσεις μάλιστα, είναι ιδανικά για να αφαιρέσουμε ακόμα και το πιο βαρύ μακιγιάζ. Σε περίπτωση πάλι, που το δέρμα μας εμφανίζει τάσεις λιπαρότητας, τότε ένα έλαιο καθαρισμού είναι αυτό που θα βοηθήσει και στη ρύθμιση της παραγωγής του σμήγματος.

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
trelogaidouri
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ