2017-10-01 17:41:17
Φωτογραφία για Εθνικισμός και Παγκοσμιοποίηση.
Γράφει ο Αλέξανδρος Δρίβας 

Είναι τετριμμένο να μιλάμε για την αντίστροφη αναλογία και την απλή αναλογία που διέπουν τις σχέσεις των δύο εννοιών.

Όσο πιέζεται η μια έννοια, εκτινάσσεται η άλλη. Τα σημεία ισορροπίας πλέον, έχουν χαθεί μεταξύ τους. Αυτό στο οποίο δεν έχουμε δώσει μεγάλη σημασία είναι διττό και προκλητικό για το κομμάτι της πολιτικής φιλοσοφίας: Η αυτοδιάθεση των λαών, γέννησε τον εθνικισμό. Αυτή που σήμερα τον απειλεί, ήταν η μητέρα του. Η απειλή αυτή έχει να κάνει με τον μηδενισμό που σάρωσε την Ευρώπη μετά την Αναγέννηση. Η belle epoque έμελλε να έχει την ατυχία να τη διαδεχτεί μια ακτίνα σκότους που ονομάζεται Διαφωτισμός. Ένα πλήρως αντιδραστικό και ναρκισσιστικό κίνημα που έβαλε τον άνθρωπο να παριστάνει τον Άτλαντα, που κουβαλούσε τον ουρανό. 

Το δεύτερο κομμάτι, αφορά το οτι ο εθνικισμός σήμερα, χρησιμοποιεί εργαλειακά την παγκοσμιοποίηση
. Ας δούμε ένα παράδειγμα: Γαλλία και Γερμανία (δεν υπάρχει γαλλο-γερμανικός άξονας για έναν ρεαλιστή, εκτός αν αυτός λαμβάνει χώρα κάτω απο συνθήκες υπερπόντιου εξισορροπητή. Δηλαδή, του παλιού καλού καιρού της ακίνδυνης Ε.Ε που την ήλεγχαν οι ΗΠΑ λόγω της σοβιετικής απειλής. Σε ελεύθερο κόσμο που οι δυνάμεις απειλευθερώνονται, δεν υπάρχουν άξονες τέτοιοι) έχουν στόχο τον έλεγχο της Γηραιάς Ηπείρου. Η κυρία Λεπέν, χαρακτήρισε ''αδέλφια" το AfD. Αν σκεφτούμε μια Γερμανία στην οποία το AfD άρχει και βασιλεύει και το ίδιο κάνουμε για τη Γαλλία και τη Λεπέν, θα δούμε οτι κάτι δεν πάει καλά. Και όμως: Υπάρχει μια Omerta του εθνικισμού που προσπαθεί να επιβάλλει το δικό του παιχνίδι μέσα από τα ίδια τα εργαλεία της παγκοσμιοποίησης. Συνέργειες εκτός συνόρων έλεγαν, κινήματα έλεγαν, ομάδες πίεσης έλεγαν, μάλλον επειδή είχαν σκεφτεί συγκεκριμένες ομάδες και όχι αυτές. Τώρα ο διεθνισμός είναι κακός; Πρέπει να δούμε λοιπόν οτι τα ακροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη έχουν συνεργασία και έχουν θέσει ως πρώτο εχθρό την Ε.Ε. Μετά, κατά τη θεωρία του Μακιαβέλι, θα λύσουν τα ζωνάρια τους μεταξύ τους.

Δείτε επίσης κάτι άλλο: Λεσβία η ηγέτιδα προσωπικότητα του AfD, με οικονομική παιδεία, look rock star, τρομερή παρουσία σε λόγο και φαίνεσθαι, έχουσα σχέση με νατουραλιζέ γυναίκα, έχουσα παιδιά γι'αυτήν. Οι Ελευθεριακοί και όσοι πίστευαν στα ''καλά'' τέτοιων ταυτοτήτων, ξαφνικά δεν έχουν τι να πουν για να μην προβούν σε προδοσία ιδανικών τους, είναι δύσκολο πλέον να ''ψυχιατρικοποιήσουν" ανθρώπους σαν την ηγέτιδα του ΑfD.

Η ''ταυτότητα" του Μηδενισμού, έχει γίνει κούκλα-μαριονέττα στα χέρια νέων δυνάμεων που επιζητούν την επαναφορά του έθνους-κράτους ως αφεντικό της ταυτότητας και των διεθνών υποθέσεων. Ο Μεταμοντερνισμός παίρνει την πιο άγρια  εκδίκηση του.

==========================================

 Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2017. Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας
geopolitics
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ