2017-10-02 15:00:14
Φωτογραφία για Αυτό είναι το μυστικό για όμορφα μαλλιά, ανάλογα με τον τύπο τους
Μέχρι σήμερα, ο τύπος των μαλλιών μας όριζε και τους κανόνες περιποίησης. Το πιο σημαντικό στοιχείο, όμως, για να πετύχουμε ιδανικότερα αποτελέσματα κρύβεται στον τύπο της τρίχας τους. Με το νέο μότο: «Πες μου τον τύπο της τρίχας των μαλλιών σου, για να σου πω πώς θα αλλάξεις τη μοίρα τους!», ανακαλύπτουμε την πιο σύγχρονη προσέγγιση για πραγματικά, όμορφα και υγιή μαλλιά!

Το εάν τα μαλλιά μας είναι ίσια, σπαστά ή σγουρά, σήμερα αποκτά μια νέα και πολύ πιο σημαντική σημασία!

Οι τελευταίες έρευνες απέδειξαν πως εάν φροντίζουμε τα μαλλιά μας με βάση αυτό το συγκεκριμένο στοιχείο, τότε τα αποτελέσματα είναι στα αλήθεια, μαγικά! 

Το θέμα είναι απλό! Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να ξεκαθαρίσουμε σε ποιον τύπο ανταποκρίνεται το βασικό DNA των μαλλιών μας. Οι 7 κατηγορίες που ακολουθούν, παρέχουν τις απαραίτητες πληροφορίες για να φροντίσουμε τα μαλλιά μας με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο και να τα δούμε πιο υγιή και λαμπερά από ποτέ!


Τύπος 1: Ίσια και λεπτή τρίχα

Το ότι τα μαλλιά μας είναι λεπτά σαν τον ιστό της αράχνης και ίσια σαν πράσα μπορεί να μας κάνει λίγο παραπονιάρες, αλλά δεν μας αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης, ούτε στιγμή!

Ιδιότητες: Τα λεπτά ίσια μαλλιά διακρίνονται για τη λιπαρότητά τους. Καθώς το τριχωτό της κεφαλής έχει την ιδιότητα να παράγει αρκετά φυσικά έλαια και σμήγμα, από τις ρίζες ως τις άκρες, τα μαλλιά διατηρούνται απόλυτα ίσια, χωρίς την παραμικρή καμπύλη. Από τη μία αυτό είναι καλό, διότι παραμένουν ενυδατωμένα και μαλακά, αλλά από την άλλη επιβαρυντικό, διότι χρειάζονται συχνό λούσιμο.

Πρόταση περιποίησης: Χρησιμοποιούμε ένα καθαριστικό σαμπουάν που απομακρύνει τη συσσώρευση των ελαίων. Εάν επιλέξουμε μία σύνθεση που παράλληλα προσδίδει όγκο, τότε θα δώσουμε στα μαλλιά μας περισσότερη ζωντάνια. Μπορούμε εναλλακτικά, να δοκιμάσουμε και τα ξηρά σαμπουάν, χωρίς χρήση νερού.

Τύπος 1Α: Ίσια, παχιά μαλλιά

Τα ίσια μαλλιά μπορούν να έχουν πιο παχιά τρίχα. Διακρίνονται εύκολα, διότι έχουν πολύ μεγαλύτερο όγκο, σε σημείο που να ζητάμε και αραίωση από τον κομμωτή μας!

Ιδιότητες: Ενώ τα φυσικά έλαια διαχέονται από το τριχωτό της κεφαλής, λόγω του πλούσιου όγκου τους, η υγρασία που φθάνει στις άκρες τους είναι πολύ λιγότερη.

Πρόταση περιποίησης: Χρειαζόμαστε μια ελαφριά, ενυδατική σύνθεση σαμπουάν. Η χρήση κοντίσιονερ στις άκρες θα χαρίσει στα μαλλιά μας την απαραίτητη υγρασία. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιούμε ένα live-in κοντίσιονερ σε νωπά μαλλιά, χωρίς ξέβγαλμα.

Τύπος 2Α: Ανάλαφρος κυματισμός

Ο καλύτερος τρόπος για να περιγράψουμε τα μαλλιά αυτού του τύπου, είναι να πούμε πως σε όλη την τρίχα διαγράφεται φυσικά ένα σχήμα που θυμίζει το S. Λεπτά, αλλά όχι ιδιαίτερα, δείχνουν πιο όμορφα όταν έχουν μέτριο μήκος ή είναι μακριά.

Ιδιότητες: Τα μαλλιά τύπου 2Α είναι επίπεδα στο τριχωτό της κεφαλής, αλλά μας αποζημιώνουν με ανάλαφρο όγκο στο υπόλοιπο μήκος τους. Με τη βοήθεια ενός σίδερου ισιώματος μπορούν πολύ εύκολα να ισιώσουν, αλλά το καλύτερο look θα το κερδίσουμε αφήνοντάς τα να στεγνώσουν φυσικά!

Πρόταση περιποίησης: Αυτό που χρειαζόμαστε είναι πολύ-πολύ ανάλαφρα προϊόντα για να αναδείξουμε το σχήμα τους, αλλά χωρίς να τους προσθέσουμε βάρος. Για να ενισχύσουμε τον φυσικό τους όγκο μπορούμε να περάσουμε ένα ελαφρύ τζελ διαμόρφωσης ή μους που θα κάνουν τους κυματισμούς τους ακαταμάχητους!

Τύπος 2Β: Τα κύματα της θάλασσας, στα μαλλιά μας

Σε αυτήν την περίπτωση τα μαλλιά μας έχουν έναν προφανή κυματισμό και μέτριο πάχος, φέρνοντας στον νου απολαυστικές παραλίες!

Ιδιότητες: Οι κυματισμοί μας μπορούμε να πούμε πως έχουν μια χαλαρή νευρικότητα! Συνήθως, με κανονική προς ξηρή υφή, τα μαλλιά μας χρειάζονται μια μικρή ενίσχυση στην ενυδάτωσή τους, ώστε να αποκτήσουν μεγαλύτερη ελαστικότητα ή ευκολότερο ίσιωμα, με τη βοήθεια μιας βούρτσας και του σεσουάρ.

Πρόταση περιποίησης: Ο no1 κίνδυνος για τα μαλλιά αυτού του τύπου είναι το φριζάρισμα. Από την μια επιθυμούμε ελαστικότητα, αλλά από την άλλη η υπερβολική ενυδάτωση μπορεί να τα «εξαγριώσει»! Τι κάνουμε; Χρησιμοποιούμε ένα ήπια ενυδατικό σαμπουάν και αρκετές δόσειςτ ζελ κατά του φριζαρίσματος. Σε μερικές περιπτώσεις, μπορούμε να καταφύγουμε και στο ξηρό σαμπουάν, ώστε να δώσουμε περισσότερο όγκο στις ρίζες.

Τύπος 2Γ: Σγουρά, απαλά μαλλιά

Οι τρίχες για αυτόν τον τύπο μαλλιών έχουν την όψη ανάλαφρης σπείρας και είναι αρκετά ανθεκτικές. Πολλές από εμάς θα θέλαμε να έχουμε αυτού του τύπου μαλλιών, καθώς τα θεωρούμε απίστευτα σέξι, οπότε μπορούμε να νιώθουμε ευτυχείς εάν ανήκουμε σε αυτήν την κατηγορία!

Ιδιότητες: Συνήθως, με αρκετά παχύτερη διάμετρο της τρίχας, τα σγουρά μαλλιά διατηρούν πολύ καλύτερα οποιοδήποτε είδος styling. Βέβαια, μπορεί να φριζάρουν με το παραμικρό, αλλά αυτό μπορούμε να το διαχειριστούμε ανάλογα την περίπτωση.

Πρόταση περιποίησης: Αυτό που χρειάζονται τα μαλλιά μας είναι η ενυδάτωση, οπότε επιλέγουμε μια σειρά προϊόντων με έμφαση σε αυτό το σημείο. Δύο φορές την εβδομάδα, όμως, οφείλουμε να τους παρέχουμε βαθύτερη ενυδάτωση με μια ειδική μάσκα, ελαιόλαδο, καστορέλαιο ή λάδι καρύδας. Για να αναδείξουμε το φυσικό μας look, δεν έχουμε παρά να χρησιμοποιήσουμε απλά και μόνο, μετά το λούσιμο, έναν κρεμώδη ορό σε όλο τους το μήκος.

Τύπος 3Α: Έντονες μπούκλες

Αν και η τρίχα τους δεν είναι τόσο παχιά, όσο πιστεύουμε, αυτός το τύπος μαλλιών καθορίζεται από μπούκλες μεγάλης διαμέτρου, ελαστικές και απόλυτα καθορισμένες.

Ιδιότητες: Εάν ανήκουμε σε αυτήν την κατηγορία, το βέβαιο είναι πως μπορούμε να τα ισιώσουμε ή να τονίσουμε το υπέροχο σχήμα τους, εύκολα και γρήγορα. Έχουμε ακόμα ένα όφελος, μια και δείχνουν πολύ πιο πλούσια από ό,τι είναι στην πραγματικότητα!

Πρόταση περιποίησης: Η υφή τους βρίσκεται σε ικανοποιητική κατάσταση, οπότε οι υπερβολές στην ενυδάτωση «βαραίνουν» τα μαλλιά μας, διαταράσσοντας το σχήμα τους. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι προϊόντα που προσφέρουν ανάλαφρη υγρασία και ενίσχυση της μπούκλας. Τα τζελ και οι κρέμες διαμόρφωσης με δράση κατά του φριζαρίσματος είναι οι απαραίτητοι βοηθοί μας. Το μυστικό είναι να μην βουρτσίζουμε ή χτενίσουμε τα μαλλιά μας μετά το πέρασμά τους, αλλά να τα απλώνουμε με τα δάχτυλα και να κάνουμε απαλό μασάζ, ειδικά στο τριχωτό της κεφαλής, ώστε οι μπούκλες μας να αποκτούν περισσότερο νεύρο.

Τύπος 3Β: Έντονο σχήμα σπιράλ

Τα πολύ σγουρά μαλλιά μπορούν να ανεμίζουν με υπερηφάνεια από πολύ σφιχτές μέχρι και πιο χαλαρές μπούκλες χωρίς να περνούν ποτέ απαρατήρητα!

Ιδιότητες: Στις ρίζες των μαλλιών μας και στις άκρες τους έχουν συνήθως, ένα πιο χαλαρό look, ενώ αντίθετα στην περιοχή του αυχένα οι μπούκλες γίνονται πολύ πιο έντονες. Η ξηρότητα είναι ένα φαινόμενο που απασχολεί αυτόν τον τύπο μαλλιών, ειδικά στις άκρες, όπου δεν φθάνουν εύκολα τα φυσικά έλαια.

Πρόταση περιποίησης: Έχουν παρόμοιες ανάγκες με τον τύπο 3Α, οπότε μια ενυδατική κρέμα μετά το λούσιμο και μία μους διαμόρφωσης είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε. Οπωσδήποτε, δεν πρέπει να ξεχνάμε και το ζήτημα του φριζαρίσματος. Εκτός από τα ειδικά προϊόντα μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις κλασικές πετσέτες με κάποια από μικροϊνες και να αλλάξουμε τη βαμβακερή μας μαξιλαροθήκη, επιλέγοντας μία από ύφασμα σατέν!

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
trelogaidouri
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ