2017-10-02 23:49:15
Φωτογραφία για Άντρια Κατσιματιδη: Η ομογενής που κάνει ντεμπούτο στην πολιτική των ΗΠΑ
Μια 27χρονη ομογενής από την Αμερική, με καταγωγή από τη Νίσυρο, κατέκτησε την ηγεσία της Επιτροπής του Κόμματος των...Ρεπουμπλικάνων στο Μανχάταν, δίνοντας με τη νίκη της νέα προοπτική και δυναμική στην ελληνική Ομογένεια της Ν. Υόρκης.

Η συγκεκριμένη κατάκτηση όμως έχει σημασία και για τους ίδιους τους Ρεπουμπλικάνους και δεν είναι καθόλου τυχαία η υποστήριξη που δέχθηκε για την υποψηφιότητά της. Πρόκειται για την Αντρια Κατσιματίδη, κόρη του γνωστού Ελληνοαμερικανού μεγαλοεπιχειρηματία του Μανχάταν Τζον Κατσιματίδη, η οποία κάνει δυναμικά το ντεμπούτο της στην πολιτική σκηνή.

Η φιλόδοξη Αντρια κέρδισε τις εντυπώσεις των συμπατριωτών της, αλλά και των ομογενών που ζουν στο Μανχάταν, δηλώνοντας από την πρώτη στιγμή με βεβαιότητα ότι «οι Ρεπουμπλικάνοι μπορούν και πάλι να κερδίσουν την πολιτική υπεροχή» στην περιοχή αυτή. Η πολιτική για την Ελληνοαμερικανίδα σίγουρα δεν θα είναι εύκολη υπόθεση, αλλά λόγω του πατέρα της ίσως να είναι ευκολότερη σε σύγκριση με άλλους
. Η ίδια μπορεί να μη διαθέτει εμπειρία στην πολιτική, από την άποψη ότι για πρώτη φορά μπήκε στην προεκλογική μάχη και κατέκτησε έναν τόσο σημαντικό τίτλο, αλλά φέροντας ένα αναγνωρίσιμο όνομα, αυτό του Τζον Κατσιματίδη, ενός από τους ισχυρότερους χορηγούς του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, είναι αποφασισμένη να ξεπεράσει κάθε σκόπελο, αλλά και κάθε εμπόδιο που θα συναντήσει, γι’ αυτό και μήνες πριν είχε ξεκινήσει τη σκληρή «προπόνηση» για να εισέλθει στην πολιτική.

Περήφανος για τη νίκη της κόρης του, ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας έσπευσε πρώτος να τη συγχαρεί γράφοντας στην προσωπική του σελίδα στο Facebook: «Συγχαρητήρια στην κόρη μου, Αντρια Κατσιματίδη, για την εκλογή της στη θέση της προέδρου της Επιτροπής Ρεπουμπλικάνων της Νέας Υόρκης». Αλλωστε, η ίδια έζησε από πολύ κοντά την εμπειρία από την υποψηφιότητα του πατέρα της, όταν εκείνος είχε διεκδικήσει ως υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων τη δημαρχία της Νέας Υόρκης το 2013. Η πολιτική εξάλλου πάντα υπήρχε στη ζωή της, καθώς, ως προπτυχιακή φοιτήτρια στο New York University, ήταν πρόεδρος της Λέσχης των Ρεπουμπλικάνων, ενώ το 2012 μετείχε ενεργά στην προεκλογική εκστρατεία του Μιτ Ρόμνεϊ. Ο Τύπος δεν θα μπορούσε να μην ασχοληθεί με την Αντρια, όχι τόσο επειδή τη θεωρεί εκκεντρική και ιδιαίτερα φιλόδοξη, όσο γιατί αρχίζει να κεντρίζει το ενδιαφέρον των στελεχών του «Μεγάλου Παλαιού Κόμματος», όπως χαρακτηρίζεται το Ρεπουμπλικανικό, που μέχρι στιγμής θεωρούσε το Μανχάταν «κάστρο» των Δημοκρατικών. Η σέξι 27χρονη μάλιστα εντυπωσίασε ακόμη και από τον τρόπο που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της, στις αρχές του μήνα ανήγγειλε την υποψηφιότητά της σε συγκέντρωση που έγινε στο… διαμέρισμα των γονιών της, η οποία μάλιστα ξεκίνησε ως ένα κοκτέιλ πάρτι.

ΣΥΖΗΤΕΙΤΑΙ. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Αντρια βλέπει τη φωτογραφία και το όνομά της να πρωταγωνιστεί στον αμερικανικό Τύπο. Από το 2011 μονοπωλεί το ενδιαφέρον των media. Τότε ξάφνιασε τους πάντες όταν στον γάμο της με τον εγγονό του Ρίτσαρντ Νίξον είχε καλέσει τον Μπιλ και τη Χίλαρι Κλίντον, στενούς φίλους της οικογένειάς της. Ο γάμος της Αντρια Κατσιματίδη με τον Κρίστοφερ Νίξον-Κοξ ήταν το κοσμικό γεγονός εκείνης της χρονιάς στη Νέα Υόρκη.

Η, 21χρονη τότε, μοναχοκόρη του Ελληνοαμερικανού δισεκατομμυριούχου Τζον Κατσιματίδη παντρεύτηκε τον 32χρονο εγγονό του προέδρου Νίξον στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας, στο Μανχάταν, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου. Στη γαμήλια δεξίωση είχαν παρευρεθεί και πολλοί υψηλοί προσκεκλημένοι, όπως οι Μπιλ και Χίλαρι Κλίντον και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χένρι Κίσινγκερ.

Από τον εγγονό του Ρίτσαρντ Νίξον πήρε πολύκροτο διαζύγιο το 2014, με τα ταμπλόιντ να κάνουν λόγο ακόμη και για εμπλοκή του Μπιλ Κλίντον στο διαζύγιο της Αντρια.

Ο μπακάλης από τη Νίσυρο

Σε ηλικία μόλις έξι μηνών ο Τζον Κατσιματίδης ταξίδεψε μαζί με τους γονείς του από τη Νίσυρο στη Ν. Υόρκη. Το 1971 αγόρασε ένα μικρό μπακάλικο και το ονόμασε «Red Apple». Αυτό αποτέλεσε και την αρχή μιας τεράστιας περιουσίας. Το μπακάλικο αυτό χάρη στο επιχειρηματικό δαιμόνιο του Τζον Κατσιματίδη μετατράπηκε στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ Gristedes Foods. Λίγο αργότερα, δημιούργησε τον όμιλο Red Apple, που σήμερα περιλαμβάνει εταιρείες ακινήτων σε Ν. Υόρκη, Ν. Τζέρσι, Φλόριντα και Παρθένους Νήσους, εταιρείες αεροπλοΐας, με στόλο 440 ιδιωτικών τζετ, που ναυλώνονται, και τη θυγατρική United Refining Company, που δραστηριοποιείται σε Καναδά και ΗΠΑ και διαθέτει ευρύ δίκτυο πρατηρίων (Kwik Fill) ενώ απασχολεί 8.000 εργαζομένους. Ο αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, που σήμερα συγκαταλέγεται στους στενούς φίλους του Αμερικανού προέδρου Ντ. Τραμπ, ξεκίνησε να σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο της Ν. Υόρκης, αλλά τα παράτησε.

«Και ο Μπιλ Γκέιτς παράτησε το Χάρβαρντ», απαντάει κάθε φορά που τον ρωτάνε για τις σπουδές του. Αυτό, άλλωστε, δεν τον εμπόδισε να βρίσκεται πάντα στις λίστες του περιοδικού «Forbes» με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, με την περιουσία του να εκτιμάται σε πάνω από 3 δισ. δολάρια.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ