2017-10-03 09:46:32
Φωτογραφία για Απειλεί να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ -«Υπαρχει προχειρότητα»
«Κόκκινη γραμμή» χαρακτηρίζει το 15ο έτος ηλικίας στο νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γεωργία Γεννιά, η οποία εξέφρασε έντονες επιφυλάξεις κατά τη διάρκεια δηλώσεών της στο κανάλι της Βουλής.

Μάλιστα, η κ. Γεννιά χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «πρόχειρο». 

«Θεωρώ ότι υπάρχει προχειρότητα στη σύνταξη του νομοσχεδίου και ότι τέτοια σχέδια νόμου θα πρέπει να ψηφίζονται κατά συνείδηση» δήλωσε χαρακτηριστικά, και συμπλήρωσε: «Εχω πολλά ερωτήματα, για τα οποία περιμένω απαντήσεις από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και τον υπουργό Δικαιοσύνης» τόνισε, προσθέτοντας πως «ακόμη είναι σε εκκρεμότητα το θέμα της ηλικίας, και για μένα το 15ο έτος είναι κόκκινη γραμμή». 

Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια:

«Το θέμα της προστασίας ενός 15χρονου διεμφυλικού παιδιού από το bullying στο σχολείο ή στον ευρύτερο κοινωνικό περίγυρο, δεν είναι θέμα αλλαγής ταυτότητας, αλλά θέμα Παιδείας, αλλαγής νοοτροπίας και σεβασμού στον συνάνθρωπο, την ανθρώπινη υπόσταση και γενικότερα τα ανθρώπινα δικαιώματα» είπε επίσης η βουλευτής, επικαλούμενη και την εμπειρία της ως εκπαιδευτικός.


H ίδια τόνισε ότι «bullying δεν δέχονται μόνο τα διεμφυλικά παιδιά, αλλά και πολλά άλλα, για διαφορετικούς λόγους».

Στο πλαίσιο αυτό η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε το φόβο ότι το επίμαχο νομοσχέδιο θα λειτουργήσει «σα μπούμερανγκ».

«Εκεί που θέλουμε να αποτρέψουμε τα παιδιά από το βασανιστήριο που λέγεται χειρουργείο για την αλλαγή φύλου, τελικά τα σπρώχνουμε περισσότερο σε μία τέτοια απόφαση» δήλωσε η ίδια.

Πηγή: iefimerida.gr 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ