2017-10-03 11:34:10
Φωτογραφία για Τιμήθηκαν οι εθελοντές που στηρίζουν το έργο του Ερυθρού Σταυρού
Περισσότεροι από 12.000 εθελοντές στηρίζουν το πολυεπίπεδο έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ενώ στόχος είναι να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο, με στοχευμένες παρεμβάσεις σε παραμεθόριες περιοχές.

Τα παραπάνω ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ερυθρού Σταυρού Αντώνης Αυγερινός, ο οποίος παραβρέθηκε στην εκδήλωση του τοπικού τμήματος, που πραγματοποιήθηκε προχθές στο αμφιθέατρο «Κορδάτος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και περιελάμβανε την απονομή πτυχίων , προαγωγών και τιμητικών Διακρίσεων Εθελοντών Νοσηλευτικής και Κοινωνικής Πρόνοιας.

Ο ίδιος εξήρε την δράση του τοπικού τμήματος με συντονιστή τον ακούραστο πρόεδρο Δημήτρη Κουτρούμπα, ενώ επεσήμανε, παράλληλα, ότι στόχος του προγράμματος που θα αναπτυχθεί σε παραμεθόριες περιοχές είναι να βοηθηθούν κυρίως άτομα νεαρών ηλικιών, τα οποία έχουν είτε σωματική είτε διανοητική υστέρηση. «Θα προσφέρουμε όχι μόνο το υγειονομικό φαρμακευτικό υλικό που χρειάζονται, αλλά συγχρόνως θα προσπαθήσουμε με το εξειδικευμένο προσωπικό μας, να δώσουμε κάποιες πρώτες έννοιες ερυθρού σταυρού, εθελοντισμού, αλληλεγγύης και γνώση πρώτων βοηθειών που θεωρούμε απαραίτητο στοιχείο ειδικά για το νεανικό πληθυσμό» είπε.


Ο πρόεδρος του Τμήματος Βόλου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, γιατρός Δημήτρης Κουτρούμπας, τόνισε από την πλευρά του ότι στις σημερινές δύσκολες ημέρες που περνάει ο λαός , παρατηρείται ότι έχει ενισχυθεί το αίσθημα της προσφοράς του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης ορκίστηκαν 39 νέοι εθελοντές και δόθηκαν προαγωγές σε παλαιότερους εθελοντές για την προσφορά τους στο περιφερειακό τμήμα του Ερυθρού σταυρού Βόλου.

Συγκεκριμένα ορκίστηκαν οι νέοι εθελοντές: Ιωάννης Αθανασούλης, Ουρανία Γάτου, Ελένη Γκιώνη, Σταυρούλα Μίχου, Μαρία Παρασκάκη, Ιουλία - Μαρία Πρίγκου, Ζωή Στέλλου, Νικόλαος Τέζας, Βαρβάρα Τζοβάρα, Τριανταφυλλίνα Τοπαλίδου, Γεώργιος Τσούπας, Νικόλαος Φατσής και Δήμητρα Φικιώρη.

Επίσης, ορκίστηκαν οι εθελοντές: Ελένη Θεοχάρη, Ευρίκλεια (Βίκυ) Σωλομονίδη, Γεωργία Πατέρη, Μανταλένα Ορφανού, Μαρία Κιρκανίδου, Αλεξάνδρα Αλβανού, Ιουλία Τσιαμήτα, Μαρία – Ελισάβετ Κούντρια, Παρασκευή Μακεδόνα, Βαΐα Στάμου, Γεωργία Ζαγκαβιέρου, Βασιλική Μπαλατσού, Δήμητρα - Μαρία Λιάπη, Αλέξανδρος Φλώρος, Βασιλοπούλα Δωροδούλη, Αικατερίνη Αγραφιώτη, Δημήτρης Μπαμπινιώτης, Βασίλης Γερμανός, Μπιάνκα Σταγκάτσιου, Μεταξία Φιλίπου, Ιωάννης Μακαντάσης, Δήμητρα Τσαγκλή, Φωτεινή Σταμοπούλου, Μαρία Παρίση – Μιχαηλίδου, Ευάγγελος Ψαριανός και Τριανταφυλλιά Χαρβάλα.

Προήχθησαν σε εθελοντές Β τάξεως οι: Κερασία Ρούμπου, Ανθή Παπαγεωργίου, Αικατερίνη Βαλασσά-Γαϊτανά, Πελαγία Καζιλάρη, Δάφνη Αλπού, Μαρία Μακροπούλου, Ευαγγελία Κανούτα, Αντώνης Καποδίστριας, Αλίκη Καποδίστρια, Νικόλαος Διαλετάρας, Βιργινία Κέλλα, Αικατερίνη Τσακνάκη, Ελένη Βούγλαρη, Κωνσταντίνος Βαϊτσαράς, Ζαχαρούλα Λιθαδιώτου, Ειρήνη Μπράνου και Στυλιανή Ζούμπου.

Επίσης δόθηκαν και τιμητικές διακρίσεις στους: Γενικό Νοσοκομείο Βόλου «Αχιλλοπούλειο»: Αργυρός Σταυρός για την πολυετή πολύτιμη προσφορά του στο ερυθροσταυρικό έργο, Κουτρούμπα Δημήτριο: Αργυρός Σταυρός για την επί σειρά ετών σημαντική εθελοντική προσφορά του στο ερυθροσταυρικό έργο και ιδιαίτερα στο έργο και ιδιαίτερα στο έργο του Π.Τ. Ε.Ε.Σ Βόλου, Λαζάρου Ελένη: Αργυρό Μετάλλιο με δύο Αργυρά και ένα Χρυσό αστέρι για την επί σειρά ετών εθελοντική συμβολή της στο ερυθροσταυρικό έργο και ιδιαίτερα στο έργο του Π.Τ. ΕΕΣ Βόλου, Αλεξιάδη Βασίλειο: Χάλκινο Μετάλλιο για την αξιόλογη εθελοντική συμβολή του στο ερυθροσταυρικό έργο και ιδιαίτερα στο έργο του περιφερειακού τμήματος ΕΕΣ Βόλου.

Επαινοι δόθηκαν στους : ΕΨΑ ΑΕ, ΜΕΤΚΑ, ΕΥΡΥΚΑ, ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ, Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, και SOVEL για την σημαντική και αξιόλογη προσφορά της στο Π.Τ. ΕΕΣ Βόλου, καθώς και για τη στήριξή της στο ερυθροσταυρικό έργο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος, ο επίτιμος πρόξενος της Γερμανίας στην Θεσσαλία Γιώργος Παπαρίζος, εκπρόσωποι της τοπική Εκκλησίας, της αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων, περιφερειακών τμημάτων του Ερυθρού σταυρού και πολλοί φίλοι του εθελοντισμού.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ