2017-10-03 12:49:11
Φωτογραφία για Η Αίγυπτος θέλει να κάνει το Σινά προσκύνημα για Χριστιανούς, Εβραίους και Μουσουλμάνους
Οι Αιγυπτιακές αρχές σκέφτονται να χρησιμοποιήσουν την χερσόνησο του Σινά, ως ιερό τόπο των τριών θρησκειών του κόσμου ώστε να αναπτυχθεί ο τουρισμός.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Επαρχίας του Νοτίου Σινά κ. Χαλέντ Φοντά, το Σινά είναι λίκνο των τριών θρησκειών, και ενσαρκώνει το πνεύμα της ειρηνικής συνύπαρξης.

Ο κ. Φοντά μιλώντας σε διεθνές συνέδριο για τον θρησκευτικό τουρισμό, παρουσία θρησκευτικών ηγετών του κόσμου, ανέφερε ότι "κάτι τέτοιο θα συμβάλει στην ενίσχυση του τουρισμού στην περιοχή, η οποία είναι παγκοσμίως γνωστή."

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Αρχαιοτήτων Μοχάμεντ Αμπντέλ Λατίφ, μέσω του Σινά στην Αίγυπτο έρχονται Μουσουλμάνοι, και προσκυνητές με προορισμό την Μέκκα και την Μεδίνα.

Επίσης ο κ. Λατίφ τόνισε ότι στο έδαφος του Σινά, υπάρχουν ιστορικά τζαμιά και αρχαία μουσουλμανικά φρούρια.

Σε άλλο σημείο πρόσθεσε ότι τα σημαντικά θρησκευτικά μνημεία στο Σινά θεωρούνται επίσης η Αγία Κορυφή και η Μονή της Αγίας Αικατερίνης.

Ο επικεφαλής της Κρατικής Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Χισχάμ αλ- Ντουμεϊρα δήλωσε ότι "ο ρόλος του κράτους είναι να παράσχει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να επισκεφθεί ο κόσμος την περιοχή".
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ