2017-10-03 17:03:09
Φωτογραφία για Κρίσεις 2018 - 2019: Ποιοι Αξιωματικοί θα κριθούν - Όλα τα ονόματα
Απόφαση «Τακτικές Κρίσεις Μονίμων Αξιωματικών Κοινών Σωμάτων των ΕΔ 2018-2019 (Ν.2439/1996)» (ΑΔΑ: 6ΩΝΔ6-ΥΑ7)...Αφού ελήφθησαν υπόψη τα σχετικά, κοινοποιούνται, σύμφωνα με το άρθρο 21 παρ 1 (ζ) ομοίου, σε Παραρτήματα «Α» έως «Γ» Προσωρινοί Πίνακες Αξιωματικών Κοινών Σωμάτων μέχρι και βαθμού Συνταγματάρχη, οι οποίοι πρόκειται να κριθούν στις τακτικές ετήσιες κρίσεις 2018 – 2019 (οι οποίες θα πραγματοποιηθούν εντός Μαρτίου-Απριλίου 2018).



2. Οι ανωτέρω προσωρινοί πίνακες θα οριστικοποιηθούν ύστερα από την εξέταση και λήψη απόφασης επί των ενδικοφανών προσφυγών που τυχόν θα ασκηθούν από τους ενδιαφερόμενους Αξιωματικούς, σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 21 του (ζ) σχετικού.

3. Η κρίση των παραπάνω Αξιωματικών θα πραγματοποιηθεί από το αρμόδιο Συμβούλιο Κρίσεως (ΣΠΑΚΣ), βάσει των ατομικών τους εγγράφων, που συμπληρώνονται με μέριμνα των αρμοδίων Διευθύνσεων των Κοινών Σωμάτων, με τις εκθέσεις αξιολόγησης και με τα λοιπά στοιχεία.


4. Επισημαίνεται ότι, πλέον των αναγραφομένων στα Παραρτήματα, θα κριθούν όσοι Αξκοί διανύουν τον καταληκτικό τους βαθμό κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 23 του Ν.3883/2010, καθώς και όσοι τεθούν Εκτός Οργανικών Θέσεων κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 34 του ανωτέρω νόμου μέχρι την ημερομηνία διενέργειας των κρίσεων. Επίσης, θα κριθούν οι Αξκοί για τους οποίους έπαυσε ο οποιοσδήποτε νόμιμος λόγος που εμπόδιζε την κρίση ή την προαγωγή τους σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του Ν. 3883/2010.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΔΩ

5. Επιπλέον, θα συμπεριληφθούν στους πίνακες για τις ετήσιες τακτικές κρίσεις 2018-2019 οι αξιωματικοί που αποκτούν τα τυπικά προσόντα για κρίση και προαγωγή μετά την έκδοση της παρούσης και μέχρι την προηγούμενη της ημερομηνίας έναρξης των ετήσιων τακτικών κρίσεων 2018-2019, ανωτέρων- κατωτέρων Αξκών των Κοινών Σωμάτων των ΕΔ.

6. Τονίζεται ότι από τους καθορισθέντες για κρίση δεν θα κριθούν όσοι δεν έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο για κάθε βαθμό χρόνο παραμονής καθώς και τα καθοριζόμενα για κάθε περίπτωση τυπικά προσόντα.

7. Οι οικείες Δνσεις των Κοινών Σωμάτων παρακαλούνται όπως αναφέρουν μέχρι 15 Ιανουαρίου για τους Αξιωματικούς που περιλαμβάνονται στην παρούσα εγκύκλιο:

α. Όσους δεν συμπληρώνουν μέχρι την ημερομηνία ενάρξεως των κρίσεων τον απαιτούμενο για το βαθμό τους χρόνο διοικήσεως, μετά της γνώμης αν η μη συμπλήρωση οφείλεται σε υπαιτιότητα δική τους ή της Υπηρεσίας, ως επίσης, όσους δεν φοίτησαν στο προβλεπόμενο για το βαθμό τους Σχολείο και εάν η μη φοίτηση οφείλεται σε υπαιτιότητα δική τους ή της Υπηρεσίας (άρθρο 24 παρ. 5 Ν. 3883/2010). Εφιστάται η προσοχή στο ότι το ΣΠΑΚΣ θα αποφανθεί, μετά από τη σχετική πρόταση της οικείας Διεύθυνσης, αν η μη έγκαιρη συμπλήρωση των τυπικών προσόντων οφείλεται σε ανυπέρβλητο κώλυμα, υπηρεσιακή ανάγκη ή οφείλεται σε υπαιτιότητα των κρινομένων Αξκών.

β. Όσους διετέλεσαν στον κατεχόμενο βαθμό στις προβλεπόμενες από το άρθρο 27 παρ. 9, 10 και 11 Ν.3883/2010 καταστάσεις (νοσηλεία, αναρρωτική άδεια, εκπαιδευτική άδεια, αργία με πρόσκαιρη παύση ή προσωρινή απόλυση, διαθεσιμότητα, προσωρινή κράτηση ή υποδικία, λιποταξία ή παράνομη απουσία ποινή στερητική της ελευθερίας, άδεια άνευ αποδοχών κ.λ.π), καθώς και την ακριβή χρονική περίοδο που διετέλεσαν στην κατάσταση αυτή.

γ. Όσους δεν μπορούν να κριθούν ή να προαχθούν γιατί εμπίπτουν στις προβλεπόμενες από το άρθρο 24 παρ. 1,2,3 και 4 Ν.3883/2010 καταστάσεις (διαθεσιμότητα, προσωρινή κράτηση, αιχμαλωσία, παράνομη απουσία, λιποταξία, καταδίκη, αργία με πρόσκαιρη παύση ή προσωρινή απόλυση , παραπομπή σε Πειθαρχικά Συμβούλια κ.λ.π).

δ. Όσους έχουν κριθεί μία ή δύο φορές διατηρητέοι στον αυτό βαθμό ως Αξκοί (άρθρο 34 παρ. 1 του Ν. 3883/2010).

ε. Όσους από τους κρινόμενους Αξκούς που, είτε συμπληρώνουν 35ετία, είτε καταλαμβάνονται από το όριο ηλικίας του βαθμού τους, ή διανύουν τον τελευταίο βαθμό εξελίξεώς τους, ή έχουν τεθεί Εκτός Οργανικών Θέσεων, διαθέτουν χρόνο εκστρατείας.

8. Για την έγκαιρη προετοιμασία των κρίσεων, οι εκθέσεις αξιολόγησης που θα συνταχθούν την 31-12-2017 να υποβληθούν αμέσως μετά την σύνταξή τους και να περιέλθουν στους τηρούντες τους ατομικούς φακέλους των Αξκών, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξετάσεως τυχόν προσφυγής των αξιολογούμενων, μέχρι 23 Φεβ 2018 ανυπερθέτως.

9. Τα ατομικά έγγραφα με περιληπτικά σημειώματα για τον κάθε κρινόμενο να περιέλθουν στην Γραμματεία ΣΠΑΚΣ σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2018.

10.Οι Μονάδες-Υπηρεσίες στις οποίες υπηρετούν Αξκοί που περιλαμβάνονται στα συνημμένα Παραρτήματα της παρούσης, παρακαλούνται, σε εφαρμογή της παραγράφου 2 του άρθρου 21 του Ν.3883/2010, να κοινοποιήσουν ενυπόγραφα σε όλα τα στελέχη τους προσωρινούς πίνακες τακτικών κρίσεων 2018-2019. Τα αποδεικτικά κοινοποίησης να τηρούνται μαζί με τα ατομικά έγγραφα των κρινομένων Αξιωματικών.

«Α» Προσωρινός Πίνακας Αξιωματικών Κοινού Νομικού Σώματος Μέχρι και Βαθμού Αντισυνταγματάρχη.

«Β» Προσωρινός Πίνακας Αξιωματικών Κοινού Σώματος Στρατιωτικών Ιερέων Βαθμού Συνταγματάρχη που διανύουν τον τελευταίο βαθμό εξελίξεως τους.

«Γ» Προσωρινός Πίνακας Αξιωματικών Κοινού Σώματος Στρατιωτικών Ιερέων Μέχρι και Βαθμού Αντισυνταγματάρχη.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ