2017-10-03 21:04:44
Φωτογραφία για «Παρμενίων» η άσκηση που ενόχλησε την Τουρκία
Το Πεντάγωνο παρακολουθεί τις κινήσεις πλοίων του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού.

Την ενόχλησή της για την εθνική διακλαδική άσκηση μεγάλης κλίμακας «Παρμενίων» που είναι σε εξέλιξη, και ολοκληρώνεται την Παρασκευή, δεν κρύβει η Άγκυρα, η οποία πότε σε στρατιωτικό και πότε σε πολιτικό επίπεδο προκαλεί όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά γενικότερα όλη την Ευρώπη. Σχεδόν το σύνολο του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού που βρίσκεται στους ναύσταθμους Ακσάζ, που γεω­γραφικά τοποθετείται απέναντι από τα Ίμια, και Γκιολτσούκ, στη βόρεια Τουρκία, εμπλέκεται σε άσκηση η οποία ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα, ταυτόχρονα με την έναρξη της ελληνικής άσκησης.

Το Πεντάγωνο παρακολουθεί τις κινήσεις πλοίων του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού που βρίσκονται κοντά σε ελληνικά νησιά. Από την Κυριακή βρίσκεται μία τουρκική κορβέτα δυτικά της Λέσβου, άλλη μία βόρεια της Ικαρίας και δύο φρεγάτες, η μία ανατολικά της Άνδρου και η άλλη ανατολικά της Ρόδου.


Η Άγκυρα όμως προσπάθησε να βάλει εμπόδια στην άσκηση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων αρκετές ημέρες νωρίτερα. Με παράνομη NAVTEX εξήγγειλε ναυτική άσκηση νότια της Καρπάθου για ασκήσεις από τις 29 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 5 Οκτωβρίου, δεσμεύοντας μάλιστα μια μεγάλη περιοχή που εκτείνεται ανατολικά της Κρήτης. Ταυτόχρονα ζήτησε από το ΓΕΕΘΑ την τροποποίηση της ελληνικής άσκησης στο Αιγαίο. Σε πολιτικό επίπεδο ο Ταγίπ Ερντογάν κάνει ό,τι μπορεί για να δυσαρεστήσει την Ευρώπη. Αυτήν τη φορά δήλωσε ότι η Άγκυρα δεν έχει ανάγκη να γίνει μέλος της Ε.Ε, και ενώ στη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες το θέμα των ευρωτουρκικών σχέσεων θα είναι στην ατζέντα των συνομιλιών.

Μήνυμα Παυλόπουλου

Μήνυμα πάντως προς την Τουρκία έστειλε ο Προκόπης Παυλόπουλος από τη Σερβία όπου βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη. «Η Συνθήκη της Λωζάνης, σύμφωνα με την πεμπτουσία του Διεθνούς Δικαίου, πρέπει να γίνεται απ’ όλους πλήρως σεβαστή. Κάθε αμφισβήτησή της, άμεση ή έμμεση, είναι αδιανόητη και αυτονοήτως απορριπτέα. Πολλώ μάλλον όταν οδηγεί, μέσω της αμφισβήτησή των συνόρων της Ελλάδας, και στην αμφισβήτηση των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Politika» του Βελιγραδιού, ζητώντας από την Τουρκία σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου.

ΑΛΕΞΙΑ ΤΑΣΟΥΛΗ

(ΕΘΝΟΣ-03/10/2017)

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ