2017-10-04 14:00:22
Φωτογραφία για Ξανακέρδισε τον ύπνο σου!
Δεδομένων των σύγχρονων συνθηκών ζωής έχεις χάσει κυριολεκτικά τον ύπνο σου; Ήρθε η ώρα να τον πάρεις πάλι πίσω.

Ο ύπνος και συγκεκριμένα η καλή ποιότητα ύπνου θα αλλάξει την καθημερινότητά σου στην πράξη. Συγκεντρώσαμε πέντε τρόπους με τους οποίους μπορείς να ξαναζήσεις στο έπακρο τα ευεργετικά οφέλη του ύπνου.

Άνοιξε για λίγα λεπτά πριν πέσεις για ύπνο το παράθυρο του δωματίου σου. Το δροσερό αεράκι που θα γεμίσει τον χώρο θα σε βοηθήσει αρκετά στο στάδιο που χρειάζεσαι για να αποκοιμηθείς.

Σβήσε όλα τα φώτα. Έρευνες έχουν δείξει πως ακόμα και το φωτάκι νυκτός είναι ικανό σε μερικούς ανθρώπους να αποβεί καθοριστικό για την απώλεια του ύπνου.

Μην σερφάρεις. Όταν πέφτεις στο κρεβάτι για ύπνο, όσο δύσκολο και αν φαντάζει, αποχωρήσου την οθόνη του τάμπλετ ή του κινητού σου. Η φωτεινότητα της οθόνης δίνει λάθος μηνύματα στον εγκέφαλό σου ο οποίος με την σειρά του θα σου “αρνηθεί” τον ύπνο.


Άλλαξε μαξιλαροθήκη. Όσο συχνότερα τόσο το καλύτερο. Η φρέσκια αίσθηση της καθαρής μαξιλαροθήκης στο πρόσωπό σου λειτουργεί ακριβώς όπως και ο καθαρός αέρας

Διάβασε. Κλασική, πατροπαράδοτη ανάγνωση. Το διάβασμα διαχρονικά αποτελεί τον ιδανικότερο τρόπο για να αποκοιμηθείς βαθιά. Μεταξύ άλλων, ειδικά αυτή την εποχή που ουσιαστικός λόγος αυπνίας είναι το άγχος, η ανάγνωση μιας ιστορίας διαφορετικής από την δική σου έχει την μαγική ικανότητα να σε κάνει να αποφορτίζεσαι πλήρως για όση ώρα διαρκεί, από τα προβλήματά σου.

Πιες κάτι χαλαρωτικό. Υπάρχει μία πληθώρα βοτάνων και αφεψημάτων που λειτουργούν ιδανικά στον οργανισμό σου χαλαρώνοντάς τον και προετοιμάζοντάς τον για ύπνο. Το γνωστότερο από όλα είναι η βαλεριάνα.

Φάε κάτι πολύ ελαφρύ. Ιδανικά τρόφιμα-σνακ για λίγο πριν τον ύπνο είναι το αβοκάντο, το γάλα, μία ζεστή σούπα ακόμα και δύο τρία καβουρδισμένα αμύγδαλα.

Κάνε ένα ντουζ. Με ζεστό νερό και κάποιο αρωματικό σαπούνι άφησε την δύναμη του τρεχούμενου νερού και της αρωματοθεραπείας να σε προετοιμάσουν κατάλληλα.

Προσπάθησε να χαλαρώσεις τους μύες σου. Με κυκλικές απλές κινήσεις, προσπάθησε να χαλαρώσεις τους μύες του σώματός σου. Από το κεφάλι και τον αυχένα μέχρι τα δάχτυλα των χεριών και τα κάτω άκρα.

ASMR. Με την δύναμη της τάσης της εποχής, ακόμα και αν δεν αποχωρίζεσαι τελικά το κινητό από δίπλα σου, τότε βάλε ένα ASMR video στο youtube, αναποδογύρισε την οθόνη για να μην σε ενοχλεί το φως, φόρα τα ακουστικά σου και τα υπόλοιπα θα γίνουν μόνα τους.

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
trelogaidouri
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ