2017-10-04 20:03:06
Φωτογραφία για Ρευστοποιεί περιουσιακά στοιχεία το κρατικό Fund του Κατάρ
Στην πώληση περιουσιακών στοιχείων προχωρά το κρατικό επενδυτικό Fund του Κατάρ, προκειμένου να εξασφαλίσει ρευστότητα για να στηρίξει την εγχώρια οικονομία, η οποία μπαίνει σε κρίσιμη καμπή μετά την απομόνωσή της χώρας από τους γείτονές της.

Ειδικότερα, όπως φαίνεται το ταμείο διαχείρισης κρατικού πλούτου, αντιστρέφει μια δεκαετή συνήθεια να πραγματοποιεί επενδύσεις υψηλού προφίλ σε ξένες επιχειρήσεις και στρέφεται στο εσωτερικό.

Η εταιρεία Qatar Investment Authority, μείωσε ήδη  τις άμεσες συμμετοχές της στην ελβετική τράπεζα Credit Suisse, στον ρωσικό ενεργειακό κολοσσό Rosneft και στην εταιρεία ειδών πολυτελείας Tiffany & Co.

Τώρα σχεδιάζει την πώληση κι άλλων περιουσιακών στοιχείων αξίας 320 δισεκ. δολαρίων, τα οποία περιλαμβάνουν συμμετοχές στην μεταλλουργική Glencore και στην τράπεζα Barclays.  Τα έσοδα θα διοχετευθούν στην εγχώρια αγορά.

"Τα κρατικά επενδυτικά ταμεία, όπως η Qatar Investment Authority, είναι πάντα εθνικά αποθέματα σε περιπτώσεις δυσμενών γεγονότων κινδύνου", δήλωσε ο Sven Behrendt, διευθύνων σύμβουλος της GeoEconomica στη Γενεύη. "Δεδομένου ότι το μποϊκοτάζ είναι ένα τέτοιο γεγονός για το Κατάρ, το κρατικό ταμείο πρέπει να λειτουργήσει ως προστατευτικό μέσο".
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ