2017-10-05 20:02:46
Φωτογραφία για «Άγρια κόντρα» για το άρθρο περί συνδικαλισμού στις Ένοπλες Δυνάμεις (BINTEO)
ΑΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ - ΑΝ. ΤΣΟΥΚΑΡΑΚΗΣ.

Άγρια κόντρα χθες στη Βουλή μεταξύ του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη και του Συνταγματάρχη Αναστασίου Τσουκαράκη, προέδρου της ΠΟΕΣ, με αφορμή το άρ­θρο 27 τού υπό συζήτηση σχεδίου νόμου του ΥΠΕΘA, που αφορά τον συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Κόντρα που ανέδειξε μία μόνο από τις άσχημες πτυχές του συνδικα­λισμού στις ΕΔ, που η παρούσα κυβέρνηση θεσμοθέτησε πέρσι και με το προαναφερθέν άρθρο επιβάλλει την ΠΟΕΣ, μοναδική συν­δικαλιστική εκπρόσωπο στις Ένοπλες Δυνά­μεις.

Άσχημη εντύπωση προκλήθηκε επίσης και από τη δημόσια αντιπαράθεση στη Βου­λή των δύο Στρατιωτικών, Αν. Τσουκαράκη και του Δημήτρη Ρώτα, προέδρου της ΠΟΜΕΝΣ, υποδεικνύοντας ότι ήδη ο συνδικαλι­σμός έχει επιφέρει «διαίρεση» στο σώμα των εν ενεργεία στρατιωτικών. 

Αίσθηση προκάλεσαν επίσης τα εγκώμια του Αν. Τσουκαράκη για τον Π. Καμμένο και το έργο του, κάτι που επισήμανε και ο κ
. Γεωργιάδης, ο οποί­ος μάλιστα τόνισε: «Όλα αυτά τα λέω για να γίνει εμφανές ότι ο κ. Τσουκαράκης δεν είναι συνδικαλιστής. Είναι ένας κυβερνητικός αξιωματούχος, ο οποίος “πολέμησε” σκληρά την προηγούμενη κυβέρνηση, έβλαψε τα στελέ­χη των Ενόπλων Δυνάμεων και τώρα, επειδή απέτυχε στο συνδικαλιστικό του όργανο, βάζει τον κ. Βίτσα να νομοθετήσει». Τον κάλεσε μάλιστα «να δεσμευτεί αν θα ζητήσει ή όχι αναβολή, όπως προέβλεψε ο κ. Ρώτας, στη δίκη της 5ης Οκτωβρίου», ώστε μετά τη δικαστική απόφαση να ληφθεί απόφαση για το άρθρο 27, όπως είχε δεσμευτεί ο ΑΝΥΕΘΑ Δ. Βίτσας.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ Σ. ΜΠΛΑΒΕΡΗΣ

(ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ-05/10/2017)

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.
staratalogia
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ