2017-10-06 01:08:11
Φωτογραφία για Ανακοίνωση ΠΟΙΟ-ΠΦΥ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΑΤΡΩΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ (ΠΟΙΟ-ΠΦΥ)

ΕΔΡΑ ΑΘΗΝΑ . ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ Ε.Α101-2017 Α.Μ 843 ΑΠ 3/2017

Αθήνα 05-10-2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Ιατρών και Οδοντιάτρων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είχε συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες της 1ης ΥΠΕ και συζήτησε τα ακόλουθα θέματα που άπτονται του ενδιαφέροντος του κλάδου μας.

1. Αξιολόγηση Ιατρών κλάδου ΕΣΥ. Αναμένεται διευκρινιστική εγκύκλιος του Υ.Υ. και θα επανέλθει. Θέση μας είναι να προχωρήσει η αξιολόγηση μονάδων και ιατρών με δίκαια και παρόμοια με του ΕΣΥ κριτήρια και με διαφάνεια. Αναμένουμε τις εξελίξεις και σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα ανωτέρω αιτήματα θα διαμορφώσουμε στάση σε συνεννόηση με την ΑΔΕΔΥ που προκήρυξε κινητοποιήσεις. 


2. Κρίσεις για εξέλιξη σε βαθμό ιατρών κλάδου ΕΣΥ. Καταβάλλεται προσπάθεια να προωθηθούν μαζί με τις κατατάξεις σε βαθμό των συναδέλφων που εντάσσονται με τις ρυθμίσεις του νόμου «Μεταρρύθμιση της Ψυχικής Υγείας». Έγινε προκαταρκτική συζήτηση με το τμήμα ανθρωπίνων πόρων ώστε να επισπευθούν και αν είναι δυνατόν να διευθετηθούν από τις πενταμελείς επιτροπές που θα κρίνουν και τους αιτηθέντες την ένταξη στο φορέα, για εξοικονόμηση χρόνου.

3. Θα πληρωθούν άμεσα (περί τη 15η Οκτωβρίου) ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι που επέστρεψαν στην υπηρεσία με δικαστικές αποφάσεις και είχαν σημαντικές καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων. Μας διαβεβαίωσαν ότι το θέμα επιλύεται οριστικά. Σε περίπτωση που υπάρξουν σφάλματα και κάποιοι δεν πληρωθούν παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τα μέλη της Διοικούσας της Ομοσπονδίας για να τεθεί ξανά το θέμα.

4. Κρατήσεις που προκύπτουν λόγω των αλλαγών στα ειδικά μισθολόγια που ψηφίστηκαν με το πολυνομοσχέδιο, θα γίνουν αναδρομικά από 1-1-2017 και δεν θα υπερβαίνουν το 1 /10 των καθαρών αποδοχών μας. Αναμένεται να αρχίσουν να εμφανίζονται στα εκκαθαριστικά μας από τον προσεχή μήνα. Οι μειώσεις αφορούν κυρίως ιατρούς ΕΣΥ με βαθμό διευθυντή ενώ ειδικευόμενοι και επιμελητές Β μπορεί να έχουν και αύξηση αποδοχών.

Εκ μέρους του ΔΣ της ΠΟΙΟ-ΠΦΥ

Ο Πρόεδρος Η Γ. γραμματεάς

Μπούρος Χάρις Γώγου Μαρία
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ