2017-10-06 13:24:26
Φωτογραφία για ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η TUI
Τη σημαντική ενίσχυση της παρουσίας του ταξιδιωτικού ομίλου TUI Group στην Ελλάδα, προανήγγειλε προ ολίγου ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Fritz Joussen. Ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός οργανισμός της Ευρώπης προτίθεται, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο επικεφαλής του, να προχωρήσει άμεσα σε νέες επενδύσεις για τη δημιουργία 10 επιπλέον ξενοδοχείων 4 και 5 αστέρων. Σημειώνεται ότι η επέκταση δραστηριοτήτων στη χώρα μας που προανήγγειλε ο F. Joussen, αντιστοιχεί σε ενίσχυση κατά το 1/3 της παρουσίας της στην Ελλάδα, καθώς ήδη ελέγχει 32 ιδιόκτητα ξενοδοχεία με 8.500 δωμάτια, ενώ συνεργάζεται με επιπλέον 2.000 ανεξάρτητα Ελληνικά ξενοδοχεία.

Αναφερόμενος στους επενδυτικούς σχεδιασμούς του ομίλου, ο F. Joussen επισήμανε ότι προτεραιότητα αποτελεί η δημιουργία επιπλέον μονάδων στην Κρήτη και στη συνέχεια στην Πελοπόννησο. Συνέδεσε ωστόσο το θέμα με την ύπαρξη των κατάλληλων υποδομών και κυρίως αεροδρομίων. Για την Πελοπόννησο ιδιαίτερα ανέφερε ότι υπάρχουν αρκετές δυσκολίες, οι οποίες εντοπίζονται στα δυο στρατιωτικά αεροδρόμια που υπάρχουν στην περιοχή και για τα οποία θα πρέπει να γίνουν αρκετές διευθετήσεις σε σχέση με το ωράριο λειτουργίας για να μπορέσουν να αποτελέσουν  βάσεις για πτήσεις.


Αναφερόμενος στο ειδικό βάρος του TUI Group στον Ελληνικό τουρισμό, σημείωσε πως η εταιρεία διαθέτει έναν στόλο 150 αεροπλάνων και πραγματοποιεί 10.000 πτήσεις διακινώντας 2,5 εκατ. ταξιδιώτες που αντιστοιχούν σε περισσότερο από το 10% της εισερχόμενης τουριστικής κίνησης στη χώρα μας. Ταυτόχρονα, ο όμιλος έχει παρουσία σε 40 ελληνικά λιμάνια, μέσω των κρουαζιερόπλοιων του ομίλου, που χρησιμοποιούν από φέτος ως βάση τους το λιμάνι του Ηρακλείου.

Ο επικεφαλής της TUI αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε νωρίτερα σήμερα το πρωί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στον οποίον παρουσίασε τους σχεδιασμούς του ομίλου για την Ελλάδα, ενώ, όπως ανέφερε ο κ. Joussen, επεσήμανε προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν και εντοπίζονται κυρίως στο θέμα της γραφειοκρατίας. Ο κ. Joussen αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία του ομίλου με το υπουργείο Τουρισμού, για την υλοποίηση ενός στρατηγικού σχεδίου το οποίο προβλέπει την επέκταση της τουριστικής περιόδου ακόμα και κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου και με έμφαση προορισμούς όπως η Ήπειρος, η Μακεδονία και το Πήλιο. Σημείωσε μάλιστα ότι η ουσιαστική εφαρμογή του προγράμματος θα γίνει τη χειμερινή περίοδο 2018/2019 και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων προγράμματα σκι και εναλλακτικού τουρισμού. Έδωσε έμφαση μάλιστα στη σύνδεση που επιδιώκει των προγραμμάτων που προσφέρει στους πελάτες του με τον πολιτισμό και τη χρήση τοπικών προϊόντων, μέσω δράσεων που υλοποιεί το TUI Foundation σε τοπικό επίπεδο σε Ελληνικούς προορισμούς.

Για την κρουαζιέρα ιδιαίτερα ο επικεφαλής της ΤUI ανέφερε πως ο όμιλος βρίσκεται σε επαφές με επιχειρηματικούς παράγοντες στην Ελλάδα που ενδιαφέρονται να επενδύσουν σε λιμενικές υποδομές στη χώρα μας. Σημείωσε πως ο όμιλος δραστηριοποιείται με τρεις εταιρείες κρουαζιέρας στη συγκεκριμένη αγορά, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στις μεγάλης κλίμακας επενδύσεις του ομίλου στον συγκεκριμένο χώρο. Κάθε πλοίο, ανέφερε χαρακτηριστικά, κοστίζει 700 ως 900 εκατ. ευρώ, διευκρινίζοντας ωστόσο τη διαφορά της ευρωπαϊκής κρουαζιέρας από την αμερικανική, καθώς στην Ευρώπη προτεραιότητα αποτελεί το ταξίδι και οι προορισμοί και όχι το πλοίο αυτό καθ’ αυτό, όπως συμβαίνει με την αμερικανική πελατεία.

Σε ό,τι αφορά την επενδυτική δραστηριότητα της TUI Group στη χώρα μας, φέτος είναι αυξημένη κατά 25% σε σύγκριση με το 2016, αναφέροντας πως το μέσο κόστος για κάθε επιπλέον δωμάτιο που δημιουργεί στη χώρα μας φτάνει τα 150.000 ευρώ.

Euro2Day

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ