2017-10-07 01:00:17
Φωτογραφία για Πολυεργαλείο ο Μπακάκης στην ΑΕΚ
Συνεχίζει να δείχνει ένα σουπερ αγωνιστικό πρόσωπο ο Μιχάλης Μπακάκης. Αν εξαιρέσουμε ένα - δυο παιχνίδια, από τα πολλά που έχει παίξει ως τώρα και όλα υψηλών απαιτήσεων, ο δεξιός μπακ της ΑΕΚ έχει κάνει το καλύτερο ξεκίνημα της καριέρας του και πλέον είναι δεδομένο πως βρίσκεται στην καλύτερη φάση της ποδοσφαιρικής ζωής του. Στην Πάτρα και στο φιλικό με την Παναχαϊκή ο Μπακάκης μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο και μαζί με τον Λιβάγια άλλαξαν προς το καλύτερο την αγωνιστική εικόνα της ΑΕΚ. Το αξιοσημείωτο είναι πως ο Χιμένεθ τον χρησιμοποίησε ως δεξί εξτρέμ, συνεχίζοντας με τον Γκάλο ως δεξί μπακ.

Και σε αυτή τη θέση (δεξί εξτρέμ) ο Μπακάκης τα πήγε εξαιρετικά. Πίεζε ψηλά, με την ταχύτητά του έκλεβε μπάλες και έβρισκε χώρους να τρέξει και να δημιουργήσει προβλήματα στην άμυνα των Πατρινών, έβγαλε πάθος και επιθετική ζωντάνια. Σίγουρα η θέση που αποδίδει καλύτερα και νιώθει πιο άνετα και ο ίδιος, είναι αυτή του δεξιού μπακ
. Ωστόσο ο Μπακάκης αποδεικνύει πως είναι ένα εργαλείο πολλαπλών χρήσεων στα χέρια του προπονητή. Κάτω από ειδικές συνθήκες μπορεί να βοηθήσει και ως δεξί εξτρέμ. Στο ματς με τη Μίλαν για παράδειγμα, που η ΑΕΚ όπως είναι λογικό θα κοιτάξει πρώτα να διαφυλάξει την άμυνά της και να χτυπήσει στην κόντρα και τους χώρους, θέλει παίκτες που να παίζουν καλή άμυνα και να έχουν και το επιθετικό πνεύμα να βγουν μπροστά. Τα έχει αυτά τα χαρακτηριστικά ο Μπακάκης και ανάλογα με την εξέλιξη του συγκεκριμένου ματς στο Μιλάνο, δεν αποκλείεται να δούμε το δίδυμο Γκάλο – Μπακάκης από δεξιά. Παράλληλα, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Μπακάκης έχει αγωνιστεί και ως αμυντικό χαφ στον Παναιτωλικό. Ξέρει κι αυτή τη θέση. Είναι έξυπνος, διαβάζει φάσεις, έχει ταχύτητα και μπορεί να αγωνιστεί και στον άξονα.

Πηγή: aek365.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ