2017-10-07 07:41:08
Φωτογραφία για Πώς δεν θα κομπλάρεις μπροστά σε τίποτα
Ως αυτοπεποίθηση ορίζεται η απόλυτη πίστη προς τον εαυτό και τις ικανότητες μας. Αυτή συμπεριλαμβάνει τον αυτοσεβασμό, την αξιοπρέπεια και την πεποίθηση ότι ως άνθρωποι είμαστε ικανοί να ανταποκριθούμε σε οποιαδήποτε πρόκληση η δίλημμα μας φέρει η ζωή. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι αυτοπεποίθηση είναι ο τρόπος που μιλάμε στον εαυτό μας για τον εαυτό μας.

Παρακάτω θα βρεις 8 τρόπους που ακόμα κι αν η δική σου είναι στα τάρταρα, θα κάνουν δουλίτσα και θα στην τονώσουν με κάποιο τρόπο.

Η «καθαρή» ομιλία

Δεν φτάνει να γνωρίζεις για τα καλά την ελληνική ή την αγγλική γλώσσα. Είναι σημάδι αυτοπεποίθησης, ψυχραιμίας και αυτοκυριαρχίας. Ο άνθρωπος που δεν τραυλίζει και δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνεται, δείχνει πως έχει τον έλεγχο μιας επικοινωνίας. Δεν είναι ανάγκη να φωνάζεις για να βρεις το δίκιο σου ή να ξελαρυγγιάζεσαι αν δεν ακούν αυτό που λες. Το χρώμα που έχει μία φωνή, είναι πάντα ισχυρότερο από τον τόνο της. Πρόσεχε τις λέξεις που χρησιμοποιείς και πολύ περισσότερο εκείνες που δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις.


> Αυτά τα πράγματα κάνουν οι πραγματικά σίγουροι για τον εαυτό τους άντρες

Η έλλειψη εμπειρίας

Κανείς δε γεννήθηκε μαθημένος. Σήμερα είσαι πιο έμπειρος από χτες και λιγότερο από αύριο. Μην φοβηθείς να κολυμπήσεις στα βαθιά. Στον δρόμο για το τελικό αποτέλεσμα, μην φανερώσεις ότι κάτι «δεν το έχεις». «Μεταμφιέσου». Αν σου ζητήσουν να κάνεις κάτι που δεν έχεις ξανακάνει, ειδικά στον εργασιακό τομέα, μην αρνηθείς επειδή φοβάσαι. Ποτέ. Φρόντισε να τη μάθεις ρωτώντας. Ακόμη και σε ένα ραντεβού με μια γυναίκα που είναι πέρα από τις δυνατότητες σου, πρέπει να συμπεριφέρεσαι σαν να έχεις βρεθεί εκατομμύρια φορές στην ίδια κατάσταση. Ακόμα κι αν αποτύχεις. Δεν είναι κακό. Οι αποτυχίες θα σου «χτίσουν μέταλλο». (Και) Αυτές θα σε βοηθήσουν να γεμίσεις εμπειρίες.

Το έξυπνο ντύσιμο

Ανάμεσα στα πολλά για τα οποία αμφιβάλλουν οι ανασφαλείς άντρες είναι και ο τρόπος με τον οποίο ντύνονται. Αντιμετώπισε το με ένα έξυπνο ντύσιμο. Ένα σύνολο που δεν θα σε κάνει να έχεις δεύτερες σκέψεις και θα σου δημιουργεί το συναίσθημα ότι είσαι ΟΚ με τον εαυτό σου με αυτά που φοράς. Ποιο είναι το μυστικό; Τα ρούχα που αναδεικνύουν την ωριμότητα και την ευφυΐα σου. Προσοχή στο κεντό της λεπτής γραμμής που ενώνει το «φανταχτερά» και το «έξυπνα».

Προσοχή στον κομπασμό

Οι αλαζόνες κομπάζουν υπερβολικά. Οι άντρες με αυτοπεποίθηση, είναι υπερήφανοι για τον εαυτό τους, αλλά δεν το κάνουν θέμα. Αν, λοιπόν, θέλεις να εξυψώσεις τον εαυτό σου απέναντι στους άλλους, τουλάχιστον κάν' το με έξυπνο τρόπο. Θέλεις να μιλήσεις για το επάγγελμα σου; Ρώτα έναν από τους συνομιλητές σου τι δουλειά κάνει και περίμενε μέχρι να έρθει και η σειρά σου να σε ρωτήσουν. Με αυτό τον τρόπο δεν υπερηφανεύεσαι, απλά απαντάς στις ερωτήσεις. Και περνάς και τα μηνύματα που θέλεις.

Άκου περισσότερο, μίλα λιγότερο

Υπάρχουν οι ανασφαλείς που μιλούν ακατάπαυστα λέγοντας ανούσια πράγματα για τον εαυτό τους και τη ζωή την ίδια. Υπάρχουν και οι άλλοι που δεν προβάλλουν τις ανασφάλειές τους σε κάθε ευκαιρία που τους δίνεται. Το να ακούς περισσότερο από ότι μιλάς δηλώνει: Α) Ότι είσαι ικανοποιημένος με όσα έχεις πει και πως δεν χρειάζεται να πεις άλλα. Β) Ότι είσαι τόσο σίγουρος για σένα που δεν έχεις πρόβλημα να αφήσεις κάποιον να «πάρει κεφάλι» στη συζήτηση. Γ) Όλα τα παραπάνω.

Μπορείς απλά να είσαι ουσιώδης χωρίς να χρειαστεί να πεις πολλά. Διάλεξε αυτό τον δρόμο.

Χαλιναγώγησε τη γλώσσα του σώματος

Οι κινήσεις του σώματος μαρτυρούν όσα και οι κουβέντες. Για παράδειγμα μην αποφεύγεις ποτέ να κοιτάζεις κάποιον στα μάτια. Είναι κίνηση αυτοελέγχου και αποφασιστικότητας. Περπάτα πάντα με τους ώμους ίσιους και την πλάτη τεντωμένη, χωρίς να καμπουριάζεις. Όταν κάνεις χειραψίες, να έχουν πάντα ζωντάνια και δύναμη - χωρίς να σπάσεις το χέρι του άλλου. Τέλος, μην ξεχνάς να χαμογελάς. Όσο περισσότερο, τόσο μεγαλύτερη και η αυτοπεποίθηση που εκπέμπεις.

> Χρήσιμες συμβουλές για να αυξήσεις την αυτοπεποίθησή σου

Προσπάθησε για το καλύτερο

Είτε πρόκειται για γυναίκα, είτε για κάτι που αφορά στον εργασιακό τομέα. Μην επαναπαύεσαι στη μετριότητα. Κυνήγα την κορυφή ασταμάτητα. Σου έχει γυαλίσει εκείνη στο μπαρ; Πλησίασε τη. Πιστεύεις ότι η προσέγγισή σου στο εκάστοτε εργασιακό θέμα είναι καλύτερο από των συναδέλφων σου; Πες το. Ποτέ μην αφήσεις τον εαυτό σου να πιστέψει ότι δεν αξίζεις το καλύτερο αποτέλεσμα.

Μη σκέφτεσαι την αποτυχία

Το να αποτύχεις, είναι μέσα στο πρόγραμμα. Το να σκέφτεσαι ότι μπορεί να αποτύχεις, είναι κάτι που απλούστατα δεν σου χρειάζεται και ούτε υπάρχει λόγος να το αφήσεις να σε καταβάλλει. Κάθε φορά που καλείσαι να πάρεις μια απόφαση, πρέπει να σκέφτεσαι και να πράττεις σαν η αποτυχία να μην υπάρχει στο λεξιλόγιό σου. Η αυτοπεποίθηση μπορεί να κάνει τα αδύνατα δυνατά.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ