2017-10-07 09:30:33
Φωτογραφία για «Ισοπεδώθηκαν» οι συντάξεις στρατιωτικών - δικαστικών
Μόνο τις τελευταίες ημέρες από την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου οι μειώσεις φθάνουν το 40%, ενώ κατά τη διάρκεια της μνημονιακής εποχής ξεπερνούν το 70%.

Πρωτόγνωρες είναι οι περικοπές για τους συνταξιούχους δικαστικούς και αξιωματικούς, καθώς κατά τη διάρκεια της μνημονιακής εποχής ξεπερνούν το 70%. Μόνο τις τελευταίες ημέρες από την εφαρμογή διατάξεων του νόμου-λαιμητόμου 4387 (γνωστός και ως νόμος Κατρούγκαλου) οι μειώσεις φθάνουν το 40%, σύμφωνα με υπολογισμούς των συνδικαλιστικών τους εκπροσώπων.

Συνταξιούχοι ανώτατοι αξιωματικοί που υπηρέτησαν για δεκαετίες ολόκληρες την πατρίδα κα­λούνται τώρα να ζήσουν με συντάξεις πείνας, ενώ η ελπίδα τους για καλύτερο μέλλον γκρεμίζεται μπροστά στις νέες περικοπές που αναμένονται τα επόμε­να έτη στο πλαίσιο των δεσμεύσεων της χώρας απέναντι στους δανειστές. Στο κάδρο των αιματηρών περικοπών έχουν μπει και οι συνταξιούχοι ανώτατοι δικαστικοί.


Πιο αναλυτικά, το τελευταίο χτύπημα ήρθε από τον Ν.4387, ο οποίος διαμορφώνει τις συντάξεις των δικαστικών στα εξής επίπεδα: Των προέδρων των ανωτάτων δικαστηρίων στα 1.470 έως 1.500 ευρώ, ανάλογα με τη φορολόγηση που έχουν, ενώ των λοιπών δικαστικών από τον βαθμό του εφέτη έως και εκείνον του αρεοπαγίτη στα 1.350 έως τα 1.400 ευρώ. Μάλιστα, οι επτά δικαστικές ενώσεις προανήγγειλαν πανδικαστική συγκέντρωση για το επόμενο Σάββατο, 14 Οκτωβρίου, στην αίθουσα του Εφετείου Αθηνών.

Την ίδια στιγμή οι απόστρατοι αξιωματικοί βρίσκονται κυριολεκτικά στο ίδιο έργο θεατές, καθώς οι περικοπές των συντάξιμων αποδοχών τους τα χρόνια των μνημονίων έχει ξεπεράσει κατά πολύ το 70%, αποδεικνύοντας ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο. Μάλιστα, σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Ικάρων επισημαίνει ότι ο τρόπος με τον οποίο τα αρμόδια υπουργεία εφάρμοσαν τις διατάξεις του εν λόγω νόμου, δηλαδή του νόμου Kατρούγκαλου, επιφέρει πολύ μεγάλες περικοπές στις συντάξιμες αποδοχές σε συναδέλφους που υπηρέτησαν για πολλά χρόνια την άμυνα της χώρας.

Σύμφωνα με τον σύνδεσμο, η σύνταξη του επίτιμου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, με πάνω από 40 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας, βάσει του συγκεκριμένου νόμου για τους συνταξιούχους στρατιωτικούς ανέρχεται σε 1.450 ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όσοι έχουν το ύπατο αξίωμα των Ενόπλων Δυνάμεων, ως επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ λαμβάνουν από 1.420 έως και 1.583 ευρώ τον μήνα, ανάλογα με τον κλάδο στον οποίο έχουν υπηρετήσει και τα επιδόματα κινδύνου που λαμβάνουν.

Σε ανάλογα επίπεδα με αυτό του επίτιμου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ κινούνται και οι τελικές συντάξεις για τους επίτιμους Αρχηγούς ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ, ενώ χαμηλότερη σύνταξη εντοπίζεται σε όσους προέρχονται από τον Στρατό Ξηράς, οι οποίοι λαμβάνουν περίπου 1.420 ευρώ.

Αντίθετα, οι υψηλότερες αποδοχές εντοπίζο­νται στις επικίνδυνες ειδικότητες, δηλαδή σε εκείνους που υπήρξαν ιπτάμενοι, προσωπικό υποβρυχίου, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ και γενικά τα στελέχη που υπηρέτησαν στις Ειδικές Δυνάμεις.

Του ΘΟΔΩΡΗ ΒΓΕΝΗ

(ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ-06/10/2017)

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ:

1) Συνταξιούχοι Ανώτατοι Αξιωματικοί με πενιχρές αποδοχές που διαρκώς περικόπτονται

2) Απόφοιτοι Σχολής Ικάρων: Μεγάλες περικοπές στις συντάξιμες αποδοχές των Στρατιωτικών-Στα 1.450 € η σύνταξη Α/ΓΕΕΘΑ
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ