2017-10-07 15:17:08
Φωτογραφία για Θηλασμός διδύμων και ξαφνική μείωση παραγωγής
Η ποσότητα του γάλακτος στις γυναίκες με μηχανική κατά κύριο λόγο άντληση, συνήθως μειώνεται μετά το 2ο ή 3ο μήνα Μπορεί όμως να προληφθεί με την κατάλληλη υποστήριξη και σταθερή φροντίδα που περιλαμβάνει:

άμεση δερματική επαφή με το μωρό όσο το δυνατόν περισσότερο,

άντληση πλάι στο μωρό,

πιπίλισμα στο άδειο στήθος,

ευνοϊκό περιβάλλον και στήριξη από επαγγελματίες υγείας, την οικογένεια και φίλες,

Για την ενεργοποίηση του αντανακλαστικού ροής γάλακτος (ΑΡΓ) συνιστάται στη μητέρα:

Η επανάληψη κάθε φορά της ίδιας διαδικασίας άντλησης.

Να ακούει την ίδια χαλαρωτική μουσική.

Να κάνει θετικές σκέψεις.

Εντριβές στους μαστούς.

Για να αυξηθεί η παραγωγή συνιστάται:

H εναλλαγή στα στήθη σε κάθε γεύμα για να εξισορροπείται το ερέθισμα (όχι το κάθε μωρό το δικό του στήθος).

Αντλήσεις κάθε 2-3 ώρες και μία φορά τη νύχτα όταν ξυπνάτε φυσιολογικά για να πάτε στην τουαλέτα και όχι με ξυπνητήρι.

Θερμά επιθέματα και εντριβές στους μαστούς πριν και εντριβές με συμπίεση κατά τη διάρκεια της άντλησης.

Κάθε συνεδρία  άντλησης να τελειώνει με άμελξη (άντληση με το χέρι). (Βλέπε www. Stanford university, maximizing milk production).

Στην περίπτωση που η πτώση στην παραγωγή συνεχίζεται, παρόλο που οι τεχνικές για τη διατήρηση της γαλουχίας εφαρμόζονται με τον καλύτερο τρόπο, συνιστάται χρήση του γαλακταγωγού φαρμάκου domperidone υπό την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχει πρόβλημα από το κυκλοφορικό σύστημα και ιατρική παρακολούθηση. Το γαλακταγωγό φάρμακο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει μία καλή διαχείριση της γαλουχίας.

Για τη μείωση της παραγωγής κατ΄αρχήν θα πρέπει να αποκλειστούν η περίπτωση παχυσαρκίας, ο υποθυρεοειδισμός και  η λήψη αντισυλληπτικών ή ψευδοεφεδρίνης.

Δεδομένης της απόλυτης υπεροχής του μητρικού γάλακτος έναντι οιουδήποτε άλλου υποκατάστατου, θα πρέπει να συνεχίσετε να προσφέρετε στο μωρό σας, όσο μικρή κι αν είναι, την ποσότητα που παράγετε κάθε μέρα.

Το μητρικό γάλα περιέχει μυριάδες δραστικά συστατικά, όπως ανοσοπροστατευτικούς παράγοντες, ορμόνες, ένζυμα και ουσιώδη διατροφικά στοιχεία σε τέλεια ισορροπία που ενισχύουν τις αναπτυξιακές ικανότητες του βρέφους, διευκολύνουν την πέψη, ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού για αποτελεσματική προστασία από ιογενείς και μικροβιακές λοιμώξεις και από χρόνια νοσήματα. Η προστασία αυτή παρατείνεται και πέραν της βρεφικής και παιδικής ηλικίας και διαρκεί σε όλη την ενήλικη ζωή.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ