2017-10-07 18:22:00
Φωτογραφία για Με Αφετηρία την Καταλωνία...
Γράφει ο Κωνσταντίνος Αντωνάκης

Διεθνολόγος

Τα τοπικά κινήματα ελευθέριας είναι τώρα πια σε ευθεία αντιπαράθεση με την θεσμιμένη από τα κράτη Συνταγματική τάξη.

Oι γενέσεις των κρατών είναι βασισμένες αναλογικά κατά περίπτωση σε Ιστορικό, Κοινωνικό και Οικονομικό Πεδίο, που έχει διαμορφωθεί από την συμμετοχή λαϊκών στρωμάτων και υπέρτερων ηγετικών τάξεων.

Οι διαταξικές κοινές παραστάσεις υπερκάλυψαν τις διαφορές και η παραγωγική διαδικασία ενέταξε άπαντες σε κοινό οικονομικό πλαίσιο.

Τα πολεμικά γεγονότα που επεσφραγίσθησαν με Συνθήκες Ειρήνης συγκεκριμενοποίησαν την ένταξη όλων των πολιτών υπό το κάλυμμα κοινών αφηγήσεων και οραμάτων, αφήνοντας στον αστικοδημοκρατικό κυρίως χώρο, διεξόδους στις εντός των χωρών μειονότητες.

Η ενεστώσα όξυνση της εμπειρίας της Καταλωνίας δίνει τα πρώτα σοβαρά δείγματα αποστασιοποιήσεως από αυτό το πρότυπο, εντάξεως όλων στο πλαίσιο ενιαίου κράτους.


Η Βαρκελώνη θέτει ανοικτά πλέον το αίτημα της ελευθερίας υπεράνω της γνωστής Συνταγματικής Θεωρήσεως περί ενιαίου Συνταγματικού Κράτους.

Βέβαια είναι πρώτα τα γνωστά Δυτικά Κράτη αυτά που απαρνήθηκαν τα Ιδεολογικά Γνωρίσματα τα όποια ήσαν οι Ισχυρές Συλλογικές Παραστάσεις που εγγυώνται την Συνοχή.

Τρανταχτό Παράδειγμα ο διαχωρισμός Κράτους και Εκκλησίας ή ακόμη και η Συνταγματική περί Πίστεως Ομολογία.

Σε Καιρούς Οικονομικής Ευμάρειας και βέβαιων και διαρκών Πλεονασμάτων η διανόηση μπορούσε αυτάρεσκα να κτυπά τα Συλλογικά Σύμβολα, κάτι που έκανε υπερβολικά.

Τώρα όμως που προβάλλεται η Αυτοκρατορική Προοπτική, η οποία θα χρησιμοποίησει τις Περιφέρειες για να αποδυναμώσει τα Κράτη που ασφαλώς ως τέτοια δεν έχουν αιτία υπάρξεως στα Αυτοκρατορικά Συγκροτήματα, γίνεται ολοφάνερη η Σύγκρουση των Κινημάτων Τοπικής Ελευθερίας και Κεντρικών Κυβερνήσεων Κρατικού Συνταγματισμού..

Η Μαδρίτη μάλλον θα ενεργοποιήσει το Άρθρο 155 του Ισπανικού Συντάγματος το οποίο προβλέπει την Άρση της Υποστάσεως όλων των Περιφερειακών Πολιτικών Θεσμών όπως ο Κυβερνήτης, η Τοπική Κυβέρνηση και η Περιφερειακή Βουλή.

Η Μετάσταση των όσων συμβαίνουν στην Καταλωνία ηδη εμφανίστηκε.

Η Ρωσική Κυβέρνηση δεν ανανέωσε αλλά απέσυρε τα συνομολογηθέντα το 2007 προνόμια του Ταρταστάν μιας ταταρικής περιοχής στον ποταμό Βόλγα, 900 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας.

Στο Καμερούν το τοπικό κίνημα ελεύθερου αυτοπροσδιορισμού της αγγλόφωνης μειονότητος, που συνιστά το 20% του πληθυσμού και συγκροτεί την αυτοαποκαλούμενη περιοχή της Abazonie εδέχθει αιματηρή επίθεση απο τις αρχές του Συνταγματικού Κράτους.

Με αρχή την Καταλωνία οι περιφέρειες βάζουν στην ΡΟΥΛΕΤΑ της Ιστορίας την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και στοχεύουν να Νικήσουν κάθε γνωστό ΣΥΝΤΑΓΜΑ που τις ενοχλεί.

Η Ελευθερία λοιπόν ενάντια στα Συντάγματα.

Ένας Πόλεμος που τώρα παίρνει μορφή.

Μορφή Πολέμου εξ ' αιτίας της Ελευθερίας και Πόλεμος εναντίον των Συνταγμάτων που κάποτε οι αστοί τα διεκδίκησαν χάρη της Ελευθερίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ψηφίσματα ανεξαρτησίας, αποσχίσεις 

==========================================

 Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2017. Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας
geopolitics
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ