2017-10-08 11:26:31
Φωτογραφία για Δικηγόροι, γιατροί και απόστρατοι στο ΣτΕ: Να ακυρωθεί ο νόμος Κατρούγκαλου
ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, Σύλλογοι και Ενώσεις με το Δημόσιο, στρεφόμενοι με προσφυγές τους που συζητήθηκαν σήμερα κατά του Νόμου Κατρούγκαλου και του ΕΦΚΑ. 

Οι προσφυγές αφορούν τόσο στο νέο ασφαλιστικό νόμο όσο και στις νέες ασφαλιστικές εισφορές των αυτοαπασχολούμενων που εργάζονται με μπλοκάκι. 

Μέσα σε μια γεμάτη ασφυκτικά αίθουσα, αλλά και με τον κόσμο μαζεμένο έξω από το δικαστικό μέγαρο, 32 δικηγόροι τοποθετήθηκαν εκπροσωπώντας τον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας, τους γιατρούς, την ΑΔΕΔΥ, συνταξιούχους απόστρατους, πρώην εργαζόμενους στον ΟΤΕ, στη ΔΕΗ και άλλους. 

Ολοι ζήτησαν την ακύρωση του νόμου Κατρούγκαλου, ως αντίθετου στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, στο Διεθνές Σύμφωνο για τα Πολιτικά και Οικονομικά δικαιώματα του ΟΗΕ αλλά και σε μια σειρά διατάξεων του Συντάγματος. 


Επιπλέον επισήμαναν ότι δεν υπάρχουν αναλογιστικές μελέτες και ζήτησαν την ακύρωση των αποφάσεων του υπουργού Εργασίας για τον υπολογισμό της βάσης των ασφαλιστικών εισφορών των αυτοαπασχολούμενων και των ελεύθερων επαγγελματιών από 1/1/17. 

Οπως είπαν χαρακτηριστικά οι εκπρόσωποι των ιατρών, 18.000 γιατροί έχουν φύγει από τη χώρα ενώ πέραν του γεγονότος ότι ελάμβαναν πολύ χαμηλούς μισθούς δεν είχαν καμία προσδοκία ότι θα πάρουν μια αξιοπρεπή σύνταξη. 

Οπως είπαν ακόμη, 2.750.000 συνταξιούχοι είναι τραγική οικονομική κατάσταση μετά τις αλλεπάλληλες περικοπές των συντάξεών τους. 

Με τη σειρά τους, οι συνήγοροι των απόστρατων υποστήριξαν ότι παρά τις αντίθετες αποφάσεις της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου -που έχουν κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές στις συντάξεις τους- η κυβέρνηση συνεχίζει να τις περικόπτει. 

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι του ελληνικού Δημοσίου, το οποίο εκπροσωπήθηκε από έξι μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, υποστήριξαν ότι το νέο ασφαλιστικό αποσκοπεί στην δημοσιονομική εξυγίανση εξασφαλίζει το μέλλον των συντάξεων και πως στόχο έχει την ύπαρξη πλεονάσματος. 

Πηγή: Δικηγόροι, γιατροί και απόστρατοι στο ΣτΕ: Να ακυρωθεί ο νόμος Κατρούγκαλου [εικόνες] | iefimerida.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ