2017-10-09 09:22:28
Φωτογραφία για Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΦΥΛΟΥ ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Τα αποκαλυπτήρια της... ταυτότητας των εντός Βουλής κομμάτων θα γίνουν σήμερα και αύριο στη Βουλή, με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου για την αλλαγή της ταυτότητας φύλου («νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου διεμφυλικών προσώπων»). Στη συζήτηση θα παρέμβει αύριο ο Αλέξης Τσίπρας και το ίδιο αναμένεται να πράξουν οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, οι πολιτικοί αρχηγοί. Πέραν της κυβερνητικής πλειοψηφίας υπέρ έχουν ταχθεί ''Το Ποτάμι'' και η ΔΗΣΥ. ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή καταψήφισαν στην αρμόδια επιτροπή ενώ η Ένωση Κεντρώων ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Παρότι αρνητικοί εμφανίζονται και λίγοι κυβερνητικοί βουλευτές, ο μεγάλος καυγάς έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό της Ν.Δ., καθώς οι «σκληροί» (Μάκης Βορίδης, Αδωνις Γεωργιάδης, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου) υπεραμύνονται της καταψήφισης, οι «κεντρώοι φιλελεύθεροι» (Ντόρα Μπακογιάννη, Κωστής Χατζηδάκης, Νίκος Δένδιας, Νίκη Κεραμέως) φέρονται υπέρ του «Ναι», ενώ η μεγάλη «γαλάζια» μάζα προτιμάει τη σιωπή. Ο Κυριάκος Μητσοτσάκης, αρχικώς φαινόταν ότι θα κινηθεί υποστηρικτικά, αφού αυτό είχε αφήσει να εννοηθεί στη συνάντηση που είχε προ μηνών με εκπροσώπους της διεμφυλικής κοινότητας, ωστόσο τώρα αναζητεί τη λύση που θα βγάλει τον ίδιον και το κόμμα του από το αδιέξοδο.


Όπως έχει γίνει γνωστό από την Πειραιώς, η Ν.Δ. θα παρουσιάσει σήμερα δική της πρόταση, στον πυρήνα της οποίας θα βρίσκεται το υψηλότερο ηλικιακό όριο, του 18ου έτους, που πρέπει να έχει ο ενδιαφερόμενος προκειμένου να ζητήσει την νομική αλλαγή της ταυτότητας φύλου.

Στόχος, κατά τους επιτελείς της, είναι «η κυβέρνηση να αναγκαστεί να ''συρθεί'' και να συμφωνήσει με τη Ν.Δ. ή να αρνηθεί, οπότε θα καταψηφίσουμε το νομοσχέδιο συντεταγμένα και ''αναίμακτα». Δεν αποκλείεται πάντως να επιλεγεί και η αποχώρηση από τη ψηφοφορία προκειμένου να μην «εκτεθεί» το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως έγινε και στην ψηφοφορία για το σύμφωνο συμβίωσης, τον Δεκέμβριο του 2015, όπου η Ν.Δ. είχε τριχοτομηθεί, με ένα τμήμα της να υπερψηφίζει, ένα άλλο να καταψηφίζει και το υπόλοιπο να απουσιάζει.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ