2017-10-10 01:03:16
Φωτογραφία για Babylon Gun: Το «διαστημικό» κανόνι του Σαντάμ Χουσεϊν
Στα τέλη της δεκαετίας του 1980, κατά τη διάρκεια του πολέμου Ιράν-Ιράκ, ο Σαντάμ ήθελε ένα όπλο που να μπορεί να βλάψει τον εχθρό όσο πιο βαθιά γινόταν στο έδαφός του. Οραματιζόταν τη κατασκευή ένος super-gun που θα μπορούσε να πλήξει στόχους σε αποστάσεις άνω των 1.000 χλμ ή ακόμη και να μπορεί να στείλει μικροσκοπικούς δορυφόρους σε τροχιά γύρω από τη Γη.

 Ο Καναδός φυσικός και μηχανικός Τζέραλντ Μπουλ μόνο τρελός δεν ήταν βέβαια, καθώς παρέμενε το μεγαλύτερο όνομα παγκοσμίως στην κατασκευή όπλων και ήταν μακροχρόνιος άλλοτε συνεργάτης του αμερικανικού στρατού και άλλων κυβερνήσεων. Ο Μπουλ είχε κι αυτός ένα διακαές όνειρο, να φτιάξει ένα γιγαντιαίο υπερόπλο (Babylon Gun το έλεγε) που δεν είχε ματαδεί ο κόσμος, αν και καμιά κυβέρνηση δεν φαινόταν διατεθειμένη να υλοποιήσει το υπερφιλόδοξο και κοστοβόρο όραμά του.

Κανείς εκτός φυσικά από τον Σαντάμ, ο οποίος όταν διάβασε τι μπορούσε να κάνει το υπερκανόνι του Μπουλ τον προσέλαβε με τα μάτια κλειστά
. Το υπερόπλο του Καναδού θα ήταν σε θέση να εκτοξεύει βλήματα σε απόσταση χιλιάδων χιλιομέτρων και να θέτει σε τροχιά ακόμα και δορυφόρους! Το τελικό σχέδιο προέβλεπε κάννη μήκους 150 μέτρων και διαμέτρου 1 μέτρου, μπορώντας να εκτοξεύσει βλήμα 600 κιλών σε απόσταση 1.000 χιλιομέτρων! Κάθε πυροδότησή του θα είχε τόσο μεγάλη ανάκρουση που θα καταγραφόταν στους σεισμογράφους του πλανήτη.

Ο Σαντάμ παρήγγειλε μάλιστα διάφορες εκδοχές του υπερόπλου και το ήθελε στοχευμένο στις διάφορες ανάγκες του: από το να καταρρίπτει δορυφόρους στο Διάστημα μέχρι και να εκτοξεύει πυρηνικά όπλα στην άλλη άκρη του κόσμου. Ο Μπουλ πρόλαβε να φτιάξει ένα μικρότερο πρωτότυπο του υπερόπλου (Baby Babylon) πριν αποφασίσουν να τον βγάλουν από τη μέση οι Ισραηλινοί το 1990 φοβούμενοι τα χειρότερα. To Baby Babylon είχε διάμετρο κάνης 350 mm, μήκος κάνης 46 μέτρα και ζύγιζε 102 τόνους. Με γωνία βολής 45 μοιρών, μπορούσε να επιτύχει μέγιστο βεληνεκές 750 χλμ. Την ίδια χρονιά ο Σαντάμ εισέβαλε στο Κουβέιτ και ισοπεδώθηκε από τις ΗΠΑ, στέλνοντας το υπερφιλόδοξο όπλο του στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας. Εάν ολοκληρωνόταν, το Babylon Gun, θα είχε διάμετρο κάνης 1.000 χιλιοστών, μήκος κάνης 156 μέτρα και συνολικό βάρος περί τους 2,000 τόνους.

Ο Τζέραλντ Μπουλ δολοφονήθηκε έξω από το διαμερισμά του στις Βρυξέλλες, στις 22 Μαρτίου 1990. Συμφωνα με τον δημοσιογράφο και ερευνητή Γκόρντον Τόμας, υπεύθυνοι για τη δολοφονία του ήταν πράκτορες της Μοσάντ.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ