2017-10-10 10:02:14
Φωτογραφία για Τι τροπολογία ζητούν οι ανακαλούμενοι ανθυπασπιστές και υπαξιωματικοί
Το υπό ψήφιση νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ έγινε “διάσημο” λόγω του άρθρου 27 που προεβλέπει τη διευθέτηση της δημόσιας έκφρασης και εκπροσώπησης των στρατιωτικών. Δεν είναι αυτό το σημαντικότερο ζήτημα. Υπάρχουν πολλά άλλα που ρυθμίζονται αλλά και  παραλείψεις. Μια απ΄ αυτές επισημαίνεται από στρατιωτικό με κείμενό του στο militaire.gr .

Γράφει:

“Θα ήθελα να σας καταδείξω μια σοβαρή νομοθετική παράλειψη στο νόμο 3883/2010. Στο άρθρο 31 του νόμου αυτού,ο οποίος καθορίζει την υπηρεσιακή εξέλιξη και ιεραρχία των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων, αναγράφεται η υπηρεσιακή εξέλιξη των εν αποστρατεία αξιωματικών που ανακαλούνται από στην ενέργεια από την εφεδρεία. Επίσης αναγράφονται οι παρακάτω κατηγορίες στρατιωτικών: μόνιμοι εξ εφέδρων, έφεδροι εξ εφέδρων, έφεδροι εξ απονομής, κατατασόμενοι με διαγωνισμό και εθελοντές μακράς θητείας. Δεν γίνεται η παραμικρή αναφορά για τους ανακαλούμενους στην ενεργό υπηρεσία ανθυπασπιστές ή υπαξιωματικούς που κατά τη διάρκεια έναρξης του ως άνω νόμου υπηρετούσαν χωρίς να αναγράφονται ισότιμα με τις άλλες κατηγορίες στρατιωτικών που αναφέρθηκαν παραπάνω. Επίσης δεν αναγράφεται η βαθμολογική τους εξέλιξη.


  Κατά την προσωπική μου άποψη, η λύση για το παραπάνω θέμα είναι η εξής: στους ανακληθέντες από την εφεδρεία υπαξιωματικούς να δίδονται με τα ανάλογα κριτήρια προαγωγή έως δύο βαθμούς”.

Η παράλειψη αυτή έχει οδηγήσει αρκετούς  σε νομικό κενό αφού με την παράλειψη της κατηγορίας αυτής   δεν μπορούν να έχουν τη βαθμολογική εξέλιξη που έχουν οι αντίστοιχοι ανακληθέντες από την εφεδρεία αξιωματικοί.

Οι ενδιαφερόμενοι προτείνουν το κείμενο της τροπολογίας που μπορεί να διορθώσει την κατάσταση:

“Κατόπιν των παραπάνω και προς άρση των προφανών  αδικιών,  που προκαλούνται από την παράλειψη αυτή προτείνεται να γίνει η εξής τροπολογία:

.

ΠΗΓΗ: http://www.militaire.gr/%CF%84%CE%B9-%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CE%B6%CE%B7%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF/
kranosgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ