2017-10-10 17:57:51
Φωτογραφία για Απεργιακός “πυρετός” στο ΕΣΥ
By: Ιοκάστη Αλειφεροπούλου - Virus

Αποκλεισμένο θα είναι αύριο Τετάρτη το κέντρο της Αθήνας από γιατρούς και άλλους εργαζόμενους σε δημόσιες δομές υγείας και πρόνοιας, οι οποίοι προκήρυξαν κινητοποιήσεις για τα σοβαρά προβλήματα του χώρου.

Ειδικότερα, μετά από απόφαση της ΕΙΝΑΠ, οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αττικής θα απέχουν από τα καθήκοντά τους από τις 09:00 μέχρι τις 15:00, διεκδικώντας: άμεσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό, να μην απολυθεί κανείς επικουρικός γιατρός.

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του χώρου στην Αττική, στο διάστημα 08:00 με 13:00, μετά από απόφαση της ΠΟΕΔΗΝ, ενώ οι συνάδελφοί τους στην υπόλοιπη Ελλάδα θα βγουν σε απεργία. Μεταξύ των αιτημάτων της κινητοποίησης η ένταξη στα Βαρέα & Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, η κατάργηση των μνημονίων για ανάκτηση των μνημονιακών απωλειών και η αποχή από την αξιολόγηση.

Τόσο οι μεν όσο και οι δε δίνουν αγωνιστικό ραντεβού το μεσημέρι στο Υπουργείο Υγείας. Μάλιστα, η ΠΟΕΔΗΝ καλεί σε πορεία διαμαρτυρίας η οποία θα ξεκινήσει στις 8 το πρωί από τα Νοσοκομεία Παίδων και θα διέλθει μέσω των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Πανεπιστημίου προς την οδό Αριστοτέλους.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ