2017-10-11 08:00:14
Φωτογραφία για Τι θα σας κάνει να νιώσετε πιο ελκυστικές σύμφωνα… με την επιστήμη
Παρά τις κοινώς αποδεκτές πεποιθήσεις, πολλές μελέτες έχουν αποδείξει ότι η ελκυστικότητα δεν απορρέει πάντοτε από τη φυσική ομορφιά. Είναι κάτι παραπάνω από απλώς ένα "τέλειο" σώμα, ένα κομψό ντύσιμο και άλλα εξωτερικά χαρακτηριστικά. Ας δούμε τι υποστηρίζει η επιστήμη για τις συνήθειες που θα αυξήσουν την αυτοπεποίθησή σας, ώστε να δείχνετε και να νιώθετε πιο ελκυστικές. Διαβάστε πέντε τρόπους που αποδεδειγμένα βοηθούν.

1. Χαμογελάτε όταν κοιτάζεστε στον καθρέφτη

Σύμφωνα με μελέτη του 2009 του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ στην Ουαλία, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι που χαμογελούν περισσότερο, αισθάνονται πιο ευτυχισμένοι. Εκτός από αυτό, ο θεραπευτής σχέσεων Shadeen Francis εξηγεί ότι οι εγκέφαλοί μας είναι προσγραμματισμένοι να ερμηνεύουν το χαμόγελο σαν ένα σημάδι φιλικότητας, προσέγγισης και ελκυστικότητας, και αυτό ισχύει και όταν βλέπουμε την αντανάκλαση του χαμογελαστού μας εαυτού στον καθρέφτη.


2. Συζητήστε με τον εαυτό σας μιλώντας φωναχτά

Μια μελέτη του 2014 που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και επιτυχημένη καριέρα, συχνά μιλούσαν φωναχτά στον εαυτό τους πριν από ένα σημαντικό γεγονός. Ακριβώς σαν να προπονούσατε έναν φίλο που χρειαζόταν εμψύχωση! Συνομιλήστε με τον εαυτό σας κάθε φορά που αισθάνεστε ότι το ηθικό σας είναι πεσμένο.

3. Φορέστε περισσότερο κόκκινο

Έχει αποδειχθεί σε πολλές έρευνες, ότι το κόκκινο χρώμα κάνει τις γυναίκες πιο ελκυστικές, όπως και στη μελέτη του Πανεπιστημίου του Rochester. Είναι γνωστό πως το κόκκινο σηματοδοτεί το πάθος και τον αισθησιασμό. Το δυναμικό αυτό χρώμα μπορεί να σας βοηθήσει να αυξήσετε την αυτοπεποίθησή σας αλλά και να τραβήξετε τα βλέμματα επάνω σας. Φορέσετε το τολμηρά στα χείλη, στα ρούχα και στα αξεσουάρ σας αλλά και προσθέστε κόκκινες πινελιές στο σπίτι σας, ως έναν τρόπο για να ενισχύσετε την τόλμη σας!

4. Σταθείτε ευθυτενής

Η μελέτη του 2010 της Ένωσης Ψυχολογικών Επιστημών έδειξε ότι τα άτομα που στέκονται με τη σπονδυλική στήλη ευθεία παρουσιάζουν μείωση της κορτιζόλης (μια χημική ουσία που σηματοδοτεί τον φόβο) και μας κάνει να αισθανόμαστε πιο ισχυροί. Είτε παραγγέλνετε έναν καφέ, είτε πηγαίνετε σε μια συνάντηση, δοκιμάστε αυτή τη δυναμική στάση για να δημιουργήσετε μια πιο θετική εμφάνιση.

5. Ανακαλέστε στη μνήμη σας τις στιγμές που αισθανθήκατε πιο σίγουροι

Σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Experimental Social Psychology, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι όταν οι συμμετέχοντες έπρεπε να θυμηθούν μία προσωπική εμπειρία κατά την οποία ένιωθαν δυνατοί, είχε μια εντυπωσιακή επίδραση στην αντίληψη που σχημάτιζαν οι άλλοι γι’ αυτούς. Τους ζητήθηκε, λοιπόν, να σκεφθούν μία περίπτωση που αισθάνονταν αυτοπεποίθηση και σίγουροι, και στη συνέχεια να κάνουν μία αίτηση ή να πάνε σε μία συνέντευξη για δουλειά. Το αποτέλεσμα; Σε όλες τις περιπτώσεις τους προτίμησαν γιατί φαίνονταν πιο πειστικοί!

Επιμέλεια: Νικολέτα Γιαννοπούλου

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
trelogaidouri
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ