2017-10-12 08:59:06
Φωτογραφία για Οι ψηφιακές απειλές για τις βιομηχανίες το πρώτο εξάμηνο
Ένα στους τρεις υπολογιστές συστημάτων βιομηχανικού ελέγχου που δέχτηκαν επίθεση προέρχεται από τον μεταποιητικό τομέα. Το πρώτο εξάμηνο του έτους, οι εταιρείες στον τομέα της μεταποίησης ήταν οι πιο ευάλωτες σε ψηφιακές απειλές: οι υπολογιστές συστημάτων βιομηχανικού ελέγχου (ICS) των εταιρειών αυτών αντιστοιχούσαν στο ένα τρίτο περίπου των επιθέσεων, σύμφωνα με την έκθεση της Kaspersky Lab «Το τοπίο των απειλών για Βιομηχανικά Συστήματα Αυτοματισμού στο πρώτο εξάμηνο του 2017».

Όπως καταγράφηκε, η δραστηριότητα των εισβολέων κορυφώθηκε τον Μάρτιο, ενώ το ποσοστό των υπολογιστών που δέχτηκαν επίθεση μειώθηκε σταδιακά από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο. Κατά τους πρώτους έξι μήνες του έτους, τα προϊόντα της Kaspersky Lab εμπόδισαν τις προσπάθειες επίθεσης στο 37,6% των υπολογιστών ICS από τους οποίους λάβαμε ανώνυμες πληροφορίες, συνολικού ύψους δεκάδων χιλιάδων. Ο αριθμός αυτός ήταν σχεδόν αμετάβλητος σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο – 1,6 ποσοστιαίες μονάδες μειωμένος σε σύγκριση με το δεύτερο εξάμηνο του 2016. Οι περισσότερες από αυτές έγιναν σε εταιρείες στον τομέα της μεταποίησης που παράγουν διάφορα υλικά, εξοπλισμό και αγαθά. Άλλες βιομηχανίες που δέχτηκαν πολλές επιθέσεις περιλαμβάνουν τον τομέα της μηχανικής, της εκπαίδευσης και των τρόφιμων-ποτών.


Οι υπολογιστές ICS στις εταιρείες ενέργειας αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 5% του συνόλου των επιθέσεων. Κατανομή ανά βιομηχανία των υπολογιστών ICS που δέχτηκαν επίθεση το πρώτο εξάμηνο του 2017 Ενώ οι τρεις χώρες που δέχτηκαν τις περισσότερες επιθέσεις σε βιομηχανικούς υπολογιστές – το Βιετνάμ (71%), η Αλγερία (67,1%) και το Μαρόκο (65,4%) – παρέμειναν οι ίδιες, οι ερευνητές διαπίστωσαν αύξηση του ποσοστού των συστημάτων που δέχτηκαν επίθεση στην Κίνα (η οποία έρχεται πέμπτη), σύμφωνα με τα στοιχεία που εξέδωσε η Kaspersky Lab. Οι ειδικοί ανακάλυψαν επίσης ότι η κύρια πηγή απειλών ήταν το Διαδίκτυο: προσπάθειες για λήψη κακόβουλου λογισμικού ή πρόσβαση σε γνωστές κακόβουλες ή phishing διαδικτυακές πηγές εμποδίστηκαν στο 20,4% των υπολογιστών ICS. Ο λόγος των υψηλών στατιστικών στοιχείων για αυτό το είδος «μόλυνσης» έγκειται στις διασυνδέσεις μεταξύ εταιρικών και βιομηχανικών δικτύων, στη διαθεσιμότητα περιορισμένης πρόσβασης στο Διαδίκτυο από βιομηχανικά δίκτυα και στη σύνδεση των υπολογιστών σε βιομηχανικά δίκτυα με το Διαδίκτυο μέσω δικτύων εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ