2017-10-12 23:07:55
Φωτογραφία για Πρεμιέρα στην Euroleague με το δεξί για τον Ολυμπιακό
Πρεμιέρα στην φετινή Euroleague με το... δεξί για τον Ολυμπιακό, που ξεπέρασε το εμπόδιο της Μπασκόνια, νικώντας την με 75-64. Στην αναμέτρηση που διεξήχθη στα «Δύο Αοράκια» οι Πειραιώτες ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, με την ομάδα του Πάμπλο Πριχιόνι να μην καταφέρνει να δείξει κάτι ιδιαίτερο, πέραν κάποιων εκλάμψεων στο παιχνίδι της. Αρκετά νωθρά μπήκε στο γήπεδο ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, αφού επιθετικά δεν έβρισκε το δρόμο προς το καλάθι της Μπασκόνια, είτε λόγω αστοχίας, είτε λόγω λαθών των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Έτσι, η Βάσκοι με τον Σενγκέλια πήραν το προβάδισμα, χωρίς ωστόσο να αποσπαστούν στο σκορ. Δύο λεπτά πριν το τέλος της περιόδου όμως, ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» έβαλε στο παιχνίδι τον Δημήτρη Αγραβάνη, που με δύο συνεχόμενα γκολ-φάουλ έβαλε τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ (16-12). Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν... φουριόζοι στη δεύτερη περίοδο και άρχισαν να σκοράρουν από την γραμμή των 6.75, καταφέρνοντας να πάρουν διαφορά από τους Ισπανούς
. Παράλληλα, ήταν πιο συγκεντρωμένοι στην άμυνα, αλλά προς το τέλος της περιόδου οι Βάσκοι βρήκαν ορισμένα καλάθια που τους βοήθησαν να πάνε στο ημίχρονο όντας οκτώ πόντους πίσω στο σκορ (41-33). Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο η Μπασκόνια, που κατάφερε να μειώσει τη διαφορά, πριν ο Δημήτρης Αγραβάνης σημειώσει τρίποντο και αυξήσει και πάλι τη διαφορά για τον Ολυμπιακό. Παράλληλα, ανέβασε την απόδοσή του και ο Κώστας Παπανικολάου και στα δύο κομμάτια του παρκέ, κάτι που βοήθησε τον Ολυμπιακό να πάρει ακόμα μεγαλύτερη διαφορά μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου (60-49). Η τελευταία περίοδος του αγώνα δεν ήταν τόσο καλή αμυντικά για τον Ολυμπιακό στην αρχή, όμως όταν η Μπασκόνια μείωσε κάπως τη διαφορά, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την ψυχραιμία να βρουν λύσεις στην επίθεση. Έτσι, κατάφεραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι και να φτάσουν στην νίκη (75-64), στην πρεμιέρα τους στην φετινή Euroleague.
athlitikotetradio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ