2017-10-13 21:28:45
Φωτογραφία για Ανατροπή στη δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Δεν υπήρχε προμελέτη...
Ανατρέπονται οι αρχικές εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ για προσχεδιασμένο έγκλημα σχετικά με τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, καθώς από την ενδελεχή ανάλυση του εγκλήματος δεν προκύπτει προμελέτη εκ μέρους των δραστών, οι οποίοι άφησαν πίσω τους αποτυπώματα και βιολογικό υλικό, ενώ δεν είχαν σε καμία περίπτωση καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους.

Ως εκ τούτου, απομακρύνεται προς το παρόν το σενάριο του συμβολαίου θανάτου από πληρωμένους εκτελεστές, χωρίς ωστόσο -σε αυτή τη φάση- να αποκλείεται τίποτα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΕΛ.ΑΣ οδηγήθηκε σε αυτό το σκεπτικό, καθώς απουσιάζουν στοιχεία που να αποδεικνύουν προπαρασκευή της δολοφονίας.

Υπάρχουν εκτιμήσεις ότι το έγκλημα ενδέχεται να προέκυψε κατά τη διάρκεια έντασης στη συνάντηση που είχαν οι δράστες με τον δικηγόρο.

Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να υπήρχε διαξιφισμός, όταν αποχώρησε ο συνεργάτης του Μ. Ζαφειρόπουλου από την αίθουσα, ενώ δεν αποκλείεται να βγήκε το όπλο δίκην απειλής προς τον δικηγόρο, που οδήγησε και στο θανάσιμο πυροβολισμό.


Η κατάθεση του 32χρονου συνεργάτη

Στην κατάθεση του στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών, ο 32χρονος συνεργάτης του Μ. Ζαφειρόπουλου, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η συνάντηση με τους δράστες διήρκεσε 15 λεπτά και πως όταν άκουσε τον πυροβολισμό, ενόσω ο ίδιος δεν βρισκόταν στην αίθουσα της συνάντησης, τους είδε να βγαίνουν, αμφότεροι κρατώντας όπλα.

Πρόσθεσε ότι τον απείλησαν και του ζήτησαν λεφτά. Ο ίδιος τους έδωσε 60 ευρώ. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για κίνηση αποπροσανατολισμού από τους δράστες.

Ο 32χρονος κατέθεσε ότι όταν μπήκε στην αίθουσα είδε αιμόφυρτο τον Μ. Ζαφειρόπουλο, ο οποίος βρισκόταν ακόμα εν ζωή. Όπως είπε, το μόνο που κατάφερε να ψελλίσει είναι "δεν νιώθω καλά...".

Όπως μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων του "Ε", ο 32χρονος είπε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή του:

"Ανοίξαμε την εξώπορτα με το μπουτόν. Γνώριζα ότι ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος είχε κλείσει ένα ραντεβού και τους περίμενε στις 18:30. Ανέβηκαν επάνω οι δύο κύριοι, περίμεναν για λίγο και αμέσως μετά πήγαμε όλοι μαζί στην αίθουσα συσκέψεων. Οι δύο άνδρες άρχισαν να μας λένε για την υπόθεσή τους. Λίγη ώρα μετά πήγαμε όλοι μαζί στο γραφείο του Μιχάλη κι εγώ χρειάστηκε 2 ή 3 φορές να βγω και να σηκώσω κάποια τηλέφωνα που χτυπούσαν. Την τελευταία φορά που τους άφησα μόνους άκουσα ένα θόρυβο, ξαφνιάστηκα και είδα τους δύο άνδρες να φεύγουν γρήγορα και να κρατούν και οι δύο στα χέρια τους όπλα".

Οι Αρχές έχουν στρέψει τις έρευνες σε απειλητικά μηνύματα ή mail που θα μπορούσε να είχε δεχτεί ο δικηγόρος, ενώ αναμένουν την άρση τηλεφωνικού απορρήτου για να εντοπίσουν τον τηλεφωνικό αριθμό από τον οποίο είχαν καλέσει οι δράστες.

Πυροβόλησαν από 1,5 μέτρο

Με όπλο μικρού διαμετρήματος 0,7 – 0,8 χιλιοστών και απόσταση περίπου ενάμισι μέτρου, πυροβόλησαν οι δύο δράστες τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο. Η σφαίρα τρύπησε τον δεξιό του πνεύμονα και ενδεχομένως την καρδιά. Ο θάνατος ήταν ακαριαίος...

Τα παραπάνω είναι τα πρώτα στοιχεία από την ιατροδικαστική εξέταση, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ακόμα η νεκροτομή.

Οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ενώ προς ώρας βρίσκονται πιο κοντά στην εκτίμηση ότι οι δράστες έκλεισαν ραντεβού με το θύμα τους, με πρόσχημα να συζητήσουν μία υπόθεση.

Οι δύο άνδρες, ηλικίας ανάμεσα στα 30 με 40 έτη, μιλούσαν σπαστά ελληνικά.

Αφού δολοφόνησαν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση από την οδό Ασκληπιού 154.

Τα πρώτα στοιχεία για τους δολοφόνους

Την πλήρη περιγραφή των εκτελεστών του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου έχουν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας, ενώ έχουν ζητήσει τη συνδρομή των συναδέλφων τους από άλλες υπηρεσίες σε περίπτωση εντοπισμού ατόμων που συγκεντρώνουν τα χαρακτηριστικά των εκτελεστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώτος δράστης είναι ηλικίας 30-40 ετών, ύψους 1,80 εκατοστά περίπου, αδύνατος, μελαχρινός, αξύριστος (δύο ημερών), με κοντά σκούρα μαλλιά, ο οποίος πιθανόν φορούσε τζιν παντελόνι χρώματος μπλε και λεπτό μπουφάν, χρώματος λευκού.

Ο δεύτερος δράστης είναι ηλικίας 27-40 ετών, ύψους 1,65-1,70 περίπου, αδύνατος, με ανοιχτόχρωμο δέρμα, ξυρισμένος με κοντά σκούρα μαλλιά, ο οποίος φορούσε κοντομάνικη μπλούζα, χρώματος πιθανόν μπεζ.

Αποτυπώματα και DNA των δραστών της δολοφονίας βρέθηκαν στο γραφείο του Μ. Ζαφειρόπουλου. Το βιολογικό υλικό περιλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, τρίχες κι άλλα στοιχεία και έχει ήδη μεταφερθεί στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Θα ακολουθήσει μια διαδικασία που θα διαρκέσει αρκετές ημέρες, αφού, για να ταυτοποιηθεί το 80% του DNA, χρειάζεται περίπου μία εβδομάδα.

Τα σενάρια για τους δράστες

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας είδαν σε πρώτη φάση είτε "ενοικιαζόμενους ταξιδιώτες εκτελεστές", που υλοποίησαν συμβόλαιο θανάτου, ή "αδιάφορους εκδικητές".

Οι αστυνομικές εκτιμήσεις για τους ηθικούς αυτουργούς κάνουν λόγο για "δυσαρεστημένους πελάτες".

Ένα από τα σενάρια που διερευνώνται είναι οι δράστες να είχαν την πρόθεση να τραυματίσουν τον δικηγόρο για να τον εκφοβίσουν και όχι να τον σκοτώσουν.

Η άνεση με την οποία κινήθηκαν οι δράστες, οι πυροβολισμοί σε στήθος και κεφάλι, δείχνουν επαγγελματισμό, ενώ το ακάλυπτο της εμφάνισής τους, τα σπαστά ελληνικά, η αδιαφορία της ύπαρξης αυτόπτη μάρτυρα και καμερών ασφαλείας, που ενδεχομένως τους έχουν καταγράψει, κάνει τους αστυνομικούς να εκτιμούν πως πρόκειται για δολοφόνους του εξωτερικού, οι οποίοι άμεσα θα προσπαθήσουν να περάσουν τα σύνορα.

Ιατροδικαστής

Μιλώντας στο Πρώτο Θέμα, ο ιατροδικαστής κ. Ντιλέρνια υποστηρίζει ότι ο δολοφόνος του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ήξερε ακριβώς σε ποιο σημείο του σώματος να τον πυροβολήσει.

"Είναι τυφλό τραύμα θώρακος δια βολίδος πυροβόλου όπλου προκληθέν με συνοδές κακώσεις αριστερού ημιθωρακίου και αριστερής άνω κοιλιακής χώρας-ανθρωποκτονία.Δηλαδή, του πήρε πύλες αριστερού πνεύμονος όπου του έκανε μεγάλη αιμορραγία εκεί, αιμοθώρακα, τρώση διαμπερή του αριστερού κάτω πνευμονικού λοβού και του πολτοποίησε ένα μέρος του συκωτιού και του προκάλεσε αιμορραγία στην αριστερή άνω κοιλιακή χώρα. Όπως καταλαβαίνετε, ο δολοφόνος ήξερε ακριβώς σε ποιο σημείο του σώματος να τον πυροβολήσει", τόνισε.

Δεν βρέθηκε κάλυκας

Οι αστυνομικοί, που έφθασαν στο σημείο, δεν βρήκαν κάλυκα και έτσι εκτιμούν πως είτε οι δράστες χρησιμοποίησαν περίστροφο που δεν αποβάλλει τον κάλυκα είτε πιστόλι και φρόντισαν πριν φύγουν να τον μαζέψουν για να μην αφήσουν πίσω τους κανένα στοιχείο.

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
trelogaidouri
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ