2017-10-14 11:30:15
Φωτογραφία για Ο Γιώργος Αλκαίος κάνει δυναμική καλλιτεχνική επιστροφή! Ο ρόλος έκπληξη και τα νέα σχέδια!
Ο Γιώργος Αλκαίος “επιστρέφει” στη σκηνή και κάνει χαρούμενους όλους τους Eurovisionistas που ακόμα θυμούνται την εξαιρετική εμφάνιση του στο “Όσλο της Νορβηγίας το 2010 όταν με το “OPA” και τους friends, εκπροσώπησαν την Ελλάδα στον 58ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision και μας χάρισαν την 8η τιμητική θέση, που χαροποίησε πρώτα τον ίδιον αλλά ιδιαίτερα και όσους τον εμπιστεύτηκαν.

Αυτή τη φορά μας εκπλήσσει με κάτι νέο που έως τώρα δεν έχει ξανακάνει. Για πρώτη φορά στην καριέρα του και μετά την μουσική επένδυση της υψηλών αξιώσεων κινηματογραφικής ταινίας “Μαριονέτες” που έκανε, αποφάσισε να ντύσει μουσικά μια θεατρική παράσταση. Ένα ιδιότυπο θέαμα που ετοίμασε για το αθηναϊκό κοινό η Έλντα Πανοπούλου με έναν πολυμελή θίασο που τιτλοφορείται “Καμπαρέ” σε κείμενα του Γιώργου Γαλίτη και ανεβαίνει στο θέατρο “Ακάδημος” τη χειμερινή σεζόν που ήδη ξεκίνησε. Ο Γιώργος Αλκαίος συνέθεσε την πρωτότυπη μουσική και τα τραγούδια της παράστασης σε στίχους Εύης Ζευγαρά, ενώ κάνει την ενορχήστρωση αλλά και τη μουσική επιμέλεια καθώς ζωντανή ορχήστρα θα εκτελεί επί σκηνής όλα όσα φιλοδοξούν να μας συναρπάσουν.


Αξίζει να σημειώσουμε ότι η σχέση τελικά του Γιώργου με το θέατρο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως καρμική μιας και ο ίδιος ξεκίνησε την επιτυχημένη μετέπειτα καριέρα του στο τραγούδι το 1989 από την τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ “Έλα στο φως” του Κώστα Φέρρη που αναζητούσε πολύπλευρα ταλέντα σε όλες της μορφές της τέχνης και που απο 1500 διαγωνιζόμενους πέρασε τελικώς στους 20 και στη πορεία είχε τη τύχη να κάνει μαθήματα δίπλα σε ηχηρά ονόματα όπως ο σκηνοθέτης Μίνωας Βολανάκης,ο Daniel lomell, η Νίκη Τριανταφυλλίδη κλπ. ενώ τον συναντήσαμε να ανεβαίνει και στο σανίδι ένα χρόνο μετά καθώς είχε συμμετοχή στην “Αντιγόνη” του Σοφοκλή με την αείμνηστη Αλίκη Βουγιουκλάκη στο κεντρικό ρόλο και σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, σύμφωνα με το mikrwfono. gr.

Μετά την εκπροσώπηση της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού, ως γνωστόν, κατοικεί μόνιμα στο αγαπημένο του νησί, την Μήλο, ενώ ως ανήσυχο πνεύμα που είναι, ασχολείται με τις επιχειρήσεις του αλλά και με το sound design, την κατάρτιση σεναρίου, τη σκηνοθεσία, το μοντάζ ενώ κατά καιρούς κυκλοφορεί και νέα τραγούδια για να ικανοποιήσει τους απανταχού θαυμαστές του που τον περιμένουν και πάλι κοντά τους.
grxpress
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ