2017-10-14 18:32:10
Φωτογραφία για ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Ν΄ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
«Για να αλλάξουμε τη χώρα πρέπει να αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα. Να πάρουμε μόνο τη χρήσιμη εμπειρία από το παρελθόν, να αφήσουμε τη στάχτη στο παρελθόν και να μπούνε και νέα πρόσωπα της δημιουργικής Ελλάδας στο παιχνίδι» δήλωσε από τη Λάρισα όπου και βρέθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του ως διεκδικητής της ηγεσίας του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

 Ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε πως οι αποφάσεις για το νέο κόμμα «δεν θα πρέπει να είναι οι αποφάσεις των μηχανισμών», ενώ κάλεσε τους πολίτες να εμπλακούν στη διαδικασία και να ψηφίσουν για τον ηγέτη της προοδευτικής παράταξης. Μεταξύ άλλων ο κ. Θεοδωράκης τόνισε πως η νέα παράταξη θα πρέπει να έχει σοσιαλδημοκράτες, οικολόγους, φιλελεύθερους και ακτιβιστές του κέντρου, οι οποίοι θα δίνουν μάχες όχι για να κερδίσουν απλώς την εξουσία, αλλά για να αλλάξουν τα πράγματα στη χώρα. Αναφερόμενος στις πολιτικές επιλογές του νέου φορέα, ο κ. Θεοδωράκης είπε πως οι άνθρωποι του προοδευτικού κέντρου «για να μπορέσουν να δώσουν τη μεγάλη ανάσα στην κοινωνία δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζουν τα πράγματα με τους παλιούς όρους».


Σχετικά με την πολιτική κατάσταση που υπάρχει στη χώρα ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε πως η Ελλάδα βρίσκεται σε κατάσταση στασιμότητας, ενώ τόνισε: «Ο κ. Τσίπρας αν και στοίχησε στον ελληνικό λαό, εντούτοις έμαθε να ακούει τη φωνή της σύγχρονης Ευρώπης και να προσπαθεί να φέρει στην Ελλάδα τις αποφάσεις που μπορούν να μας οδηγήσουν σε μια έξοδο περιοδική από τα μνημόνια». «Η χώρα είναι ένας ασθενής» είπε ο κ. Θεοδωράκης και επισήμανε πως το σημαντικότερο σε μια ασθένεια είναι η σύντομη διάγνωση και το φάρμακο στην ώρα του.

Όσον αφορά την κατάσταση στο ευρύτερο δημόσιο τομέα ο επικεφαλής του Ποταμιού, είπε ότι το δημόσιο θα αλλάξει με ένα και μόνο τρόπο, σημειώνοντας πως πρόταση του είναι να υπάρξει μια ανεξάρτητη αρχή αξιολόγησης στο δημόσιο, με στόχο από τη μία να επιβραβεύεται καλός δημόσιος υπάλληλος, αλλά και να φεύγουν από το δημόσιο όσοι υπάλληλοι αποτυγχάνουν σε δύο αξιολογήσεις. «Αν το δημόσιο δεν αλλάξει δεν θα μπορέσουμε ποτέ να γίνουμε μια σύγχρονη χώρα, γιατί πάντα θα υπάρχει ένας δημόσιος υπάλληλος που θα λέει ότι το Ελληνικό είναι δάσος, ή κάτω από τον διάδρομο θα βρίσκει αρχαία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ