2017-10-16 20:41:53
Φωτογραφία για Μεγάλη κομπίνα με κλεμμένα smartphones, ποιοι εμπλέκονται...
Μεγάλης έκτασης ηλεκτρονική απάτη, που στόχευε «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα (smartphones) συγκεκριμένης εταιρείας, εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Από την αστυνομική έρευνα που έχει διενεργηθεί έως τώρα, προέκυψε η εμπλοκή τουλάχιστον δεκαπέντε ατόμων, μεταξύ των οποίων είναι και τρεις ιδιοκτήτες καταστημάτων πώλησης συσκευών και ειδών κινητής τηλεφωνίας, στο κέντρο της Αθήνας.

Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράνομης πρόσβασης σε πληροφοριακό σύστημα, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και της απάτης με υπολογιστή.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε έπειτα από καταγγελίες πολιτών, σύμφωνα με τις οποίες αφού είχαν κλαπεί τα κινητά τηλέφωνά τους εξαπατήθηκαν μέσω απατηλών σύντομων μηνυμάτων (phishing sms), με υποτιθέμενο αποστολέα συγκεκριμένη εταιρεία κατασκευής κινητών τηλεφώνων.


Σύμφωνα με την αστυνομία, οι παθόντες, μετά την κλοπή της συσκευής τους και εφ΄ όσον είχαν ενεργοποιήσει προεγκατεστημένη υπηρεσία της συγκεκριμένης εταιρείας, η οποία ειδοποιούσε τον νέο κάτοχο της κλεμμένης συσκευής να επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί της, δέχονταν μήνυμα που τους ενημέρωνε ότι η συσκευή τους έχει εντοπιστεί.

Προκειμένου να εμφανιστεί η ακριβής τοποθεσία της συσκευής, το συγκεκριμένο μήνυμα τους προέτρεπε να εισάγουν σε διαδικτυακό τόπο, που προσομοίαζε με τον επίσημο ιστότοπο της εταιρείας, τα στοιχεία σύνδεσής τους.

Τα στοιχεία σύνδεσης υποκλέπτονταν, με αποτέλεσμα την παράκαμψη των μέτρων ασφαλείας της συσκευής και έτσι οι δράστες αποκτούσαν πρόσβαση στα δεδομένα της με αποτέλεσμα η συσκευή να γίνεται λειτουργική και διαθέσιμη προς πώληση σε νέους αγοραστές.

Έπειτα από πολύμηνη έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντοπίστηκαν οι νέοι κάτοχοι των κλεμμένων συσκευών, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα άτομα που εμπλέκονται.

 Διαβάστε περισσότερα εδώ.
argonaytis-iphone
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ