2017-10-17 11:06:43
Φωτογραφία για Ο ΑΝΥΕΘΑ Δ. Βίτσας στην ΕΡΤ - Τι είπε για Τουρκία, Σούδα και εξοπλιστικά (VIDEO)
#ΠΡΩΤΗ ΕΙΔΗΣΗ#

Ο ΑΝΥΕΘΑ Δ. Βίτσας στην ΕΡΤ τι είπε για Τουρκία, Σούδα και εξοπλιστικά στην "Πρώτη Είδηση"

Συνέντευξη στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ "Πρώτη Είδηση" με το Νίκο Παναγιωτόπουλο και τη Μαίρη Πολλάλη, παραχώρησε ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.

Ο ΑΝΥΕΘΑ μίλησε για διάφορα θέματα, όπως η επίσκεψή του στις ΗΠΑ και τη διαπραγμάτευση για τη βάση στη Σούδα. Ακόμα αναφέρθηκε στο γεωστρατηγικό ρόλο της Ελλάδας, στις σχέσεις της με τις γειτονικές χώρες, τα εξοπλιστικά, τις Ένοπλες Δυνάμεις και άλλα.

"Δεν ανακαλύψαμε την Αμερική - Ανακαλύψτε την Ελλάδα"

Πιο συγκεκριμένα, για το πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ, ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών είναι πολύ σημαντικές για τη γεωπολιτική σταθερότητα στο Αιγαίο. Η Ελλάδα έχει παραδοσιακά και διαχρονικά αποδείξει ότι είναι πυλώνας γεωστρατηγικής σταθερότητας, ενώ κύριο μέλημά της είναι η ειρήνη, η συνεργασία και η συνανάπτυξη με τις γειτονικές χώρες και οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν το ρόλο της αυτό. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι χρησιμοποιεί την έκφραση "δεν ανακαλύψαμε την Αμερική", κάνοντας τα αυτονόητα για να ξεφύγει η Ελλάδα ξέφυγε από τη δύνη της κρίσης, αλλά τώρα ήρθε η ώρα να "Ανακαλύψουμε την Ελλάδα".

Δείτε το βίντεο:

ΠΗΓΗ: http://www.stratiotikos.gr/2017/10/o-anietha-d-vitsas-stin-ert-ti-ipe-gia-tourkia-souda-ke-exoplistika-stin-proti-idisi-.html
kranos
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ