2017-10-18 06:32:53
Φωτογραφία για Σχέδιο «Πυθία»: Η Ρωσία επιβεβαίωσε το σχέδιο δολοφονίας κατά του Καραμανλή [Βίντεο-Εικόνες]
Η ρωσική κρατική τηλεόραση έδωσε στη δημοσιότητα - για πρώτη φορά – συγκλονιστικά στοιχεία για το σχέδιο εξόντωσης του πρώην Έλληνα πρωθυπουργού - «Οι δολοφόνοι είχαν συμμάχους σε Στρατό, Πολιτική και σε άλλες εξουσίες»

Το σχέδιο Πυθία ήταν το οργανωμένο πλάνο που είχε καταστρώσει η CIA για να ανατρέψει και να δολοφονήσει τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Ένα σχέδιο αποσταθεροποίησης όχι κάποιας χώρας στη Ν. Αμερική ή ενός απολυταρχικού καθεστώτος, αλλά μιας εκλεγμένης δημοκρατικής κυβέρνησης μιας χώρας μέλους της ΕΕ. Αιτία; Η ενεργειακή πολιτική που ήθελε να ακολουθήσει ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και η προσωπική φιλία που διατηρούσε με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η ρωσική κρατική τηλεόραση υποστήριξε ότι το 2009 η FSB αποκάλυψε συνομιλία πρακτόρων της CIA που αφορούσε την «εξουδετέρωση» του τότε Έλληνα Πρωθυπουργού από το αξίωμά του, καθώς και τον θάνατό του.


Με τίτλο «μια ρωσική συνομωσία στην Αθήνα» το τηλεοπτικό δίκτυο Russsia 24 παρουσίασε ενδεκάλεπτο ρεπορτάζ αφιέρωμα  στο φερόμενο σχέδιο δολοφονίας του πρώην Πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή.

Η ρωσική κρατική τηλεόραση υποστήριξε ότι το 2009 η ρωσική FSB αποκάλυψε συνομιλία πρακτόρων της CIA που αφορούσε την «εξουδετέρωση» του τότε Έλληνα Πρωθυπουργού από το αξίωμά του καθώς και τον θάνατό του.

Οι δημοσιογράφοι του δικτύου παραλληλίζουν την υπόθεση με κατασκοπευτικό μυθιστόρημα του Ίαν Φλέμινγκ. Το ρεπορτάζ του ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου παρουσιάζει το «άνοιγμα» Καραμανλή στη Μόσχα βασική αιτία για την στοχοποίησή του από έναν κύκλο πρακτόρων που σχεδίαζε να τον δολοφονήσει.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, όλα ξεκίνησαν με την παρακολούθηση των συνομιλιών του Ρώσου Προέδρου με τον Έλληνα και τον Βούλγαρο ηγέτη, ενώ στη συνέχεια συγκροτήθηκε το σχέδιο «Πυθία» στο οποίο κατά πληροφορίες, συμμετείχαν τουλάχιστον επτά τρομοκρατικές ομάδες εκ των οποίων οι τρεις ειδικεύονται σε κλοπές και απαγωγές εύπορων επιχειρηματιών ενώ οι άλλες τέσσερις ήταν υπεύθυνες για την οργάνωση του χάους των δρόμων.

Αναφέρεται μάλιστα και στο περιστατικό που πράκτορες των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών όπου συναντήθηκαν  πρόσωπο με πρόσωπο με τους πράκτορες που φέρονταν να επιδίωκουν την δολοφονία του κ. Κώστα Καραμανλή, τον Απρίλιο του 2008 στη Ν. Μακρη.

Εκεί βρέθηκε ένα μίνι βαν χωρίς πινακίδες που έφερε σύστημα παρακολούθησης, όπλα και χάρτες με τα δρομολόγια του Πρωθυπουργού.

Στη συνέχεια στο ντοκιμαντέρ γίνονται αναφορές για τις προσπάθειες του Κώστα Καραμανλή να προχωρήσει την ενεργειακή συμφωνία με τον Βλαντιμί Πούτιν και τη Ρωσία με την προώθηση του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη και του South Stream.

Αναφορές γίνονται στις εισαγγελικές έρευνες και στο πόρισμα για συγκεκριμένες ευθύνες προσώπων και μυστικών υπηρεσιών, ενώ αποδίδεται και η πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή σε σχέδιο που είχε υφανθεί για την απομάκρυνση του πρώην πρωθυπουργού από την εξουσία με την πρόκληση χάους στην Ελλάδα, τον Δεκέμβριο του 2008.

«Εκμεταλλεύτηκαν τη δολοφονία ενός εφήβου το 2008…»

Οι δημιουργοί της έρευνας υποστηρίζουν ότι οι απαρχές του σχεδίου «Πυθία – 1» καθώς και η δράση των τρομοκρατικών ομάδων – ιδίως εκείνων που προκαλούσαν ταραχές στους δρόμους - εντοπίζονται ένα χρόνο νωρίτερα και συγκεκριμένα το 2008, αμέσως μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου μαθητή, Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, από τον ειδικό φρουρό, Επαμεινώνδα Κορκονέα.

«Ένα περίεργο περιστατικό στη Νέα Μάκρη…»

Σημαντική είναι και η αναφορά των δημιουργών του ντοκιμαντέρ – βίντεο αναφορικά με το πώς οι Ρώσοι ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους συνωμότες.

Αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Ωστόσο, οι εισβολείς δεν κατάφεραν αρκετά ώστε να δολοφονήσουν τον Πρωθυπουργό. Εντούτοις, τον παρακολουθούσαν όμως προσεκτικά. Σε αυτό το πολύ μυστικό έγγραφο περιγράφεται ένα επεισόδιο, όταν οι Ρώσοι συναντήθηκαν με τους συνωμότες πρόσωπο με πρόσωπο. Υποτίθεται ότι το περιστατικό συνέβη τον Απρίλιο του 2008, γύρω από τη Νέα Μάκρη της Αττικής, μετά από μια εκκένωση στο δρόμο προς τη Μονή του Αγίου Εφραίμ. Υποστηρίζεται πως οι κινήσεις των φρουρών του Έλληνα πρωθυπουργού και των Ρώσων κατασκόπων καταγράφονταν από ένα παράξενο μίνι βαν. Τα άτομα που ήταν μέσα σε αυτό κατάφεραν και έφυγαν μετά το συμβάν με μοτοποδήλατα χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας. Μέσα στο μίνι βαν οι Αρχές βρήκαν ένα οπλοστάσιο στο οποίο περιλαμβάνονταν εκρηκτικά, τουφέκια Kalashnikov, συστήματα επικοινωνίας, εξοπλισμό νυχτερινής όρασης, λεπτομερείς χάρτες με τη διαδρομή του πρωθυπουργού και πληροφορίες για τους σωματοφύλακες του».

Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια:

Ντοκιμαντέρ - σοκ για το σχέδιο δολοφονίας εναντίον του Κώστα Καραμανλή

Στο βίντεο γίνεται μνεία στις σχέσεις του πρώην πρωθυπουργού με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν, τον οποίο είχε αποκαλέσει «φίλο του», ενώ γίνεται ειδική αναφορά στα ενεργειακά, και τις συμφωνίες Αθήνας – Μόσχας για τους αγωγούς South Stream και Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη.

Αναφέρει χαρακτηριστικά το ντοκιμαντέρ:

«Για τους Έλληνες, και τα δύο έργα ήταν πράγματι επικερδή. Υπογράφηκαν συμφωνίες μεταξύ των δύο κυβερνήσεων. Ο Κώστας Καραμανλής δεν μπορούσε να γνωρίζει ότι εξαιτίας αυτών των συναντήσεων και διαπραγματεύσεων, ορισμένες δυνάμεις στην Ελλάδα και πέραν αυτής θα ξεκινούσαν ένα περίπλοκο σχέδιο για να διαταράξουν τα έργα. Από την τυπική κατάσταση αποσταθεροποίησης στη χώρα μέχρι την αλλαγή της πολιτικής πορείας, και την εκκαθάριση του κύριου στόχου. Αυτό σημαίνει ότι ο ίδιος ο Καραμανλής βρέθηκε στο στόχαστρο. Αυτό το σενάριο έγινε διάσημο και φιλοξενήθηκε σε πολλά ελληνικά άρθρα των ΜΜΕ. Οι δημοσιογράφοι πήραν στα χέρια τους κομμάτια πληροφοριών. Τώρα όμως είναι δυνατόν να προσπαθήσουμε να συγκεντρώσουμε ολόκληρη την εικόνα, και να φτιάξουμε  μαζί αυτό το περίπλοκο παζλ. Αν θέλουμε να πιστέψουμε το τι έχει δημοσιευτεί, το σχέδιο ονομάστηκε Πυθία-1».

Ολα τα προαναφερόμενα προέκυψαν, ιδίως από τις ένορκες καταθέσεις του μάρτυρα Σεραφείμ Τσιτσιμπή του Γεωργίου (που διετέλεσε Α' Υποδιοικητής της Ε.Υ.Π. κατά το χρονικό διάστημα από τη 15-10-2004 έως την 14-10-2009), την ένορκη κατάθεση του μάρτυρα Χρήστου Φώλια του Σωτηρίου (ο οποίος διατέλεσε Υπουργός Ανάπτυξης, αρμόδιος για θέματα ενεργειακής πολιτικής, κατά το χρονικό διάστημα από το 2007 έως τον Οκτώβριο του έτους 2009), την ένορκη κατάθεση του μάρτυρα Κωνσταντίνου Αγγελάκη του Γεωργίου (υπαλλήλου της Ε.Υ.Π.), και την ένορκη κατάθεση του μάρτυρα Ιωάννη Βαληνάκη του Γεωργίου (ο οποίος διατέλεσε Υφυπουργός Εξωτερικών κατά το χρονικό διάστημα από το έτος 2004 έως και το έτος 2009).

Τι λέει το πόρισμα της δικαιοσύνης για το σχέδιο «Πυθία»

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών με το υπ' αριθμόν 3269/2017 βούλευμά του παραπέμπει σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών με βαρύτατες κατηγορίες κατασκοπίας και παραβίασης μυστικών της Πολιτείας έναν Ελληνοαμερικανό πράκτορα της CIA, o οποίος οργάνωσε το σκάνδαλο των υποκλοπών εις βάρος του πρωθυπουργού και του μισού υπουργικού συμβουλίου, τον Καρπάθιο William Basil, τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και στενό συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου Μιχάλη Καρχιμάκη, ο οποίος κατηγορείται ότι υπέκλεπτε έγγραφα μείζονος εθνικής ασφάλειας, καθώς και μέλη της ΕΥΠ, τα οποία τον προμήθευαν «τα ωραία εκείνα χαρτιά», όπως τα αποκαλούσε.

Παράλληλα, το βούλευμα, θέτοντας στο αρχείο το σκέλος της δικογραφίας για τους «άγνωστους δράστες» που συνέπραξαν με τον Αμερικανό πράκτορα, φωτογραφίζει με μια περίτεχνη διατύπωση την κυβέρνηση των ΗΠΑ ότι ήταν πίσω από το πραξικόπημα κατά της κυβέρνησης Καραμανλή!

Αυτή η συγκλονιστικής σημασίας υπόθεση φτάνει στο ακροατήριο, αφού πέρασε από σαράντα κύματα. Προηγήθηκε νομική αντιδικία μεταξύ των Συμβουλίων Εφετών και Συμβουλίων Πλημμελειοδικών για το ποιο από τα δύο δικαστικά όργανα θα αξιολογήσει ποινικά την υπόθεση και θα τη στείλει στο ακροατήριο. Το θέμα επέλυσε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, η οποία ανέθεσε με κανονισμό στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών την αρμοδιότητα της έκδοσης απόφασης. Έπειτα κατατέθηκε προσφυγή από τον κατηγορούμενο Μιχάλη Καρχιμάκη στο δικαστικό συμβούλιο, με την οποία ζητούσε να κριθεί παράνομο αποδεικτικό μέσο ηχογραφημένο υλικό συνομιλίας του με στελέχη της ΕΥΠ στο ρεστοράν Πρυτανείο, αλλά και διάλογοι μεταξύ στελεχών της ΕΥΠ, που πιστοποιούσαν πέρα από κάθε αμφιβολία ότι τα παρακινούσε να του διοχετεύουν φορτικά έγγραφα εθνικής ασφαλείας, άκρως απόρρητα, που προορίζονταν για την ενημέρωση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Έγγραφα, τα οποία εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν από την Αστυνομία στην οικία Καρχιμάκη στα βόρεια προάστια. Τέλος, το συμβούλιο απέρριψε αίτημα του κυρίου Καρχιμάκη και άλλων κατηγορουμένων να παραστούν αυτοπροσώπως στη συνεδρίασή του που θα αποφάσιζε τελεσίδικα την παραπομπή τους στην τακτική Δικαιοσύνη. Τελικώς, το συμβούλιο παραπέμπει τους Basil, Καρχιμάκη και τους λοιπούς κατηγορούμενους υπαλλήλους της ΕΥΠ Θόδωρο Σπατιώτη και Αγγελική Πατελάκη σε δίκη στο Μικτό Τριμελές Εφετείο με τις κατηγορίες της κατασκοπίας και της παραβίασης μυστικών της Πολιτείας.

Η διερεύνηση της κατηγορίας για την ποινική δίωξη κατ' αγνώστων κατηγορουμένων που ασκήθηκε για την αξιόποινη πράξη των προπαρασκευαστικών πράξεων της εσχάτης προδοσίας, ήτοι «συνωμοσίας σε διατάραξη της ομαλής λειτουργίας του πολιτεύματος και σε αποστέρηση του πρωθυπουργού σε ενάσκηση εξουσίας από το Σύνταγμα», όπως προκύπτει από τα εκτεταμένα αποσπάσματα του βουλεύματος που παραθέτουμε κατέστη δυνατόν να τεκμηριωθούν, ωστόσο έχει τεράστια σημασία ότι το βούλευμα συνδέει τη δράση του πράκτορα της CIA Basil με τη δράση των άγνωστων δραστών. Ιδιαίτερη σημασία έχει ότι η Δικαιοσύνη αναγνωρίζει ότι τελέστηκαν αξιόποινες πράξεις, προκειμένου να υπονομευτεί το έργο κατασκευής του αγωγού South Stream, με στόχο να αποσταθεροποιηθεί η κυβέρνηση Καραμανλή.

Πρέπει επίσης να επισημανθεί ότι η έρευνα μετά την αρχειοθέτησή της το 2007, ελλείψει στοιχείων, επανεκκίνησε με πρωτοβουλία του προέδρου της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής το 2010, πρώην υπουργού και νυν συνεργάτη της κυρίας Γεννηματά Μιλτιάδη Παπαϊωάννου. Το πόρισμα της επιτροπής που ερεύνησε την υπόθεση των υποκλοπών εστάλη μεν για άλλους λόγους στη Δικαιοσύνη, αλλά έδωσε το έναυσμα στη Δικαιοσύνη να αρχίσει ξανά αυτή την πολύκροτη έρευνα.
eglimatikotita
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ