2017-10-18 08:11:49
Φωτογραφία για Στενό μαρκάρισμα Τραμπ σε Τσίπρα: Πώς τον υποδέχτηκε
Στρατηγικός εταίρος των ΗΠΑ η Ελλάδα, απάντησε στον Αμερικανό πρόεδρο, Ντοναλντ Τραμπ, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Τον Αλέξη Τσίπρα υποδέχτηκε στον Λευκό Οικο ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στις 7 χτες το απόγευμα ώρα Ελλάδος.

Ο δύο ηγέτες έκαναν χειραψία, στράφηκαν χαμογελαστοί προς τα τηλεοπτικά συνεργεία και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο εσωτερικό του Λευκού Οίκου για την κατ΄ιδίαν συνάντηση στην αρχή και μετά των δύο αντιπροσωπειών.

Κατά το σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι «είναι τιμή μας να έχουμε τον πρωθυπουργό της Ελλάδας μαζί μας. Όπως γνωρίζετε η Ελλάδα έχει περάσει δυσκολίες τα τελευταία χρόνια, αλλά κάνει σπουδαίο έργο για να επιστρέψει και σίγουρα θα επιστρέψει».

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε επίσης στις αμυντικές και εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών, κάνοντας ξεχωριστή μνεία στα F16 και τόνισε ότι στη συνάντηση και το γεύμα εργασίας «θα συζητήσουμε τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα και πως η Ελλάδα μπορεί να βοηθήσει εμάς” ενώ υπογράμμισε ότι “έχουμε υπάρξει σπουδαίοι σύμμαχοι».


Βέβαιος ότι θα έχει μία εποικοδομητική συζήτηση με τον Αμερικανό πρόεδρο δήλωσε από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας.

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας. Η Ελλάδα είναι στρατηγικός εταίρος των ΗΠΑ σε μία ευαίσθητη περιοχή, αλλά είναι πάντα ένας αξιόπιστος σύμμαχος και εταίρος», τόνισε ο Ελληνας πρωθυπουργός.

«Μοιραζόμαστε κοινές αξίες, ας μην ξεχνάμε ότι στην Ελλάδα γεννήθηκε η ελευθερία και η δημοκρατία», κατέληξε.

Στις 20.30 ώρα Ελλάδας είναι προγραμματισμένες οι κοινές δηλώσεις Τραμπ-Τσίπρα, οι οποίοι θα απαντήσουν και σε τέσσερις ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Με το «βαρύ» πυροβολικό της κυβέρνησης του προσέρχεται στο ραντεβού του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr στην αμερικανική αντιπροσωπεία μετέχουν μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον, ο υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνιούτσιν, ο υπουργός Εμπορίου ,Ουίλμπορ Ρος, ο βοηθός προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Τζον Κέλι, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας H.R Μακμάστερ, ο σύμβουλος και γαμπρός του Τζάρεντ Κούσνερ, η αναπληρώτρια σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Ντίνα Πάουελ, ο διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου, Γκάρι Κον, ο πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, η σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας για Ευρω-Ρωσικές σχέσεις κ.α

Η ελληνική αντιπροσωπεία θα αποτελείται εκτός από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, από τους υπουργούς Νίκο Κοτζιά, Δημήτρη Παπαδημητρίου, Νίκο Παππά, Πάνο Καμμένο, τον Έλληνα πρέσβη στις ΗΠΑ, Χάρη Λαλάκο, τον διπλωματικό σύμβουλο του πρωθυπουργού Βαγγέλη Καλπαδάκη και άλλους διπλωματικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ