2017-10-19 09:19:10
Φωτογραφία για Κάνε τη ζωή του σκύλου σου πιο εύκολη το χειμώνα!
Ο χειμώνας βρίσκεται στην ακριβώς επόμενη γωνία κι εμείς παίρνουμε τα μέτρα μας. Πήραμε και μια θερμαινόμενη κουβέρτα για να είμαστε έτοιμοι για τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Για το σκυλί σου όμως, τι έκανες; Ή επειδή έχει το τρίχωμά του νομίζεις ότι δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα;

Οι ψυχρές θερμοκρασίες μπορούν να επηρεάσουν το σκυλί σου και εσύ μπορείς να το βοηθήσεις! Ειδικά το ηλικιωμένο σου σκυλάκι χρειάζεται μεγαλύτερη φροντίδα και προσοχή. Όταν κάνει κρύο, η θερμοκρασία διαπερνά αμέσως τα κόκαλά του.

Περιόρισε τον χρόνο που βγαίνετε

Η χειμωνιάτικη ψύχρα μπορεί να διεισδύσει ακόμα κι απ’ το τρίχωμά τους. Ένας γενικός κανόνας είναι ότι αν εσύ κρυώνεις πιθανότητα και το σκυλί σου κρυώνει.

Επομένως απέφυγε τις βραδινές βόλτες και τις πολύ πρωινές. Κι αν μια μέρα έχει πολύ κρύο περάστε χρόνο μαζί εντός!

Λάβε υπόψιν σου την αρθρίτιδα


Λένε πως η ψύχρα πηγαίνει κατευθείαν στα οστά σου. Λοιπόν, σκέψου να είχε αρθρίτιδα. Τα συμπληρώματα προστασίας των αρθρώσεων είναι μια καλή ιδέα για να διατηρήσεις υγιή τα οστά του ενηλικιωμένου σου σκύλου.

Ένα ακόμα πράγμα που βοηθάει είναι η άσκηση! Έτσι, καθώς περνάς περισσότερο χρόνο με το σκύλο σου μέσα στο σπίτι, παίξε μαζί του και γυμναστείτε για να ζεσταθείτε!

Πρόσφερέ του ένα ειδικό κρεβάτι με μαξιλάρι ή κουβέρτα

Θα κρατήσει μακριά το κρύο απ’ το πάτωμα και θα του προσφέρει ένα ζεστό και μαλακό κρεβάτι για τις κρύες νύχτες του χειμώνα!

Προσοχή στη διατροφή

Τα τρόφιμα έχουμε επίδραση στο σώμα μας όπως ακριβώς ένα φάρμακο. Μερικά τρόφιμα πραγματικά θερμαίνουν το σώμα. Πρώτα όμως, να συμβουλευτείς τον κτηνίατρο πριν ρυθμίσεις τη διατροφή του σκύλου σου.

Μη ξεχάσεις το check up!

Ξέρουμε ότι κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού ήσουν πολύ απασχολημένος. Τον Σεπτέμβρη δε ακόμα χειρότερα! Και μέσα σ’ όλα αυτά ξέχασες το check up του σκύλου σου.

Είναι όμως κάτι που δεν πρέπει να αμελείς! Κλείσε ένα ραντεβού με τον κτηνίατρο για τον καλύτερό σου φίλο!
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ