2017-10-19 15:26:56
Φωτογραφία για Στο επίκεντρο τεράστιου ναρκοσκανδάλου ο Ράμα έπειτα από έρευνες των Ιταλικών αρχών- «Σεισμός» στην Αλβανία
- Σκιές στο «πρόσωπο» της Αλβανίας η οποία θεωρείται από τις διεθνείς διωκτικές αρχές ως «Κολομβία της Ευρώπης»..

- Σύσσωμη η αντιπολίτευση και μέρος των ΜΜΕ κατηγορούν ευθέως τον Ράμα ότι είναι ο «εγκέφαλος» των κυκλωμάτων που καλλιεργούν και διακινούν ναρκωτικά στο εξωτερικό.

- Στο στόχαστρο η ελληνική μειονότητα για… αντιπερισπασμό

Iταλοί εισαγγελείς πρόσφατα αποκάλυψαν πως ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, νυν βουλευτής, υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού του Σοσιαλιστικού Κόμματος Σαϊμιρ Ταχίρι ήταν μέλος σπείρας μεταφοράς τεράστιων ποσοτήτων χασίς και κοκαΐνης στην Ιταλία και στην Ευρώπη.

Πολιτική θύελλα έχει ξεσπάσει στην Αλβανία από το σκάνδαλο ναρκωτικών με τις αποκαλύψεις να «αγγίζουν» επικίνδυνα και τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα.  

Σύσσωμη η αντιπολίτευση και μέρος των ΜΜΕ κατηγορούν ευθέως τον Ράμα ότι είναι ο «εγκέφαλος» των κυκλωμάτων που καλλιεργούν και διακινούν ναρκωτικά στο εξωτερικό.


Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια:

Τι ανέφεραν οι Ιταλοί

Ιταλοί εισαγγελείς πρόσφατα αποκάλυψαν πως ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, νυν βουλευτής, υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού του Σοσιαλιστικού Κόμματος Σαϊμιρ Ταχίρι ήταν μέλος σπείρας μεταφοράς τεράστιων ποσοτήτων χασίς και κοκαΐνης στην Ιταλία και στην Ευρώπη. Σύσσωμη η αντιπολίτευση και μέρος των ΜΜΕ κατηγορούν ευθέως τον Ράμα ότι είναι ο «εγκέφαλος» των κυκλωμάτων που καλλιεργούν και διακινούν ναρκωτικά στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των ιταλικών αρχών, ο ξάδερφος του πρώην υπουργού μετέφερε με το αυτοκίνητό του ποσότητες ναρκωτικών κατά την περίοδο που αυτός ακόμα διατηρούσε το αξίωμά του στην αλβανική κυβέρνηση. Μόλις πριν λίγες μέρες και μετά τις ιταλικές αποκαλύψεις, εξάλλου, στο σπίτι του εξαδέλφου του Ταχίρι, η αστυνομία κατάσχεσε δέκα τόνους χασίς.

Στο μάτι του κυκλώνα ο Ράμα

Παρότι ο Έντι Ράμα προσπαθεί να αποστασιοποιηθεί από τις αποκαλύψεις και διαβεβαιώνει πως έδωσε εντολή να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση, η αντιπολίτευση συνεχίζει να βάλει εναντίον του πρωθυπουργού σε μια υπόθεση που προκαλεί πραγματικό πολιτικό σεισμό στη γειτονική χώρα, τέσσερις μόλις μήνες έπειτα από τη σαρωτική επικράτηση των Σοσιαλιστών στις βουλευτικές εκλογές.

Η υπόθεση έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις και σύμφωνα με διπλωματικές πηγές στα Τίρανα, πλήττει ευθέως το ηγετικό προφίλ του Ράμα ο οποίος αποτελεί τον προνομιακό συνομιλητή της Δύσης και κυριαρχεί πολιτικά στην Αλβανία μετά την συντριπτική επικράτησή του στις εκλογές του καλοκαιριού που του έδωσαν αυτοδυναμία στη βουλή.

Ρίχνει ταυτόχρονα σκιές στο «πρόσωπο» της Αλβανίας η οποία θεωρείται από τις διεθνείς διωκτικές αρχές ως «Κολομβία της Ευρώπης», σε μια περίοδο που πασχίζει να βαδίσει τον δρόμο προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο στόχαστρο η ελληνική μειονότητα για… αντιπερισπασμό

Και ενώ η πολιτική ζωή συγκλονίζεται από το σκάνδαλο των ναρκωτικών, χθες στην Χιμάρα εστάλησαν από τις αρμόδιες αρχές ειδοποιητήρια για κατεδαφίσεις, την ερχόμενη Δευτέρα, σπιτιών Ελλήνων ομογενών, ένα θέμα που τον τελευταίο καιρό έχει συσσωρεύσει μπόλικη εύφλεκτη ύλη στις περιοχές της ελληνικής μειονότητας στο νότο.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, δεν είναι λίγοι εκείνοι που είδαν την αποστολή των ειδοποιητηρίων ως κίνηση αντιπερισπασμού του Ράμα, την ώρα που έχει στραμμένα πάνω του τα πολιτικά πυρά. Αυτό όμως μοιάζει με παιγνίδι με την φωτιά.
eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ