2017-10-20 09:51:18
Φωτογραφία για Πώς λέμε γιαπωνέζικα το “παρά τρίχα”… ατύχημα με F-4EJ (vid.)
Αεροσκάφος τύπου McDonnell-Douglas F-4EJ “Kai” Phantom II των ιαπωνικών αεροπορικών δυνάμεων της 301ης ή της 302ης Μοίρας Τακτικής Αεροπορίας της 7ης Αεροπορικής Πτέρυγας «Hyakuri» στην Ιαπωνία, έπιασε φωτιά ενώ βρισκόταν στο έδαφος με τους δυο πιλότους να «δραπετεύουν» την τελευταία στιγμή από το φλεγόμενο αεροσκάφος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του έγκυρου «Aviationist», το αεροσκάφος βρισκόταν σε κίνηση την ώρα που ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία η φωτιά φαίνεται πως δεν επιδέχεται επισκευής. Το αεροσκάφος συμμετείχε σε εκπαιδευτική δραστηριότητα των ιαπωνικών ενόπλων δυνάμεων.

Η αεροπορική βάση «Hyakuri» που βρίσκεται περί τα 85 χιλιόμετρα βορείως της ιαπωνικής πρωτεύουσας Τόκιο, μοιράζεται έναν διάδρομο αποπροσγειώσεων με τον αερολιμένα «Ibaraki», όμως οι πτήσεις από το πολιτικό αεροδρόμιο δεν επηρεάστηκαν καθόλου από το περιστατικό.

Υπενθυμίζεται, ότι η ιαπωνικές αεροπορικές δυνάμεις «αυτοάμυνας» (Japanese Air Self-Defense Force), όπως είναι η μεταπολεμική ονομασία τους με βάση το πασιφιστικό σύνταγμα που τελεί πλέον υπό αναθεώρηση, είναι μια από τις λίγες Αεροπορίες στον κόσμο που αξιοποιούν ακόμα επιχειρησιακά το McDonnell-Douglas F-4 Phantom II.


Στην Ιαπωνία, τα αεροσκάφη του τύπου αυτού κατασκευάζονταν με άδεια από την ιαπωνική βιομηχανία Mitsubishi και αξιοποιούνταν από το 1972 που εισήλθαν σε υπηρεσία πάντα σε ρόλο τακτικής φωτοαναγνώρισης (tactical reconnaissance στην έκδοση RF-4EJ) και σε ρόλο κρούσης στη διαμόρφωση F-4EJ.
Πηγή Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ