2017-10-21 00:04:08
Φωτογραφία για Πόσα ζευγάρια κοιμούνται σε χωριστά κρεβάτια. Νέα έρευνα
Κάποτε τα ζευγάρια δεν κοιμούνταν χώρια ούτε μετά από ομηρικούς καβγάδες. Πλέον πάνω από τα μισά δεν ξαπλώνουν μαζί. Βρετανική έρευνα δείχνει τους λόγους Ένα στα τέσσερα ζευγάρια στη Βρετανία δεν κοιμάται μαζί τα βράδια λόγω στρες.

Έρευνα, που έκανε η εταιρία με έπιπλα κρεβατοκάμαρας Bensons for Beds, εξέτασε τις συνήθειες ύπνου 2.000 ζευγαριών και τα όσα αποκάλυψε μάλλον είναι κοινά και σε άλλους λαούς και δεν αφορούν μόνο στη Γηραιά Αλβιώνα.

Οι ειδικοί, που επεξεργάστηκαν τα ενδιαφέροντα ευρήματα, είπαν ότι πρόκειται για μια συνήθεια που τείνει να παγιωθεί. Και ότι τα "τρελά" ωράρια δουλειάς, σε συνδυασμό με την ύπαρξη παιδιών στην οικογένεια, "χωρίζουν" το ζευγάρι στον ύπνο.

Ειδικά για τα παιδιά, οι γονείς τους επιτρέπουν να "χώνονται" στο διπλό κρεβάτι και να κοιμούνται εκεί πέντε φορές τον μήνα κατά μέσο όρο.

Ένας στους τέσσερις αλλάζει κρεβάτι λόγω ροχαλητού - είτε γιατί ροχαλίζει ο ίδιος και δεν θέλει να ενοχλήσει τον άλλον, είτε γιατί ο άλλος ροχαλίζει κι εκείνος απλά δεν μπορεί να αποκοιμηθεί.


Δύο στους δέκα είπαν ότι το έτερον ήμισυ αποκοιμιέται στον καναπέ βλέποντας τηλεόραση και, τελικά, κοιμάται εκεί όλη νύχτα ή πάει στο κρεβάτι ξημερώματα.

Επιπλέον το 14% των συμμετεχόντων στην έρευνα είπε ότι ξυπνάει αχάραγα για να πάει στη δουλειά και ότι δεν θέλει να ξυπνάει τον σύντροφό του από τόσο νωρίς, ενώ το 60% παραδέχτηκε ευθαρσώς ότι κοιμάται αλλού, απλά γιατί κοιμάται καλύτερα και το προτιμάει έτσι.

Βέβαια υπάρχει κι ένα ποσοστό της τάξης του 38% (τέσσερις στους δέκα) που κοιμάται χώρια λόγω προβλημάτων στη μεταξύ τους σχέση.

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε ότι, έτσι κι αλλιώς, όποιος κι αν είναι ο λόγος, ο ύπνος σε ξεχωριστά κρεβάτια μπορεί να προκαλέσει μια σειρά από προβλήματα στο ζευγάρι - ένας στους δέκα είπε ότι αυτή η προσωρινή απομάκρυνση έχει προκαλέσει προβλήματα στη σχέση του, σε επίπεδο ερωτικό και όχι μόνο...

Τρεις στους δέκα (ποσοστό 28%) λένε ότι αυτό φταίει που έχουν κόψει το σεξ και άλλοι τρεις στους δέκα (ποσοστό 31%) παραδέχονται ότι δεν το έχουν πει σε φίλους και σε άλλα μέλη της οικογένειας ότι "έχουν χωρίσει τα τσανάκια τους" στον ύπνο.

"Αν αναλογιστούμε ότι περνάμε το ένα τρίτο του βίου μας στο κρεβάτι, εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι ο καλός ύπνος συμβάλλει στην καλή σωματική και ψυχική μας υγεία", είπε ο Henry Swift, από την εταιρία Bensons for Beds, σχολιάζοντας την έρευνα.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ