2017-10-22 11:00:30
Φωτογραφία για H Θεσσαλονίκη στον Αφρό
Στις ταβέρνες και τα παραδοσιακά κελάρια της Θεσσαλονίκης, η καινούρια σοδειά της ρετσίνας ήταν έθιμο να σερβίρεται για πρώτη φορά ανήμερα του Αγίου Δημητρίου. Σε μια μέρα γιορτής που η πόλη φορούσε τα καλά της και υποδέχονταν και οργάνωνε γιορτές. Αυτή η ρετσίνα με τις λεπτές φυσαλίδες, η “αφράτη”, όπως την έλεγαν τότε, επιστρέφει ένδοξη στο ποτήρι μας.

Ο ΑΦΡΟΣ είναι η πρώτη ρετσίνα που εμφιαλώνεται αφιλτράριστη, φυλακίζοντας τον φυσικό αφρισμό και τα αρώματα του κρασιού που ζυμώνει.

Από τις 26 έως τις 29 Οκτωβρίου, το ιστορικό οινοποιείο ΚΕΧΡΗΣ, το οινοποιείο της Θεσσαλονίκης, γιορτάζει μαζί με την πόλη και τον προστάτη της και κερνάει κοκτέιλ με ρετσίνα ΑΦΡΟΣ. Επισκεφτείτε το κινητό bar του οινοποιείου, και δοκιμάστε κάτι μοναδικό.

Το κινητό bar θα σταθμεύσει:

Στις 26/10, 6-11μμ, στον πεζόδρομο της Αριστοτέλους & Β. Ηρακλείου

Στις 27 & 28/10, 6-11μμ, με φόντο τον Λευκό Πύργο


Στις 29/10, 5-10μμ, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, Προβλήτα 1

Επίσης, στις 26/10, το οινοποιείο προσφέρει μία φιάλη ρετσίνα ΑΦΡΟΣ σε 100 Δήμητρες και Δημήτρηδες που πρώτοι θα επισκεφτούν το κινητό μπαρ, αλλά και ένα ποτήρι ρετσίνα ΑΦΡΟΣ σε αγαπημένα εστιατόρια της πόλης. Ποτέ άλλοτε η γιορτή αυτής της πόλης δεν γιορτάστηκε με τόση ευεξία! Enjoy!

Ο ΑΦΡΟΣ προέρχεται από 100% Ροδίτη. Ειναι Οίνος Λευκός Ξηρός, και η κατηγορία του Ρετσίνα Ονομασία κατά Παράδοση. Φέρνει στο ποτήρι μας τον σπινθήρα και τα αρώματα του κρασιού που ζυμώνει. Ένα κρασί σπιρτόζικο ταυτόχρονα βαθιά παραδοσιακό και απόλυτα σύγχρονο. Μια επίγευση που αφήνει πίσω στον ουρανίσκο αρώματα από καλοκαιρινά μεσογειακά φρούτα και εσπεριδοειδή σε φόντο μαστίχας και μοσχολέμονου. Οι λεπτές φυσαλίδες υπογραμμίζουν τη φρεσκάδα του ρετσινιού.

Συνοδεύει ιδανικά αλμυρούς μεζέδες, όλα τα θαλασσινά που της ταιριάζουν πολύ, μικρά ψάρια, αυγοτάραχο, και γενικά ό,τι μυρίζει θάλασσα. Εξαιρετικό και ως απεριτίφ ή σε δροσερά κοκτέιλ. Μια αληθινή αποκάλυψη που οι γονείς και οι παππούδες ήξεραν καλά τη σημασία της.

Σερβίρεται στους 10-12°C

Για περισσότερες πληροφορίες: www.kechris.gr

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ