2017-10-23 19:26:09
Φωτογραφία για ΕΟΠΥΥ: Παράταση μέχρι την Παρασκευή για τους συμψηφισμούς και τα χρέη των γιατρών! Τι συμφωνήθηκε σε έκτακτη συνάντηση
Δευτέρα 23 Οκτώβριος 2017

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Μέχρι την Παρασκευή δίνει παράταση ο ΕΟΠΥΥ σε όλους τους γιατρούς και τα διαγνωστικά εργαστήρια να συμφωνήσουν με τους συμψηφισμούς των χρεών.

Μετά το εκβιαστικό δίλημμα των τριών ημερών που έθεσε ο ΕΟΠΥΥ σε χιλιάδες γιατρούς, εργαστήρια και διαγνωστικά κέντρα σε όλη τη χώρα, για να συμφωνήσουν στον συμψηφισμό των χρεών προς τον οργανισμό, τελικώς τους έδωσε άλλη μία παράταση έως την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Γιατροί προς ΕΟΠΥΥ: Πληρώστε πρώτα τα χρέη σας και μετά οι συμψηφισμοί! Τι ζητούν»

Η παράταση δόθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε μεταξύ εκπροσώπων των γιατρών, των κλινικοεργαστηριακών και των διαγνωστικώνκέντρων με τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.

Πιέσεις στον ΕΟΠΥΥ λόγω αξιολόγησης

Μπορεί ο ΕΟΠΥΥ να έδωσε όμως μία μικρή παράταση στους γιατρούς για να συμφωνήσουν πως θα επιστρέψουν χιλιάδες ευρώ πίσω στον Οργανισμό, ανεξάρτητα εάν προλαβαίνουν ή όχι να κάνουν υπολογισμούς, αλλά από την άλλη τους έθεσε νέο δίλημμα.


Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης ζήτησε από τους εκπροσώπους των γιατρών και των διαγνωστικών κέντρων να αποδεχτούν 18 δόσεις για την αποπληρωμή των οφειλών τους προν τον οργανισμό (claw back-rebate) αλλά ταυτόχρονα να παραιτηθούναπό κάθε άλλη διεκδίκηση. Γεγονός που σημαίνει πως αν όσοι προσέφυγαν στα δικαστήρια για παράνομη παρακράτηση χρημάτων από τον ΕΟΠΥΥ και να δικαιωθούν δε θα πρέπει να τα ζητήσουν ποτέ πίσω.

Στην πρόταση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ υπήρξαν αντιδράσεις από τους παραβρισκόμενους αναφέρουν οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr, αλλά το ζήτημα έμεινε στον αέρα.

Άλλωστε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ ζήτησε από τους γιατρούς και τα διαγνωστικά εργαστήρια να αποδεχθούν τις προφορικές του δεσμεύσεις ότι οι οφειλές θα δοθούν σε 18 δόσεις και όχι σε λιγότερες και αμέσως μετά θα εκδοθεί υπουργική απόφαση.

Έγκυρες πηγές μάλιστα του HealthReport.gr τονίζουν ότι ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ σε μια προσπάθεια να αποδείξει στη σύσκεψη ότι θα επικρατήσει η άποψή του περί των 18 δόσεων τόνιζε πως αν δεν το προβλέπει η υπουργική απόφαση ο ίδιος θα …παραιτηθεί. 

Βέβαια οι πρόσφατες εξελίξεις με τον ΕΟΠΥΥ και το προεδρικό διάταγμα που τον υποβαθμίζει μετατρέποντάς τον σε …τμήμα του υπουργείου Υγείας, περιείχε μπόλικο παρασκήνιο, με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ να πιέζει την οδό Αριστοτέλους να διαψεύσει τα όσα είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr, ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει σε αντίστοιχες συσκέψεις και διαπραγματεύσεις.

Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ που αποκάλυψε το HealthReport.gr και έφερε σε εξαιρετικά αμήχανη θέση την ηγεσία του υπουργείου Υγείας η οποία απέκρυπτε το γεγονός: “Αποκλειστικό: Τέλος ο αυτόνομος ΕΟΠΥΥ! Όλες οι αρμοδιότητες στο υπ.Υγείας”

Πάντως σε μια προσπάθεια να πείσει τους γιατρούς να δεχθούν την πρότασή του για τους συμψηφισμούς, η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ επικαλέσθηκε την αξιολόγηση των τροικανών. Και αυτό διότι θα πρέπει έως την επόμενη Τετάρτη 1η Νοεμβρίου να έχουν κλείσει οι εκκρεμότητες με τα χρέη του ΕΟΠΥΥ, ώστε να προχωρήσει η αξιολόγηση.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ