2017-10-24 14:48:24
Φωτογραφία για ΕΠΟΠ και Μετάλλιο ευδοκίμου υπηρεσίας - Γιατί δεν το λαμβάνουν;
Οι ΕΠΟΠ δικαιούνται το μετάλλιο ευδοκίμου υπηρεσίας! Ωστόσο δεν το λαμβάνουν. Η αδικία αυτή θα πρέπει να αρθεί άμεσα!

Η εποχή που οι ΕΠΟΠ δεν αντιμετωπίζονταν ως υπαξιωματικοί, έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί! 

Όμως διακρίσεις φαίνεται ότι συνεχίζονται.

Λάβαμε από αναγνώστη μας το ακόλουθο μήνυμα και θα θέλαμε να λάβουμε μια απάντηση από το ΓΕΣ, που γνωρίζουμε αφενός ότι διαβάζει τα δημοσιεύματά μας κι αφετέρου έχει τη δυνατότητα να δώσει λύση σε μια τέτοια υπόθεση που ε΄χει ΜΗΔΕΝΙΚΟ κόστος, αλλά μεγάλη ΗΘΙΚΗ αξία.

Όπως συνηθίζει να λέει ο Αρχηγός ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής, τα στελέχη έχουν προτεραιότητα. Ας δει λοιπόν το θέμα, το οποίο δεν έχει κάποιο κόστος αλλά πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος.

Η επιστολή:

1)  Θα ήθελα παρακαλώ να ρωτήσω γιατί δεν έχει γίνει ούτε καν πρόταση  για απονομή μεταλλίου ευδοκίμου υπηρεσίας Γ΄ τάξεως σε επιλοχίες  του Στρατού Ξηράς με 15 έτη υπηρεσίας προελέυσεως ΕΠ.ΟΠ  σύμφωνα με το ΝΔ 376/1974 άρθρο 10,παρ.(1 γ)  και  ΠΔ 644/1982  άρθρο 6 ,παρ.(1).


2)  Σύμφωνα με το ΝΔ 376/1974 του άρθρου 10 παράγραφος 1. περίπτωσις (γ) αναφέρει το εξής:

Το Μετάλλιον  ευδοκίμου υπηρεσίας διακρίνεται εις τρεις τάξεις και απονέμεται σε Υπαξιωματικούς και Ανθυπασπιστάς δι΄ ευδόκιμον υπηρεσίαν ως ακολούθως :

γ)  Τ ο  της  Γ΄ Τάξεως εις Επιλοχίας μετά συμπλήρωσιν οκταετούς υπηρεσίας Υπαξιωματικού. (Τον  Μάρτιο του 2017 είχαμε συμπληρώσει 15 έτη υπηρεσίας! 

3)  Σύμφωνα με το ΠΔ 644/1982 του άρθρο 6 ,παρ.(1) αναφέρει το εξής:

Οι προτάσεις απονομής και προαγωγής μεταλλίων Ευδόκιμης υπηρεσίας υποβάλλονται κατόπιν διαταγής των Γενικών Επιτελείων το δεύτερο δεκαπενθήμερο των μηνών  Μαρτίου και Οκτωβρίου κάθε χρόνο.  ( Δεν μας πρότειναν στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου και  φυσικά δεν μας έχουν συμπεριλάβει έως σήμερα ούτε στο στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου ).

4)  Κατόπιν των παραπάνω παρακαλώ για την διεύρυνση  του θέματος  και τους λόγους καθυστέρησης.

ΠΗΓΗ: http://www.armyvoice.gr/2017/10/epop-ke-metallio-evdokimou-ipiresias-giati-den-to-lamvanoun-.html.
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ