2017-10-25 09:18:41
Φωτογραφία για ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Ο,ΤΙ ΑΠΟΘΕΜΑ ΕΧΟΥΜΕ ΘΑ ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ
Με έντονο το πολιτικό στοιχείο, αν και πάλι υπερίσχυσε το τοπικό, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε χθες στο Περιφερειακό Συνέδριο της Ηπείρου, το πέμπτο κατά σειρά μετά της Δυτικής Μακεδονίας, της Στερεάς Ελλάδας, της Κρήτης και της Θεσσαλίας. Από τα πρώτα λεπτά της ομιλίας του αναφέρθηκε στις ψεύτικες ειδήσεις που, όπως είπε, σπέρνει η αντιπολίτευση και κυριαρχούν σε τμήμα των μέσων ενημέρωσης.

«Στην Ελλάδα δεν έχουμε πλέον μόνο τα fake news αλλά και τα desperate news, τις απελπισμένες ειδήσεις. Καταστροφολογία για όλα που καταρρέει ακόμη και την επόμενη ημέρα και τότε ανακαλύπτουν χολέρες και πανούκλες στα νοσοκομεία. Υποδηλώνουν την απελπισία του παλιού συστήματος και των παρασιτικών του συμμάχων, που χάνουν καθημερινά την ελπίδα να εδραιωθεί ξανά. Τους επιστρέφουμε την απόγνωσή τους. Δεν θα ασχοληθούμε άλλο. Η δική μας πολιτική κοιτάζει μπροστά», ήταν η χαρακτηριστική φράση.

Σχετικά με το «μπροστά», ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η χώρα ανακτά την εθνική της κυριαρχία και μπαίνει στην εποχή της Δίκαιης Ανάπτυξης, απαλλαγμένη από στρεβλώσεις και παθογένειες δεκαετιών
. «Καμιά μεταρρύθμιση δεν μπορεί να πετύχει αν δεν έχει τη συναίνεση της κοινωνίας», σημείωσε και πρόσθεσε: «Εμείς πετύχαμε γιατί ήμασταν οι πρώτοι που επεδίωξαν συναινέσεις και είμαστε οι πρώτοι που πήγαμε σε εκλογές με τη συμφωνία στο τραπέζι».

Γι΄ αυτό, είπε: «Θα καλέσουμε τον λαό τον Σεπτέμβρη του 2019 να συγκρίνει πού ήταν η χώρα όταν παραλάβαμε και πού είναι τώρα. Ποιό ήταν το σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης και ποιό είναι τώρα». 

Θα μοιράσουμε «ό,τι απόθεμα έχουμε». Αυτή τη φορά πάντως απέφυγε να προσδιορίσει το ποσόν, για παράδειγμα το ένα δισ. ευρώ για το οποίο μίλησαν το προηγούμενο διάστημα κυβερνητικά στελέχη, αλλά και ο ίδιος στην Ουάσιγκτον: «Ό,τι απόθεμα έχουμε θα το μοιράσουμε στους πιο αδύναμους όπως κάναμε και πέρυσι», είπε χαρακτηριστικά.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ