2017-10-25 13:34:30
Φωτογραφία για Αλλαγή ώρας 2017: Πότε αλλάζουμε τα ρολόγια μας;
Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας, στον οποίο η ώρα αλλάζει από θερινή σε χειμερινή. Φέτος αυτό θα συμβεί στις 29 Οκτωβρίου. Τη συγκεκριμένη Κυριακή θα πρέπει να θυμηθούμε στις 04:00 τα ξημερώματα να γυρίσουμε τους δείκτες των ρολογιών μας μία ώρα πίσω και να δείχνουν 03:00. Η ώρα αυτή θα διατηρηθεί έως τον Μάρτιο του 2018 όπου και θα αλλάξει σε θερινή την Κυριακή στις 26 Μαρτίου.

Ποιος είχε την ιδέα της αλλαγής της ώρας; Ο Βενιαμίν Φραγκλίνος φέρεται να πρωτοδιατύπωσε την ιδέα το 1784, ώστε να υπάρχει διαθέσιμο περισσότερο φυσικό φως κατά τους θερινούς μήνες.Πρωτοεφαρμόστηκε στον 20ό αιώνα, αρχίζοντας από τον Α” Παγκόσμιο Πόλεμο, ώστε να εξοικονομηθούν ενεργειακοί πόροι. Μετά καταργήθηκε, εμφανίστηκε στο Β” Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά την ενεργειακή κρίση του 1973, παρέμεινε.Στην Ελλάδα το υιοθετήσαμε το 1973. Το 1997 η κυβέρνηση διατύπωσε τη σκέψη να μην εφαρμόσουμε τη θερινή ώρα ώστε να συγκλίνουμε «ωρολογιακώς» με την κεντρική Ευρώπη, αλλά πρυτάνευσαν σοφότερες σκέψεις.Οι χώρες που εφαρμόζουν το μέτρο είναι περίπου 70.

Ενώ στην Ε.Ε., ως το 1996 κάθε χώρα είχε άλλη ώρα, η Ελλάδα εφάρμοζε τη χειμερινή ώρα τον Σεπτέμβριο. Μετά ανέλαβαν οι Βρυξέλλες και η χειμερινή ώρα ισχύει από την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου και η θερινή ώρα ισχύει από την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου.Ο καθ” ύλην αρμόδιος για τις αλλαγές της ώρας είναι το υπουργείο Μεταφορών & Επικοινωνιών.
starxeiamas
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ