2017-10-25 15:38:10
Φωτογραφία για Μεξικανικό ενδιαφέρον, για ρωσικά επιβατικά αεροσκάφη MC-21
Ο μεξικανικός αερομεταφορέας «Interjet» διά του προέδρου της εταιρίας, εξέφρασε το ενδιαφέρον προμήθειας ρωσικής κατασκευής επιβατικών αεροσκαφών MC-21. Σύμφωνα με το ρωσικό RIA Novosti, οι λόγοι που οδηγούν στην εξέταση των αεροσκαφών του τύπου, είναι η χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και η κατασκευή του από σύγχρονα ελαφρύτερα υλικά.

Ο πρόεδρος της εταιρίας φέρεται να ανέφερε μετά από τη συνάντησή του με τον Ρώσο υπουργό Βιομηχανίας και Εμπορίου, Ντένις Μαντούροφ, ότι οι κινητήρες του αεροσκάφους είναι από τη Βόρεια Αμερική (Pratt & Whitney PW1400G) αλλά εξέφρασε το ενδιαφέρον να καταφέρει η Ρωσία να αναπτύξει δικούς της, ώστε να μειωθεί κι άλλο το βάρος του αεροσκάφους!

Η αναφορά στον κινητήρα αφορούσε ασφαλώς το πρόγραμμα του δικινητήριου αεροσκάφους Irkut MC-21, μικρού έως μέσου εύρους ατράκτου, με ικανότητα να μεταφέρει 151-212 επιβάτες, αναλόγως του μοντέλου και της διάταξης των θέσεων στον χώρο. Πρόκειται για αεροσκάφος του οποίου ο στόχος είναι να αποσπάσει μερίδιο αγοράς από τα Boeing 737 και Airbus A320.

Το αεροσκάφος προορίζεται για να αλλάξει την κακή εικόνα των ρωσικών εταιριών αερομεταφορών, με τον κατάλογο παραγγελιών να περιλαμβάνει 175 αεροσκάφη MC-21 κυρίως από τον εθνικό αερομεταφορέα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, την Aeroflot.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ