2017-10-27 10:34:06
Φωτογραφία για Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: ''Ο Άγιος Δημήτριος μας δίδαξε να ανοίγουμε την καρδιά μας''
Την Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2017, τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Ακροπόλεως, προϊσταμένου της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου και συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στην μεγάλη προσωπικότητα του Αγίου Δημητρίου, του πολιούχου της πόλεως Θεσσαλονίκης.

Οι γονείς του χριστιανοί και από αυτούς διδάχθηκε την χριστιανική θρησκεία. Είχε βαθιά πίστη και ήταν σωστός απόστολος του Ευαγγελίου του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Σκεφτόταν την σωτηρία της ψυχής του αλλά σκεφτόταν και τη σωτηρία των ψυχών όλων των ανθρώπων. Επιθυμούσε να μορφώσει τον Χριστό στην καρδιά του κάθε ανθρώπου.

Τόνισε, ο Μακαριώτατος, ότι ο Άγιος Δημήτριος έζησε κατά τη δύσκολη εποχή του 3ου αιώνος, εποχή των μεγάλων διωγμών που ταλαιπώρησαν την Εκκλησία.


Αν και ο Άγιος Δημήτριος εκοιμήθη σε νεανική ηλικία, εντούτοις διατηρείται στις καρδιές των ανθρώπων, ανέφερε ο Κύπρου Χρυσόστομος. Παρότρυνε τον λαό να μην αποζητά την ασυδοσία, η οποία δεν σχετίζεται με την ελευθερία.

Ο μυροβλύτης Άγιος Δημήτριος μας δίδαξε να ανοίγουμε την καρδιά μας για να εισέρχεται ο Χριστός, ο οποίος ερχόμενος στις καρδιές μας, μάς φέρνει πληρότητα ζωής.

Αναφέρθηκε στο παράδειγμα με τον συναθλητή του τιμώμενου Αγίου, τον Άγιο Νέστορα, ο οποίος νίκησε τον γίγαντα Λυαίο αφού μέσα του είχε τον Ιησού Χριστό, την θεϊκή δύναμη.

Ο άνθρωπος όταν χωριστεί από τον Χριστό είναι αδύνατος και αδυνατεί να βαδίσει τον δρόμο της ζωής. Θα επιτύχει μόνο όταν τοποθετήσει μέσα του τον Χριστό.

Αυτή τη δύναμη είχαν οι Άγιοι της Εκκλησίας μας ενώπιον των διωγμών, των βασανιστηρίων και των μαρτυρίων. Χωρίς τον Χριστό ο δρόμος που βαδίζει ο άνθρωπος είναι ανηφορικός και δύσβατος, κατέληξε ο Μακαριώτατος.

Τέλος, ευχήθηκε σε όλους έτη πολλά και καρποφόρα με τη βοήθεια του Τριαδικού Θεού και τις πρεσβείες του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ