2017-10-27 18:00:51
Φωτογραφία για Γαστρεντερικά προβλήματα: Πώς να αλλάξετε τη διατροφή και τον τρόπο ζωής σας
Τα γαστρεντερικά προβλήματα εμφανίζουν παθήσεις και δυσλειτουργίες όπως η παλινδρόμηση, το γαστρικό έλκος, η καούρα, ο εμετός καθώς και νοσήματα που εμφανίζονται στο έντερο, όπως η νόσος του Crown.

Τα γαστρεντερικά προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά με σωστή διατροφή και με ένα υγιεινό τρόπο ζωής. Για παράδειγμα πρέπει να αποφεύγονται τα βαριά φαγητά με σάλτσες και τα τηγανητά, καθώς επιβαρύνουν το γαστρεντερικό σύστημα και να αντικατασταθούν με βραστά και ψητά φαγητά.

Η κατανάλωση ροφημάτων που περιέχουν καφεΐνη όπως ο καφές και το τσάι πρέπει να αποφεύγονται όσο το δυνατόν περισσότερο και το ιδανικό είναι η κατανάλωσή τους να γίνεται σε μικρές ποσότητες καθημερινά. Τα ροφήματα που είναι πλούσια σε καφεΐνη προκαλούν προβλήματα και δυσλειτουργίες στο ευαίσθητο γαστρεντερικό σύστημα.

Επίσης, το αλκοόλ είναι ένας ακόμη επιβαρυντικός παράγοντας για τους ανθρώπους που καταναλώνουν υπερδοσολογίες και ειδικότερα προκαλεί βλάβες στο συκώτι. “Παν μέτρον άριστον” είναι μια σοφή ρήση που πρέπει να ακολουθείται από τους ανθρώπους που έχουν ροπή στην υπερκατανάλωση αλκοόλ. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που αναφέραμε παραπάνω για τα ροφήματα που περιέχουν καφεΐνη.


Επιπλέον, οι άνθρωποι πρέπει να βάζουν μέτρο στο κάπνισμα, γιατί το υπερβολικό κάπνισμα μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτες βλάβες στο γαστρεντερικό σύστημα.

Οι άνθρωποι μπορούν ακολουθώντας έναν υγιεινό τρόπο ζωής όπως το συχνό περπάτημα καθημερινά, καθώς και η άσκηση σε κάποιο γυμναστήριο ή ακόμη και η σωματική άσκηση σε σωστή αναλογία και όχι με υπερβολές βοηθούν στην καταπολέμηση και αποφυγή γαστρεντερικών προβλημάτων.

Συνιστάται η κατανάλωση μικρών γευμάτων κατά τη διάρκεια της μέρας με ιδανικό αριθμό τα 4-5 γεύματα ώστε να γίνεται σωστή πέψη της τροφής και να μειωθεί στο ελάχιστο η εμφάνιση γαστρεντερικών συμπτωμάτων και προβλημάτων.

Εντέλει ,τα γαστρεντερικά προβλήματα μπορούν να εμφανίσουν σοβαρά συμπτώματα και δυσλειτουργίες αν δεν ακολουθείται όπως προαναφέραμε μια σωστή διατροφή και ένας υγιεινός τρόπος ζωής. Η πρόληψη και η έγκαιρη αναγνώριση γαστρεντερικών προβλημάτων πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα του κάθε ανθρώπου που είναι υπεύθυνος να φροντίζει την σωστή λειτουργία του οργανισμού του.

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ