2017-10-28 15:34:28
Φωτογραφία για Με έτοιμους «τρομοφακέλους» και 2 πιστόλια συνελήφθη ο 29χρονος στην πλατεία Αττικής - Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ [Εικόνες-Βίντεο]
Τον έπιασαν… πάνω από το τρομοδέμα!

Στο σπίτι το οποίο είχε νοικιάσει με πλαστή ταυτότητα, βρέθηκαν πιστόλια και εκατοντάδες σφαίρες. Σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκαν και ορισμένα στοιχεία που παραπέμπουν σε επιθέσεις σε νέους στόχους.

- Υλικά για... αμέτρητα τρομοδέματα είχε πάνω του ο 29χρονος την ώρα της σύλληψης! - Ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρει όλα όσα είχε μέσα στους τρεις σάκους που κουβαλούσε - Πλαστές ταυτότητες, πιστόλια, πλήθος πυροκροτητών, καλωδίων, φυτιλιών, κροτίδες, χρονοδιακόπτες, ηλεκτρολογικό πολύμετρο και πολλά, πολλά ακόμη - Πρόκειται για μέλος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς

Σε τρία σπίτια αναζητούν τη γιάφκα οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής

 Τρομοδέμα στον Λουκά Παπαδήμο, τρομοδέμα στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τρομοδέμα στο ΔΝΤ Έρευνες σε τρία σπίτια στην Αττική, είναι σε εξέλιξη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, τα οποία σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έχουν σχέση με τον 29χρονο, που συνελήφθη το πρωί με την κατηγορία ότι έχει διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αποστολή παγιδευμένων με εκρηκτικά δεμάτων, τον περασμένο Μάρτιο στο Υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας στο Βερολίνο και σε άλλους στόχους στην Ευρώπη, καθώς και στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, τον περασμένο Μάιο.


Υπενθυμίζεται ότι ο Λουκάς Παπαδήμος έπεσε θύμα τρομοκρατικής επίθεσης το απόγευμα της 25ης Μαΐου, όταν σημειώθηκε έκρηξη στο όχημα στο οποίο επέβαινε, ενώ βρισκόταν στη συμβολή των οδών Γ' Σεπτεμβρίου και Μάρνη.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε φάκελο που ήταν παγιδευμένος με εκρηκτικά, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ο πρώην πρωθυπουργός και δύο υπάλληλοι της Τράπεζας της Ελλάδος που τον συνόδευαν.

Σε βάρος του 29χρονου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή για θέματα τρομοκρατίας.

Τα τρομοδέματα που είχαν σταλεί στο… εξωτερικό, εμφάνιζαν ως αποστολείς Έλληνες πολιτικούς! Συγκεκριμένα τον Άδωνι Γεωργιάδη ως αποστολέα στο τρομοδέμα που στάλθηκε στον Σόιμπλε και τον Βασίλη Κικίλια ως αποστολέα στο τρομοδέμα που στάλθηκε στο ΔΝΤ.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός που είχε σταλεί στον Βόλφγκανγκ ΣόιμπλεΈνα από τρία σπίτια είναι αυτό στην συμβολή των οδών Περγάμου και Αλκαμένους στην πλατεία Αττικής, από το οποίο βγήκε ο 29χρονος και συνελήφθη από τους αστυνομικούς που του είχαν στήσει ενέδρα.

Τα άλλα δύο σπίτια είναι το πατρικό του και ένα ακόμα διαμέρισμα σε άλλη περιοχή.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής αναζητούν και γιάφκα με οπλισμό, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν έχουν εντοπίσει κάτι τέτοιο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν αξιοποιήσιμα ευρήματα, τα οποία θα μεταφερθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για εξέταση, ενώ αναμένονται νέες ανακοινώσεις από την πορεία των ερευνών.

Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια:

Ημιτελής τρομοδέματα , πιστόλια και εκατοντάδες σφαίρες

Μέσα σε αυτό το σπίτι βρέθηκαν αρκετά ημιτελή τρομοδέματα. Που σημαίνει πως ο 29χρονος ετοίμαζε ήδη τα επόμενα χτυπήματα… Επίσης βρέθηκε ποσότητα εκρηκτικής ύλης και άλλα υλικά κατασκευής τρομοδεμάτων.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο 29χρονος την ώρα της σύλληψης του είχε πάνω του δύο όπλα και εκτιμάται ότι πιθανόν τα μετέφερε σε άλλο κρησφύγετο, ενώ το συγκεκριμένο διαμέρισμα στην πλατεία Αττικής, το είχε νοικιάσει με πλαστή ταυτότητα.

Ο 29χρονος είχε τεθεί σε παρακολούθηση τον τελευταίο καιρό, ενώ η σύλληψη του έγινε σε εκτέλεση εντάλματος του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή, με βάση τα στοιχεία της Αντιτρομοκρατικής.

Ο συλληφθείς, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο και είχε συλληφθεί για συμμετοχή σε επεισόδια στην περιοχή του Πολυτεχνείου.

Υπενθυμίζεται ότι την ευθύνη για την αποστολή των δεμάτων που είχαν σταλεί τον περασμένο Μάρτιο στον Βόλφγκαγκ Σόιμπλε και στο ΔΝΤ στο Παρίσι, έχει αναλάβει η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, όχι όμως και για τα άλλα οκτώ που είχαν εντοπιστεί τότε στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι, ούτε και γι' αυτό που εξερράγη στα χέρια του κ. Παπαδήμου τον Μάιο.

Τι λέει αλλοδαπή γειτόνισσα του 29χρονου συλληφθέντα

Μια αλλοδαπή γυναίκα που μένει κοντά στο σπίτι όπου συνελήφθη ο 29χρονος, μίλησε στις τηλεοπτικές κάμερες. Τόνισε πως τις προηγούμενες ημέρες είχε δει τον 29χρονο μαζί με περίπου πέντε ακόμη άτομα, έξω από το σπίτι. Τονίζει πως όλοι φορούσαν μαύρα ενώ κρατούσαν και μια μεγάλη μαύρη σακούλα.

Επίσης κάνει λόγο για την παρουσίας μιας γυναίκας η οποία του έλεγε: «Μπράβο τα καταφέραμε».

Ακούστε τι δήλωσε η αλλοδαπή γειτόνισσα.

Η αστυνομία ανακοίνωσε λεπτομέρειες της σύλληψης και το πιο συγκλονιστικό κομμάτι έχει να κάνει με το μικρό… εργοστάσιο κατασκευής εκρηκτικών μηχανισμών που είχε πάνω του ο 29χρονος την ώρα της σύλληψης!

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει:

«Ο 29χρονος συνελήφθη σήμερα το πρωί, εξερχόμενος από πολυκατοικία, όπου είχε νοικιάσει διαμέρισμα, με τη χρήση πλαστών στοιχείων ταυτότητας, ενώ στην κατοχή του έφερε τρεις ταξιδιωτικούς σάκους, τσαντάκι μέσης και σακούλα σκουπιδιών, όπου περιείχαν:

– 8 πλαστές ταυτότητες.

– 2 πιστόλια διαμετρήματος 9mm και 300 φυσίγγια.

– Πλαστικό τάπερ με ολόκληρο ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό, χωρίς εκρηκτική ύλη και 2 πλαστικά τάπερ με άγνωστη εκρηκτική ύλη.

– Πλαστική συσκευασία με άγνωστη ποσότητα πυρίτιδας.

– Πλήθος πυροκροτητών, καλωδίων, φυτιλιών, κροτίδες, χρονοδιακόπτες, ηλεκτρολογικό πολύμετρο, μπαταρίες και διάφορα υλικά κατασκευής ωρολογιακών μηχανισμών.

– Φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής».

Οι πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν πως ο λόγος που ο 29χρονος είχε όλα αυτά τα πράγματα μαζί του, ήταν επειδή πιθανώς βρισκόταν σε εξέλιξη η… μετακόμιση κάποιας γιάφκας. Έτσι οι αστυνομικοί αποφάσισαν να τον συλλάβουν (σ.σ. σημειώνεται πως εδώ και μέρες τον παρακολουθούσαν).

Το σπίτι όπου έγινε η σύλληψη
eglimatikotita
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ