2017-10-30 14:51:18
Φωτογραφία για Δίδυμα στην ίδια κούνια: Τα θετικά και τα αρνητικά
Όταν περιμένεις ένα μωράκι, του έχεις αγοράσει μια ωραία κούνια και κοιμάται εκεί. Δεν υπάρχουν διλήμματα. Όταν όμως έχεις δίδυμα, το ερώτημα αιωρείται: Κάνει να τα βάζουμε στην ίδια κούνια ή όχι;

Το ακόμα πιο δύσκολο με αυτή την ιστορία είναι ότι δεν υπάρχει μια σαφής, ξεκάθαρη απάντηση. Δεν υφίσταται το Ναι ή το Όχι.

Για να αποφασίσουμε ας δούμε ποια είναι τα θετικά και ποια τα αρνητικά:

Τα θετικά:

-Τα δίδυμα είναι μαζί σε όλη τη διάρκεια της κύησης μέσα στην κοιλιά της μαμάς τους. Το να τα βάζεις στην ίδια κούνια μπορεί να λειτουργήσει κατευναστικά, και να κάνει τους πρώτους μήνες λιγότερο δύσκολους για τους γονείς που τώρα μαθαίνουν πώς είναι να φροντίζεις δίδυμα.

-Είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για τα πρόωρα δίδυμα, υποστηρίζουν οι γιατροί.

-Είναι φυσικά ωφέλιμο για την τσέπη σας ενώ εξασφαλίζετε και χώρο στο υπνοδωμάτιο. Κυρίως εάν έχετε την κούνια μέσα στο δικό σας δωμάτιο τους πρώτους μήνες.


Τα αρνητικά:

-Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής δεν το συστήνει καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος του αιφνίδιου θανάτου που θα μπορούσε να προκληθεί και από ένα λούτρινο ζωάκι μέσα στην κούνια.

Ακόμα κι αν επιλέξετε να κοιμίζετε τα δίδυμα στην ίδια κούνια πρέπει να προσέξετε:

-Τη θέση των μωρών: Διαλέξτε συγκεκριμένες θέσεις για τα δίδυμα, κυρίως εάν είναι πανομοιότυπα. Μπορείτε, αλήθεια, να τα ξεχωρίσετε μέσα στη μαύρη νύχτα; Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να τους φοράτε συκγκεκριμένου χρώματος φορμάκια στον ύπνο.

-Μην βάζετε στην κούνια τους παιχνίδια και κουβέρτες. Ντύστε τα με υπνόσακους και βεβαιωθείτε ότι το δωμάτιο είναι σε θερμοκρασία άνετη για να κοιμηθούν.

– Καλό είναι, αν όχι από την αρχή, από πολύ νωρίς τα δίδυμα να έχουν το καθένα το δικό του κρεβατάκι, έτσι ώστε να αισθάνονται αλλά και να τα αντιμετωπίζουν οι γονείς ως δύο μοναδικά, ξεχωριστά παιδιά.

Πότε πρέπει σίγουρα να τα χωρίσετε:

Θα δείτε για πότε θα μεγαλώσουν και θα αρχίσουν να κινούνται και να κλωτσάνε πιο συχνά. Αν μπορούν να πετάνε από πάνω τους μια κουβέρτα κλωτσώντας την, είναι ώρα να τα βάλετε σε χωριστές κούνιες.

Η απόφαση είναι καθαρά δική σας και θα θέλαμε πολύ να μάθουμε τι κάνετε εσείς. Για πείτε μας!
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ