2017-10-30 21:24:11
Φωτογραφία για Νονά σε καιρό οικονομικής κρίσης ...
Σίγουρα τα οικονομικά έχουν στενέψει, αυτό όμως δε σημαίνει πως πρέπει να κόψεις τις βασικές σου υποχρεώσεις ως νονά Τα παιδάκια πάντα περιμένουν με προσμονή τη νονά, τη λαμπάδα και τα καλούδια της και η απουσία σου σίγουρα θα τους στοιχίσει αρκετά.

Ακόμη κι αν τα οικονομικά σου είναι εξαιρετικά σφιχτά, προσπάθησε να εξηγήσεις στους γονείς και στο παιδί την κατάσταση αλλά μην ξεχάσεις πως η λαμπάδα της νονάς είναι... θεσμός. 

Tips για νονούς που έπληξε η κρίση

Σου δίνουμε μερικά tips για να μην απογοητεύσεις το βαφτιστήρι και να ανταπεξέλθεις οικονομικά. Άλλωστε, το παν δεν είναι η αξία του δώρου αλλά η κίνηση.

* Φτιάξε λαμπάδα μόνη σου ή  πάρε κάτι απλό: Με ένα λευκό ή χρωματιστό κερί, κλωστές, κορδέλες και φαντασία μπορείς να δημιουργήσεις μια ωραία και ιδιαίτερη λαμπάδα, στο στιλ του παιδιού.

* Πασχαλινό καλαθάκι με σπιτικά γλυκά: Ένα πασχαλινό καλαθάκι γεμάτο με σπιτικά κουλουράκια, τσουρέκι, βαμμένα αυγά, γλυκά κι ένα μικρό σοκολατένιο αυγό σίγουρα θα ενθουσιάσουν το βαφτιστήρι.


* Τα ρούχα δε χρειάζεται να είναι επώνυμα: Δε χρειάζεται τα ρουχαλάκια ή τα παπούτσια του παιδιού να είναι επώνυμα. Φρόντισε να πάρεις κάτι καλό και οικονομικό δίχως να δίνεις ιδιαίτερη σημασία σε επωνυμίες.

* Πρωτότυπα δώρα που ενθουσιάζουν ένα παιδί: Αντί για ρούχα και παπούτσια μπορείς να επιλέξεις μια πιο οικονομική λύση που επίσης θα ενθουσιάσει το βαφτηστήρι. Πάρε δύο εισιτήρια για την αγαπημένη του ταινία στο σινεμά ή πρότεινε εξόρμηση στο λουναπάρκ ή κανονίστε κοινή έξοδο για βόλτα και παιχνίδι.

Να θυμάσαι:

* Οι γιορτές είναι μια ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με τους αγαπημένους μας ανθρώπους γι΄αυτό μη δίνεις σημασία στα δώρα και τα χρήματα.

* Το βαφτιστήρι περιμένει πώς και πώς τα δώρα της νονάς.

* Αν στην οικογένεια υπάρχει κι άλλο παιδάκι, πάρε του κάτι συμβολικό. Μπορεί η δικιά του η νονά να μη το σκέφτηκε και να ζηλέψει.

* Ακόμη κι αν έχεις τσακωθεί με τους γονείς το παιδάκι δε φταίει. Φρόντισε ώστε να λάβει τη λαμπάδα του έστω και ταχυδρομικώς. Μη ξεχνάς πως είσαι η πανευματική του μητέρα και οφείλεις να διατηρείς επαφή μαζί του.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ